Reklama

Reklama

Jen pro tvé oči

  • Česko Přísně tajné! (více)
Trailer

Obsahy(1)

James Bond neztrácí dech, ať už má zdolat alpský ledovec nebo Středozemní moře. Roger Moore v hlavní roli britského akčního filmu. Britská špionážní loď Svatý Jiří najede u albánských břehů na starou válečnou minu a potopí se. V tom okamžiku jsou v nejvyšší pohotovosti jak britská tajná služba MI6, tak sovětská KGB. Na palubě Svatého Jiří byl totiž supertajný kódovací systém A.T.A.C., používaný pro komunikaci s jadernými ponorkami. A obě strany železné opony jej chtějí za každou cenu získat. Britský agent James Bond se napřed vydá vypátrat kubánského nájemného zabijáka Gonzálese, který v albánských vodách zavraždil námořního archeologa Havelocka se ženou. Havelock totiž v hlubinách pracoval pro Brity právě na hledání Svatého Jiří. Bond požádá o spolupráci bohatého řeckého magnáta a spolupracovníka MI6 Kristatose. Zatím netuší, že Kristatos je dvojitý agent, který se chce zmocnit zařízení A.T.A.C. a prodat je Rusům. Než se s ním James Bond bude moci vypořádat, musí zvládnout zabijáky Locqua a Krieglera, stejně jako rychlou jízdu na lyžích, skalní stěnu nebo mořskou hloubku... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (368)

silentname 

všechny recenze uživatele

"For Your Eyes Only" sa už do režijnej diele Gilberta nedostalo, ale dostali sme nového režiséra Johna Glena, ktorý sa nám postaral o 5 filmov. A v prvom jeho počine mám pocit, že akosi tomu chceli síce dať serióznejší tón, no podľa mňa tým film vyslovene trpí. Pretože kým predošlé dva filmy boli skutočne zábavné, zaujímavé a neustále držali moju pozornosť. tak "For Your Eyes Only" výrazne vybočuje z tejto réžie a hlavne má podľa mňa veľmi komplikovaný scenár a nie vždy to prinesie ten správny efekt. Ale aby som povedal pravdu, tak sú tu veci, ktoré sa mi páčia. Väčšia zraniteľnosť nášho agenta je tu citeľná, Melina je skvelou Bond-girl a dokonca mám pocit, že medzi ňou a Moorom je aj reálna chémia. Chaim Topol je podľa mňa absolútne vynikajúci. Kedykoľvek sa tento týpek ako Columbo objaví, tak z filmu srší najväčšia dávka charizmy. Je sympatický, vtipný a energický. Na to sa dá pozerať stále. A aj titulná skladba je veľmi dobrá. Úvodná časť, kde sa opäť stretneme s "Nr.1" je vynikajúca a baví ma. No potom nastupujú aj problémy filmu. Ako je jeho scenár, kde sa neustále niečo deje, len neviem sa z toho akosi vysomáriť. Padouch tohto filmu nie je veľmi zaujímavý a vlastne ani popravde som nejako nepochopil o čo mu vlastne išlo a padá mimo môj záujem. Okrem toho sú tu aj bizarné naháňačky, kde som už mal pocit, že je to s komédiou úplne prestrelené a skôr som som si kládol otázku, ako má toto fungovať. Tam, kde mala byť komédia je film strašne seriózny a naopak tu by to chcelo nejakú tú serióznosť, no akosi tu v tom chýba. Celkovo som rád, že som film videl, neviem či by som si ho pozrel znovu. A budeme pokračovať v maratóne ďalej. Hodnotenie: C+ ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Už po několikáté je Bond nejlepší hned v úvodní scéně. Skvěle natočené, působící opravdově. Ačkoliv jsem návrat Blofelda úplně nečekal a nepochopil, ale budiž. Následuje podobně příšerná píseň jako byla ve Špion, který mě miloval a potom poměrně vynikající první hodina. Nebo jako, těžko říct. Já jsem totiž zjistil, že si Bonda asi víc užiju pod vlivem. Jenomže pak si z něho strašně málo pamatuju, zvlášt, když v tomhle díle není zas tak nic extra výjimečného. Takže jsem vůbec nepochopil, co vlastně byla ta skříňka, o kterou strašně šlo, ale oceňuji, že nešlo o zničení lidstva jako vždycky. Moc jsem se nevyznal v těch záporňácích. Nejdřív jsem si myslel, že jde o toho Liama Gallaghera, pak je tam spousta Ivanů a on přitom je zásadní ten Lenin. Co jsem ale zaznamenal, byla bond girl. Je to konečně trochu jiný typ holky, krásná, ale přirozeně krásná, ne žádná dámička nebo umělotina z playboye, což mi naprosto vyhovuje. Ještě víc mě ale zaujal její herecký výkon, který byl určitě nejhorší ze všech dosavadních hlavních bond girl a že konkurence je docela silná. V té první hodině jsou hodně ohrané věci jako automobilová honička nebo honička na lyžích (tady ale opravdu speciální), ale jakobych v tom viděl vliv Indiana Jonese, což je zrovna film, se kterým šel tenhle Bond do kin prakticky společně. Bond je čím dál více tragikomickým hrdinou, ale v tom dobrém. Je to takové sympatičtější. Co mi přišlo tragikomické v tom špatném, byla postava mladé krasobruslařky, která je tak strašně nevinná, že se s ní Bond nechce vyspat, protože by měl asi černé svědomí. Vtipné, netušil jsem, že Bond nějaké svědomí vůči ženám má. A důvod? Krasobruslařka má culíček, takže i když té herečce bylo v době natáčení 23 let, tak si máme myslet asi o deset let míň nebo co. Po příjezdu do mého milovaného Řecka to celé trochu spadne, což částečně kompenzují moje oblíbené lokace jako Korfu nebo kláštery Meteora. Jinak už se tam moc zajímavého ale nestane. Krom toho, že ne, v Jónském moři fakt není tolik žraloků. Celkově slabé tři, ale vlastně docela dobrý standard. Nějak mi to tentokrát sedlo o něco víc, jak tím settingem do Středomoří, tak menší rozháraností, tak tím, že to mělo tentokrát docela odpich. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Roger Moore je takový seriózní stárnoucí elegán, který už to moc nehrotí a všechno to zabíjení, smrtící pasti i krásky, zvládá s nadhledem a levou zadní. FYEO rozhodně nepatří k nejlepším a nejsvižnějším bondovkám, ale na rozdíl od craigovek je to aspoň bondovka vším co tento specifický subžánr přijal za své. Nechybí suché ironické hlášky, vymazleně přestřelené akce (tady kraluje ta lyžařská), ani neobvyklé atraktivní lokace (řecký klášter), ještě atraktivnější bondgirl (Carole Bouquet) a samozřejmě ležérně bezstarostná bondovská neprůstřelnost. Po letech potěšila, ale na Top Ten to stále není. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Jedna velká honička. I tak by se dal tenhle film popsat. Moore ještě stále snesitelný, i když místy mi přišlo, že vlastně ani nebyl moc potřeba. Většina akčních scén si vystačila s kaskadéry a pěstní souboje, které Rogerovi nikdy nešly, jsou omezeny na minimum. Sice se v té hromadě akce trochu ztrácí příběh, ale i přesto se mi to velice zamlouvalo. Carole Bouquet mě zaujala hodně, už jen tím, že jako jedna z mála Bondových dívek měla mozek a nedala 007 během dvou minut. Jednoznačně palec nahoru. A za vtipný úvod s Blofeldem má u mě John Glen malé plus. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Že začínají ´80's o tom vás tenhle Bond nenechá na pochybách hned od úvodní písně. Celkově ten sentimentální popík sice může být jedním z nejhorších Bondovských podkresů, ale ke stárnoucímu Mooreovi se nakonec celkem hodí. Dýchavičnému Bondovi tentokrát výrazněji pomáhá nejen Bond-girl (vztah k nim je tady navíc v podání Bonda v pravdě otcovský), nehoní se za nějakým světovládným šílencem, ale o jeden kufřík soupeří s bandou pašeráků, a dokonce si místo svého oblíbeného drinku dává stylově ouzo. Jenže, vedle toho, že je film barvitou reklamou na Řecko a jeho krásy, má celkem spád, parádní akční scény a na začátku stylové a definitivní vyrovnání se s minulostí. Jako film s Jamesem Bondem tedy určitě za 4****, jako Bondovka, díky té "důchodcovské" atmosféře, u mě o jednu méně. ()

Galerie (98)

Zajímavosti (52)

  • Sheena Easton je dosud jedinou zpěvačkou bondovské písně, jejíž tvář vidíme v úvodní titulkové scéně. Maurice Binder, slavný tvůrce těchto sekvencí byl nadšen z jejího vzhledu a projevu, proto prosadil její angažování. Sama Sheena si tuto poctu moc neužila, kvůli specifickému natáčení byla prakticky celou dobu přivázaná k židli. (kenny.h)
  • V automobilové honičce Citroën 2CV s Bondem (Roger Moore) sjede ze silnice, poškodí se mu kapota a vypadnou přední světla. Na konci honičky má auto méně poškozenou kapotu a přední světla na svém místě. (Marek06)

Související novinky

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

18.12.2020

Ve věku 75 let zemřel herec Jeremy Bulloch, původní představitel námezdního lovce Boba Fetta z Impérium vrací úder a Návrat Jediho. Stalo se tak jen týden poté, co zemřel jiný herec ze Impéria, David… (více)

Reklama

Reklama