Reklama

Reklama

1923

(seriál)
  • USA 1932 (pracovní název)
Trailer 1

Série(2) / Epizody(16)

Ve stopách Yellowstonské rodiny Duttonů z počátku 20. století v USA čelí další generace pandemii, historickému suchu, konci prohibice a nástupu Velké hospodářské krize, zatímco dále prozkoumávají hornatý západ. (SkyShowtime)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (57)

Nach 

všechny recenze uživatele

Už první série pro mě překonává většinu epizod Yellowstonu. Harrison Ford a Helen Mirren k sobě sednou natolik, že by se z fleku mohli vzít. Taylor Sheriden zde rozehrál široký příběh natažený od Yellowstonu až do Afriky. Témata jsou zde stejně široká jako postavy. Zneužívání indiánských dětí katolickou převýchovou. Lov šelem v Africe, boj o moc a budoucnost - respektive konec - klasické kovbojské doby. To vše se zde daří prodat a já netoužím po ničem jiném, než po pokračování. Výborně Taylore! 90% ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Nebýt naprosto zbytečné (pro děj absolutně nepodstatné) a roztahané africké linky, s největší sobeckou, nezodpovědnou a rozmazlenou ultrapizdou Alex (která přebírá cenu za největší piču v dějinách televize po Skyler z Breaking Bad), tak bych šel s hodnocením výš ... jinak je to v podstatě Yellowstone, kde se hodně řeší milostné vztahy, nevím jestli Sheridanovi krachuje manželství, že to tam tak na sílu cpe ... ale v druhé sérce už prosím ne, děkuji. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

S01: Jako by vytížený Sheridan svěřil scénář týmu svých tetiček a neteří se zálibou v červený knihovně. Celá africká milostná linie byla stupidní a otravná, hodně vinou obsazení role Alexandry (druhá tragická castingová volba Jack). Valnou část série bych popsal jako "roztahování ničeho", bohužel komu z vás se líbil Yellowstone a 1883, tady to je slabší level; v podstatě telenovela. 55% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Fantastický epos rodiny Duttonových začíná bolestivým pádem a pomalým prohráváním. Harrison Ford jako Jake, živoucí pomník starého světa, monolit bojující se moderním světem je naprosto dokonalý. Stejně tak Hellen Mirren jako panímáma, která si hned v úvodu zavře dveře do nebe. Celou domácí linku směle válcují pasáže z Afriky kde sledujeme návrat Spencera Duttona domů a jednu z nejpovedenějších romancí co jsem v posledních letech viděl. Už aby tady byl 1924. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Tak ako 1883, aj tento Yellowstonský prequel mi prišiel slabší, ako hlavný seriál a to mám radšej historické filmy/seriály než tie zo súčasnosti. Najväčším mínusom je celá tá romantická africká línia, úplne zbytočná a nudná, kým si zvyšok permanentne udržiaval moju pozornosť, tieto pasáže moju pozornosť úplne strácali, nič ma na tom nedokázalo zaujať, vrátane ústrednej dvojice. Stratený syn mal docestovať domov v prvej časti a hneď by to malo väčší spád. Najviac ma bavila cirkevná indiánska škola, len som nechápal, ako to súvisí s Duttonovcami, každopádne by si táto téma zaslúžila svoj vlastný seriál, to by mohlo byť na plný počet. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (2)

  • Seriál je stejně jako 1883 (od r. 2021), další prequel k Yellowstone (od r. 2018), vyprávěn herečkou Isabel May, která si v 1883 také zahrála roli Elsy Dutton. (Punisher)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Nečekaný konec seriálu Yellowstone?

Nečekaný konec seriálu Yellowstone?

07.02.2023

Seriálové bomby začínají padat už v únoru. Právě jsme se totiž dozvěděli, že jeden z nejsledovanějších a nejúspěšnějších seriálů současnosti – drsné drama Yellowstone od Taylora Sheridana (Sicario,… (více)

Reklama

Reklama