Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do malé anglické vesničky přijíždí filmový štáb, aby zde natočil historický film. Hlavními představitelkami mají být dvě přední herečky, Marina a Lola, které se ovšem navzájem nesnášejí. Situace dojde tak tak daleko, že Marina dostává výhrůžné dopisy a jednoho večera je na party otrávena místní sekretářky koktejlem, který byl původně určen pro Marinu. Všichni si myslí, že Marina měla být obětí, inspektor Craddock a slečna Marplová jsou však jiného názoru... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Věhlasný režisér, věhlasní herci, a předloha věhlasné autorky. Leštění rodinného stříbra matičky Británie. Uvolněné až zábavné vyprávění o tom, jak Američani přijeli točit na anglický venkov - a přesto v těch nejdůležitějších chvílích zamrazí tak, jako by někdo sestříhal dva filmy dohromady. Mě osobně ty herecké etudy (na čele s Tonym Curtisem alias producentem) bavily, a melodramatický závěr je skutečně hodný velké herečky. No není to fajn, když se sejdou lidi, co rozumí své práci, a ještě se přitom baví? I za kontrast žoviálních dedukcí slečny Marplové s mrazivými obrazy (pohled, polibek, léčba rýmy) dávám pevných 80%. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dělat slečna Marpleová v Miami u CSI, zavřou všechny ty zbytečné laboratoře a Horatio jde krmit racky k molu.. Klasicky vystavěný detektivní příběh, kdy všichni jsou podezřelí, všichni mají nějaký motiv a vám je jasné, že vrahem bude ten, od kterého to nejméně čekáte a že k jeho odhalení povede rozklíčování zdánlivě nedůležitých náznaků. Hamilton si k úspěchu pomáhá konverzační lehkostí i královským obsazením. Jen si vezměte, K.Novak jako americká moviestar mdlého rozumu, R.Hudson s trefným srovnáním práce režiséra a producenta či třeba decentně okoralá E.Taylor. Ku prospěchu věci bylo i to, že policejní šakalík E.Fox dostal více prostoru, než obludně zmalovaná Jessica Fletcher. Ta si naštěstí v úvodu zranila nohu a tak mohla doma jen štrikovat, zahradničit či mít vlhké sny o vikáři a pak tam na konci vkráčet s odhalením, že by z něj i Columbo spolkl doutník.. „Zkurvenej Scotland Yard!“ ()

Reklama

andrii 

všechny recenze uživatele

Povznášející sentiment, polétavý zlatavý prach i nalezený klid. Poklona zlaté éře Hollywoodu. Ještě není odzvoněno starým dobrým časům. Hvězdné seskupení v čele s "gigantickými manželi," „hérečkou s móresy, sarkasticky protřelým, horkokrevně lišáckým producentem s "kartelem." Báječná stará dáma s neúnavným pozorovacím talentem, slečna Marplová, sbírá střípky kolem, v zastoupení, prostřednictvím svého synovce – t. č. zasvěceného znalce třpytivého světa filmové iluze, detektiva E. Foxe. K rozluštění schází poslední, ten nejdůležitější, v němž se odráží motiv, který osvětluje historka, prve tak nezáživná, banální. ()

KASUGI 

všechny recenze uživatele

Říkám si: ranná osmdesátá léta, Liz Taylor, Gregory Peck, to bude nějaká senilní plochá americká hra z divadelních prken. Ani nevím, proč jsem se na to začal dívat, ale vydržel jsem až do konce. Výborně napsané dialogy a špičkování mezi dvěma herečkami, které se nemohou vystát, bylo zábavné. Budu muset častěji odhazovat předsudky. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Pre mna suverenne jedna z najlepsich detektivok, ake som vobec kedy videl. Inspektor vysetruje vrazdu, vsetko je poriadne zamotane, vidno, ze scenarista odviedol poriadny kus prace. Filmu vladne suverenne skvela pani Elizabeth Krajcirka /Kleopatra, Cat on a Hot tin Roof.../, ktora v pohode dokaze film utiahnut aj sama. Veru, damy a pani, tak megatalent sa skryval v pani Krajcirke. A ked sa k nej prida vyborna Kim Novak, par vysperkovanych dialogov a krasne prostredie interierov, kde sa odohrava pribeh, hned je postarane o kvalitnu podivanu : 100 % ()

Galerie (53)

Zajímavosti (2)

  • Film byl natočen podle knihy „The Mirror Crack'd from Side to Side“, kterou napsala Agatha Christie. Kniha vyšla v roce 1962. (SONY_)

Související novinky

Zemřela herečka Angela Lansbury

Zemřela herečka Angela Lansbury

11.10.2022

Přichází smutná zpráva ze Spojených států, v požehnaném věku šestadevadesáti let totiž v úterý 11. října zemřela v kalifornském Los Angeles americká herečka Angela Lansbury. Jen za pár dnů by přitom… (více)

Reklama

Reklama