Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do malé anglické vesničky přijíždí filmový štáb, aby zde natočil historický film. Hlavními představitelkami mají být dvě přední herečky, Marina a Lola, které se ovšem navzájem nesnášejí. Situace dojde tak tak daleko, že Marina dostává výhrůžné dopisy a jednoho večera je na party otrávena místní sekretářky koktejlem, který byl původně určen pro Marinu. Všichni si myslí, že Marina měla být obětí, inspektor Craddock a slečna Marplová jsou však jiného názoru... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Angela Lansbury mi prostě do role slečny Marplové neseděla. Hodila by se spíše do role kouzelné babičky, která sedící ve velkém starém ušáku předčítá dětem pohádky.Tipovala jsem jako vraha někoho jiného. Nakonec to všechno do sebe zapadlo jako skládačka. Vrah měl dostatečně silnou motivaci, i když za to vlastně mohla náhoda, která všechno rozpoutala. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Agatha Christie sa opäť raz nezaprela a napísala detektívny príbeh so zápletkou, ktorej rozuzlenie veru mnohých prekvapí. Na druhú stranu sa mi to už zdalo až moc za uši pritiahnuté. Dobová atmosféra mohla byť tiež zvládnutá lepšie. Holt, chýbal tu Poirot, slečna Marplová sa čo do zaujímavosti postavy na neho ani zďaleka nechytá. 65/100 ()

Reklama

Ještěřák 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem někde slyšel, že ženská v deseti sekundách ví, jestli chce chlapa píchat, vzít si ho, nebo zabít. Kdybych byl ženskou a THE MIRROR CRACK'D chlapem, chtěl bych po deseti sekundách bez diskuze to první. Nepřiblble řečeno, film skvěle navnadí; předpokládám, že dané vtipné intermezzo se objevilo již v knize, protože někdo jako Guy Hamilton by na něj určitě sám nepřišel. Ale zbytek? Pcheche. Asi největším důkazem, jak je tento příběh mezi ostatníma kleontama Agathy Christie průměrný a konvenční, je, že jsem snad poprvé uhád zápletku. A slečna Marplová je přesně jako moje babča (thumbs up). ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Musím přimhouřit obě oči abych dal alespoň průměrné hodnocení, moc to neubíhá a zápletka se odhaluje velmi pomalu. Zajímavé je, že herecké obsazení vedlejších rolí (Hudson, Taylor, Curtis, Novak) by producenti v 60. letech snad ani nezaplatili a teď se tito herci sešli v britském filmu, kde hrají až sekundární role. ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Vynikající detektivka sama o sobě, bravurně natočená, s hollywoodskými hvězdami první velikosti a mlaďoulinkým Piercem Brosnanem v asi tak 5 vteřinové miniroličce. Viděla jsem mockrát, důvěrně tomuto dílu z filmové hollywoodské minisérie říkáme Taylorka v koupací čepici. Teď při posledním sledování jsem se dokonce i smála, protože jsem v tom viděla předobraz Vražd v Midsomeru: skrznaskrz britské panské sídlo, SPOLEK:-), venkovská slavnost s obvyklými kratochvílemi, večer s odhrnující se větvičkou a slídivou kamerou, lidský příběh....Jenom ta Angela Lansbury se mi moc nelíbila, slečna Marplová mi v knížkách připadá sice stejně pronikavá a umíněná, ale přece jen trošku dál od hranice protivnosti Jessiky Fletcherové. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (2)

  • Film byl natočen podle knihy „The Mirror Crack'd from Side to Side“, kterou napsala Agatha Christie. Kniha vyšla v roce 1962. (SONY_)

Související novinky

Zemřela herečka Angela Lansbury

Zemřela herečka Angela Lansbury

11.10.2022

Přichází smutná zpráva ze Spojených států, v požehnaném věku šestadevadesáti let totiž v úterý 11. října zemřela v kalifornském Los Angeles americká herečka Angela Lansbury. Jen za pár dnů by přitom… (více)

Reklama

Reklama