Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do malé anglické vesničky přijíždí filmový štáb, aby zde natočil historický film. Hlavními představitelkami mají být dvě přední herečky, Marina a Lola, které se ovšem navzájem nesnášejí. Situace dojde tak tak daleko, že Marina dostává výhrůžné dopisy a jednoho večera je na party otrávena místní sekretářky koktejlem, který byl původně určen pro Marinu. Všichni si myslí, že Marina měla být obětí, inspektor Craddock a slečna Marplová jsou však jiného názoru... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

B!shop 

všechny recenze uživatele

No atmosferu anglickyho venkova to vykresluje docela slusne a film ma docela pohodovou atmosferu, ale jako detektivka to absolutne nefunguje. Pan vysetrovatel vlastne moc nevysetruje, sem tam se nekoho na neco zepta a vsechno za nej vymysli jeho teticka. Navic zaverecna pointa kdo me napadla nekdy po tretine filmu a pointa proc me sice nenapadla, ale ta je docela stupidni a navic nevysvetli uplne vse. Dalsi problem je, ze se vlastne vetsinu casu nic nedeje, obcas nekdo pokeca a sledujeme par lidi, jak se jen tak ruzne motaj sem tam, pricemz Lansbury tu je jen tak v pozadi a cely to ma obcas nadech komedie. Co se tyce hercu, obsazeni je hodne solidni, ale ja proste tu babu z To je vrazda, napsala, nemam rad, obzvlast, kdyz v 55 vypada jak stoleta. Nerikam, ze jsem se nudil, jen jsem cekal dobre promakanou detektivku a dostal jen slusne natoceny a slusne obsazeny nic. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Agatha Christie sa opäť raz nezaprela a napísala detektívny príbeh so zápletkou, ktorej rozuzlenie veru mnohých prekvapí. Na druhú stranu sa mi to už zdalo až moc za uši pritiahnuté. Dobová atmosféra mohla byť tiež zvládnutá lepšie. Holt, chýbal tu Poirot, slečna Marplová sa čo do zaujímavosti postavy na neho ani zďaleka nechytá. 65/100 ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele

Jsem zvyklý na dabing Hany Talpové, která v seriálu "To je vražda napsala" namluvila Angelu Lansbury, v tomhle případě ji ale rozválcovala Alena Kreuzmannová. Původní dabing je opět lepší, než cokoliv jiného na tomto snímku. Každá postava žije naším hercem/herečkou. Libuše Švormová, Eduard Cupák, Bohumil Švarc, Věra Galatíková, Stanislav Fišer, Gabriela Osvaldová, Jana Drbohlavová, Čestmír Řanda a mnoho dalších. Když Kim Novak hlasem Aleny Vránové zaječí "zkurvenej Skotlentyárd", tak jsem se rozesmál na celé kolo a okamžitě si vybavil Alenu Vránovou, jak ve filmu "Já už budu hodný dědečku" podobně vystřelí na Miloše Kopeckého, aby navštívil lékaře, psychiatra! Ona celkově je tato detektivka perfektně nahláškovaná : "Lolo, jen jediná drobnůstka se mi na tobě nelíbí." "Vážně, jaká?" "Tvůj ksicht!" :D ()

hemul 

všechny recenze uživatele

Ze Agatha Christie nedostala Nobelovu cenu za literaturu, aj ked ju kralovski akademici vsetci do jedneho urcite citaju, nesvedci o tom, ze jej knihy su brak, ale skor o pokrytectve spomenutych akademikov. Ze film Rozbite zrkadlo nedostal Oskara, aj ked si na nom filmovi akademici urcite zgustli, nesvedci o tom, ze ten film je brak, ale skor o pokrytectve spomenutych akademikov. Preto neprikladam ziadnu vahu ich rozhodnutiam, ani tym zo Stockholmu, ani z NYC. Tento film ma vsetko, co mam na filme rad, a co mam rad na knihach Agathy Christie, nic navyse, nic menej. Pozrel som si ho s vyslovenou rozkosou. Bravura! ()

KASUGI 

všechny recenze uživatele

Říkám si: ranná osmdesátá léta, Liz Taylor, Gregory Peck, to bude nějaká senilní plochá americká hra z divadelních prken. Ani nevím, proč jsem se na to začal dívat, ale vydržel jsem až do konce. Výborně napsané dialogy a špičkování mezi dvěma herečkami, které se nemohou vystát, bylo zábavné. Budu muset častěji odhazovat předsudky. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (2)

  • Film byl natočen podle knihy „The Mirror Crack'd from Side to Side“, kterou napsala Agatha Christie. Kniha vyšla v roce 1962. (SONY_)

Související novinky

Zemřela herečka Angela Lansbury

Zemřela herečka Angela Lansbury

11.10.2022

Přichází smutná zpráva ze Spojených států, v požehnaném věku šestadevadesáti let totiž v úterý 11. října zemřela v kalifornském Los Angeles americká herečka Angela Lansbury. Jen za pár dnů by přitom… (více)

Reklama

Reklama