Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Šestidílná série podobenství o Jediích z prequelové éry. Ponořte se do životů dvou výrazně odlišných Jediů – Ahsoky Tano a hraběte Dookua. Oba budou čelit zkouškám a budou postaveni před volby, které určí jejich osudy. (Disney+)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (85)

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele

Hezký mišmaš, který má potěšit fanoušky, ale reálně z toho je jen plácnutí do vody. Linka Ahsoky je dost random a nenabídne nic víc než cool inkvizitora. Dooku je fajn, ale tři čtvrthodinové epizody jsou pro takovou postavu nedůstojné. Kdyby Tales byly novým seriálem, kde by se každá série zaměřila na jeden hlavní příběh, tak bych jásal. Mít 6-8 epizod o Dookuovi, tak všichni budou Filoniho opět zbožňovat. Takhle jsem rád, že to připomíná Clone Wars, ale koncepčně to není žádná sláva. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Som jeden z najväčších fanúšikov Star Wars, videl som doteraz snáď všetko, čítam aj komixy z ktorých viem oveľa viac o našich hrdinoch. No v poslednej dobe sa pri Hviezdnych vojnách nejak nudím. Pred týždňom som opäť pozrel moje najobľúbenejšie - Epizódu I, II a III a len tak som to zhltol, zase skvelý zážitok, no pri dnešných seriáloch sa nejak neviem do toho dostať, už sa prestávam tešiť aj na seriál o Ahsoke. Narážam na nudnú druhú sériu Mandaloriana, celý seriál Boba Fetta, príšerného Andora, trápne japonské Visions a teraz aj toto - Tales of the Jedi. Nebola to katastrofa, ale nedostalo ma to. Áno, je tu zaujímavý zrod Anakinovej padavanky Ahsoky a tiež mladý Qui-Gon Jinn a jeho učiteľ Count Dooku, ale inak to ako sa hovorí stojí za vyližprdel. ()

Reklama

J.e.r.e.c 

všechny recenze uživatele

Jako jednohubka na večer, budiž, ale jinak mě zbytečnost celého projektu vlastně trochu vytáčí. Proč je to tak roztříštěné? Kdyby se věnovali jen hraběti Dooku, mohlo to být daleko lepší, tenhle pán má stále velký potenciál, který ani zdaleka nebyl vytěžen. Na rozdíl od Ahsoky, o které již bylo řečeno vše podstatné. Grafika mi přišla o fous lepší než v Clone Wars. 60 % ()

Lexonka97 

všechny recenze uživatele

Tak jsme se dočkali, konečně jsme se podívali do doby před Skrytou Hrozbu a stálo to za to. Dooku si u mě rozhodně polepšil a stoupl o laťku výš. Všechny tři epizody s ním nám nabídli pěkný příběhový oblouk, který krásně zmapoval vzestup tohoto sithského lorda. Samotná čtvrtá epizoda je špičková a jen těchto 18 minut pozvedává celý seriál o hodnocení výše. Co se týče Ahsoky, tak pěkný rozjezd, po kterém následovala zajímavá epizoda s cvičebním plánem. Co mě ovšem mrzí je finální epizoda, která mi přeci jen nepřišla příliš zajímavá. A ještě k tomu doslova ničí předem daný kánon. Mám na mysli knihu Ahsoka ze které si tento díl dělá doslova prdel. Zbytek jako je animace, hudba atd. snad ani nemá cenu zmiňovat, protože jak už to u Star Wars bývá, je to precizní práce. Bohužel nebýt tohoto nepovedeného konce, bylo by to možná i těch 9. Tentokrát jen 7/10. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Parádní doplněk (nejen) Klonových válek, Sympatické dílky skládačky kánonu, které výtečně pracují se dvěma enormně zajímavými a oblíbenými charaktery a i na malém prostoru nakonec přinesou parádní emocionální zážitek. Celá šestice je dějově opravdu zajímavá a má pro postavy i historii ságy svůj význam, oba dějové oblouky by naprosto v pohodě obstály i s klasickou stopáží (tedy v epizodách zhruba o deset minut delších) a duch Klonových válek je v nich obsažen nejen ve známé animaci, ale také ve skvělých akčních scénách a atmosféře. Díky tomu všemu i tak krátké epizody utečou ještě rychleji. Tvůrci postavám i celé sázy evidentně rozumí a na výsledku je to znát. Příběhy rytířů Jedi rozhodně nevznikly jenom proto, aby zbytečně těžily slavnou značku. S postavami se tady i na omezenějším prostoru pracuje fantasticky, s kánonem (tím novým od Disneyho), je to prý trochu komplikovanější (co se Ahsoky týče), ale do toho nebudu zabředávat, neb její knižní dobrodružství jsem nečetl . A proto mi zážitek nic nezkazilo. Takových kraťasů bych klidně uvítal víc! Recenze zde. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (15)

  • Když se narodí příslušník rasy Togruta, tak jeho obličej je pokryt většinou pouze tečkami, postupem času a během dospívání se jejich vzhled mění a finální podobu vidíme pak v dospělosti. Můžeme to vidět u malé Ahsoky, která na obličeji měla jenom 4 nepatrné tečky, kdyžto v dospělosti je její obličej pokryt spletitou sítí bílých linií. (Veskoslav)
  • V této epizodě je silné propojení mezi pádem Republiky spojené s rozkazem 66 a výcvikem Anakina Skywalkera. Výcvik Anakina byl pro některé mistryně a mistry příliš kontroverzní z důvodů časové, fyzické a psychické náročnosti. Při potvrzení rozkazu 66 je Ahsoka napadena 501. legií na svém jedijském křižníku. Díky výcviku Anakina, kapitána Rexe a právě zmíněné 501. legie z minulosti se dokázala ubránit a přežit. Můžeme si všimnou naprosto totožných obraných pozic a pohybů, jaké Ashoka prováděla během výcviku. Je tedy ironií, že jí tím Anakin zachránil život. (Veskoslav)

Související novinky

Disney se snaží přivést diváky k Andorovi

Disney se snaží přivést diváky k Andorovi

16.11.2022

Přes nadšené reakce kritiků i diváků se nejnovějšímu seriálu ze světa Star Wars ne a ne podařit přilákat k obrazovkám nové diváky. Andor má na Disney+ tristně nízká čísla, a protože i samotné studio… (více)

Reklama

Reklama