Reklama

Reklama

Mandalorian

(seriál)
  • USA The Mandalorian (více)
Trailer 1
USA, (2019–2023), 16 h 29 min (Minutáž: 31–59 min)

Tvůrci:

Jon Favreau

Hrají:

Pedro Pascal, Gina Carano, Carl Weathers, Werner Herzog, Nick Nolte, Emily Swallow, Omid Abtahi, Taika Waititi, Giancarlo Esposito, John Beasley, Horatio Sanz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Seriál pojednává o dobrodružstvích osamělého lovce, který najde malého tvora Grogu a snaží se ho ochránit před Impériem a mnoha jinými nepřáteli, kteří se ho snaží využít ve svůj prospěch. Na své cestě oba zažívají mnohé nástrahy i nebezpečí. (ČSFD)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (480)

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Jedinej Favreau pochopil, že už to chce konečně změnu. A tak vznikla strhující kovbojka z vesmíru, ve který není čas na zbytečný kecy, trapnej humor a teatrální chování postav, doprovázená naprosto geniálním soundtrackem, kterej byť se místy drží témat z filmů, přispívá do repertoáru svěží hravostí i originalitou. K tomu si připočtěte parádní CGI, výborný charaktery a super dynamickou akci, která víc než poslední díly Star Wars připomíná Fury Road! Ohromná paráda a hodně nečekaný překvapení. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Update/ 1.séria: Kto videl animovaný seriál Star Wars Rebels, musel byť pozitívne naladený na tento seriál o Mandalorianoch. V rebeloch bolo totiž Mandalorianov požehnane a dokonca sme sa o nich veľa dozvedeli a hlavne kto chce vedieť viac o tom parádnom čiernom svetelnom meči, ten by si rozhodne nemal nechať ujsť ani ten seriál a samozrejme aj skvelý seriál Star Wars: The Clone Wars, kde sme sa taktiež často krát s Mandalorianmi stretli, dokonca sme boli aj v ich krásnom svete. No a aj samotný Obi-Wan Kenobi sa nám zamiloval do jednej Mandalorianky. Pravému fanúšikovi Star Wars dokonca stačí sledovať úžasné scenérie planét a prelety lodí a speedrov. Tento seriál je vizuálnou krásou. Posledná epizóda absolútny masterpiece. Postava Moff Gideon úplne super záporák. 2.séria: Táto séria nepoľavuje ani na chvíľu a najväčším plusom ak nerátame opäť krásne scenérie je bezpochyby zasadenie mnohých postáv z iných Star Wars seriálov (Rebels, Clone Wars,) a tí, ktorí tieto seriály nevideli, asi horšie pochopia ten hype pravých Star Wars fanúšikov, keď sa niektorá postava objaví na plátne. Narážam napríklad na Anakinovu padawanku, ktorú vycvičil v Clone Wars na jednu z najlepších Jediov. Škoda že Ashoka nedostala priestor už v Revenge of the Sith (2005). ()

Reklama

Hem.m odpad!

všechny recenze uživatele

Nevím co se s lidmi stalo, jestli jim spadla laťka někam do septiku, nebo nové Disney filmy byly až tak moc špatné, že při náznaku jen o špetku lepšího díla hned jásají nad novým mesiášem. Pravdou je, že tato břitká sračka nezasluhuje ničí pozornost. Tento seriál i s jeho postavami je plytčí než představa lidí co si myslí, že Země je placatá. Už jen to, že můžeme vymazat některé díly kompletně (dívám se na tebe The Prisoner [06] a The Sanctuary [04]), tak člověk nepřijde skoro o nic, v případě šestého dílu, který je i celý natočen špatně, nepřijdeme doslova o nic. Z Jawů se stali primitivní minioni ze stejnojmenného filmu. Celá výstavba seriálu je naprosto špatná od toho, že nevíme proč baby yodu temná strana chce až po to, že už samotné zachránění miminka nedává moc velký smysl. Toto ovšem nevadí, hlavní problém je výstavba ostatního příběhu filmu. Kde věci se dějí jen protože scénáristé tak řekli a v reálném světě nedávají smysl. Myslím tím zachycení vysílačky v sedmém díle, kde poté jednotky hned vyjedou na místo lodi o které neví kde je. V osmém díle zase ujedou celou vzdálenost zpátky k městu, ale nějak je nenápadně dožene robot bez ničeho během malé chvilky. Hlavní záporák řekne, že je (hlavní hrdiny) nevybombarduje, pak řekne že ne a pak to zase změní. Místo své obří lodi pošle pana plamenometčíka na ně atd. Podobné kraviny se dějí v každém díle a není jich málo. Toto se opravdu někomu líbí? Nebo prostě jen nemáte koule na to říct, že toto je strašná sračka? I have spoken! This is the way. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Prvý hraný Star Wars seriál sprevádzali nemalé očakávania a dá sa povedať, že Mandalorian ich príliš nenaplnil... respektíve nie tak, ako by niektorí chceli. Až príliš sa totiž zdržuje nepríliš objavnými epizodickými zápletkami, čo je na tak krátkej ploche prekvapivé a následné hluché miesta vypĺňa výhradne fanservisom, ktorý miestami funguje a miestami nie. Dojmy však výrazne dvíha mohutný finiš, kde sa konečne darí naplno využívať potenciál látky a premieňať ho v nefalšované vesmírne dobrodružstvo, pri ktorom sa tají dych. ()

Jindros 

všechny recenze uživatele

Čím víc přímých konexí na Star wars filmy, tím je to horší. Žádné světelné meče, sílu, známé planety, provařenou techniku nebo dementní camea tenhle seriál nepotřebuje. Po druhé sérii dávám i tak nejvyšší hodnocení, ale do budoucna čekám, že tvůrci rozšlapou tenhle i další Star wars seriály do šedivého bahna. Moc rád bych se pletl. ()

Galerie (352)

Zajímavosti (217)

  • Príšera, okolo ktorej sa prevažne točí táto epizóda, sa nazýva Krayt Dragon. Jedná sa síce o prvý výskyt živého jedinca tohto druhu v ságe Star Wars, ale kostru tohto druhu sme mohli vidieť už v Star Wars: Epizóda 4 - Nová nádej (1977), a to hneď zo začiatku, keď R2D2 a C3PO idú po púšti na Tatooine. (ČSFD)
  • Jon Favreau na mimozemšťany v seriálu použil stejnou technologii zachycení pohybu (motion-capture), kterou použil při práci na fauně v Kniha džunglí (2016). (3T)
  • Krayt dragon vydáva rovnaké zvuky, aké použil Obi-wan na vyplatenie Piesočných ľudí (Tuskenov) v epizóde Star Wars: Epizóda 4 - Nová nádej (1977). To vysvetľuje, prečo sa Tuskeni po ich započutí okamžite stiahli. (ČSFD)

Související novinky

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

07.04.2024

Pokud jste fanoušci hraných verzí disneyovských animáků, následující první zpráva pro vás nebude úplně pozitivní. Plánovaná hraná verze animovaného snímku Moana (Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama