Reklama

Reklama

Pod hladinou

(seriál)
Česko, 2023, 7 h 34 min (Minutáž: 51–70 min)

Hudba:

Petr Malásek

Hrají:

Matěj Hádek, Sandra Nováková, Marek Adamczyk, Filip Tomsa, Šárka Krausová, Václav Vydra nejml., Igor Chmela, Petr Buchta, Petr Lněnička, Mikuláš Moravec (více)
(další profese)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Stateční, týmoví, profesionálové. Voda je jejich živel i povolání. Spoléhají na sebe i jeden na druhého… Ale také jsou to jenom lidé. Seriál z prostředí potápěčů a poříční policie, odehrávající se v nádherném prostředí slapské přehrady... Na dočasné doplnění stavu poříční policie přijíždí poručík Jan Zach (Matěj Hádek), profík z brněnské základny a držitel potápěčské licence P4. Čeká tu na něho i jeho přítelkyně Alice (Sandra Nováková), vyšetřovatelka z krajského policejního ředitelství na Zbraslavi. Vrací se i proto, že chce jejich vztah zachránit a přetavit ze vztahu na dálku ve vztah na blízko. V průběhu akcí, které naši hrdinové provádějí na suchu, vodě i pod ní, se ukazuje, že s Bachem není vše v pořádku. Vždycky si najde důvod, proč se nepotápět. První si toho všimne Alice. Zach má zlé sny, špatně spí a je uzavřený, jiný… Přesto tvrdí, že je vše v pořádku, a přitom je a čím dál víc uzavřený. To žene Alici ke kamarádovi a kolegovi Zdeňkovi (Marek Adamczyk), který pro ni má čas vždy. Zachových podivností si všimne i velitel Vopěnka (Václav Vydra) a chce Zacha přimět, aby se přiznal, proč se bojí potápět. Ten neustále zapírá, ale pod vodu se navzdory všemu vypraví. V každém díle uvidí diváci jeden velký případ. Každý díl přináší akci spojenou s potápěčskou, záchranářskou a policejní prací. (TV Prima)

(více)

Recenze (33)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Krimi seriál, kde tie krimi prípady sú každému u prdele. Všetko zaujímavé je orientované na vzťahy medzi posádkou a boj o Novákovú, že kto s ňou bude lúpať brambory. Pod hladinou sa nič nedeje, občas nejaká mŕtvola, ale tá vôbec nikoho nezaujíma. Zvláštne je, že za neustáleho potápania sa a pri záberoch ako spoza akvária sme nevideli ani jednu rybu. Asi vyhynuli ako v Mŕtvom mori, hoci rybári tam akože stále chodia, ale my vieme, na čo rybári chodia k vode, kvôli rybám to nie je. Herecky Adamczyk neprekročil svoj tieň, ktorý je okolo úst výrazne skreslený do ischemickej mozgovej príhody. Nováková má zas hrať najkrajšiu babu v okolí 100 kilometrov, takže zaručene ide o ľudoprázdnu oblasť. V konečnom hodnotení sa dá povedať, že Pod hladinou nie je úplne marný seriál, ale voda tam hrá len komparz.  ()

bourec 

všechny recenze uživatele

I přes určitou klišovitost se na to koukat dalo. Vlastně to způsobilo hlavně to prostředí vody. Samotný případy jsou dost přízemní, ale asi těžko čekat na přehradě boj gangů. Problémem seriálu jsou vztahový dialogy, kdy se mnohokrát opakujou stejný fráze, a vlastně i stejný scény. A druhým je obsazení. Vydra, Tomsa a zejména Adamczyk jsou slušně na pěstičku. Celkově ale beru. 50%. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Seriál u mě boduje svým hereckým obsazením. 1)  Scénář kriminálních případů nijak neoslní, spíš jde o telenovelu s lehkou kriminalistickou příchutí. Ani režie nepřekvapí._____ 2)  Ovšem herci se mi zamlouvali. Už 48letý (!) stále přitažlivý vysportovaný Matěj Hádek (Honza, který se bojí potápět) navzdory své poněkud tupounsky napsané postavě dělá, co může, aby potápěče vystihl co nejlépe._____ 41letá Sandra Nováková (vyšetřovatelka Alice) ukázala své pěkné vlasy a celkově jí to vyloženě slušelo._____ 36letý přitažlivý Marek Adamczyk (přebral Alici Honzovi) ze svého pěkného těla sice nic neukáže, ale i tak je milý._____ Toporné herectví 39letého přitažlivého Filipa Tomsy (nemá k Honzovi důvěru) v celkově toporném seriálu docela zanikne._____ Na obrazovce se mihne i 38letý přitažlivý Petr Buchta (vyšetřovatel)._____ Celou partu pak otcovsky řídí 67letý Václav Vydra (šéf říčního oddělení)._____ 3)  Kombinace pěkného prostředí, milých herců a vcelku neurážejícího scénáře poskytla příjemný televizní zážitek. A až na všechno zapomenu (což bude asi dost brzy), rád se podívám znovu._____ 4)  Výstižný koment: Jeff_Geiger***. ()

nascendi

všechny recenze uživatele

Mojou jedinou otázkou, ktorá ma napadá v spojitosti s týmto seriálom je - pre koho a s akým zámerom sa také niečo nakrúca. Je ťažké naďabiť na niečo tak hlúpe, trápne, zle zahrané a v konečnom dôsledku nudné. Aspoň vidím, že surfovanie po televíznych kanáloch žiadne príjemné prekvapenie neposkytuje. A to som vydržal nesústredene sledovať takmer polovicu série.  Stále som nemohol uveriť, že časť, ktorú som sledoval nie je výnimkou, a takou mizériou je presiaknutý celý seriál. ()

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Seriál o vzťahoch a tak nejak spracovaný ako nekonečné seriály v komerčných TV. Je to síce sledovateľné, ale nie je to o policajtoch ani o riečnej polícii ani o vyšetrovaní. Chýba tam tá poradná práca špecialistov a takisto zápletka a rozpracovanie deju. Jediné pozitívum je, že každý diel je samostatný prípad. ()

Galerie (358)

Zajímavosti (11)

  • V závěrečných titulcích u jednotlivých epizod autoři mimo jiné děkují neexistujícímu podniku/úřadu s názvem „Státní plavební zpráva pobočka Praha“. Ve slově „zpráva“ však udělali gramatickou chybu, správně by mělo být „správa“. (PMUL)
  • Vojenský nákladní vůz na misi v Jugoslávii je M939. Jedná se o vojenský těžký nákladní automobil vyráběný americkou firmou AM General v letech 1982–1987. (sator)

Reklama

Reklama