Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muž, považovaný za bezohledného a tajemného vraha (Wesley Snipes) je na útěku před zákonem a snaží se zjistit, díky komu byl obviněn ze dvou vražd, spáchaných v New Yorku. nemá však mnoho času... zkušený šerif Sam Gerard (Tommy Lee Jones) a jeho muži jsou mu na stopě. Nelítostné pronásledování začíná... (Warner Home Video CZ)

Recenze (267)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Při jedné banální automobilové nehodě je zraněn Mark Roberts (Wesley Snipes). V nemocnici se ale zjistí, že Mark vystupuje pod falešnou identitou, a patrně jde o dvojnásobného vraha z jednoho nevyřešeného případu z New Yorku. Při jeho převozu (přeletu) do vězení ale dojde k havárii, a Markovi se podaří uprchnout. To ale nemůže nechat šéf týmu US Marshalls, Samuel Gerard (Tommy Lee Jones) jen tak, a vydává se na dlouhé pronásledování. Ale během akce se začínají objevovat nové souvislosti, které ukazují, že pachatelem mohl být i někdo jiný ... Po fenomenálním úspěchu Uprchlíka se Tommy Lee Jones rozhodl vstoupit do stejné řeky znovu, jen s jiným "Uprchlíkem". Harrisona Forda vyměnil za Wesleyho Snipes, a jedeme dál - je ale pravda, že Šerifové jsou mnohem akčnější a spletitější, nicméně i tak jakoby svému bráškovi z oka vypadli. Tommy Lee Jones jako hlavni polda je skvělej a Wesley Snipes mu taky odstudu nedělá. Fajn kousek, pokud máte chuť na příjemnou akčňárnu... ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Šerifové jsou skvělý film, který tentokrát nestojí ani tak na postavě uprchlíka, ale hlavně na Lovci Samu Gerardovi. Příběh je tentokrát záhadnější než v Uprchlíkovi a míří až na nejvyšší místa tajných služeb USA. Akční scény jsou špičkově natočené, obzvlášť honička v bažinách je nezapomenutelná - některé záběry by stálo za to zvěčnit jako fotografie (nebo spíš plakáty). Pro mě rozhodně klasika a příklad dobře natočeného thrilleru - tak jako "první díl". Jo a hudbu dělal Jerry Goldsmith;) 80% ()

Reklama

petaspur 

všechny recenze uživatele

Agent Sam Gerard má svou práci rád. S nadšením zachytává stopy vyvrhelů na útěku, s kamenných výrazem v tváři je chytá do nastražených pastí a s pocitem dobře odvedené práce je, s pečlivě vyplněnými formuláři, předává do příslušných sátních zařízení. Další před rukou zákona prchající lovený objekt, nesoucí jméno Mike Sheridan, s podezřelou lehkostí přeskakuje lovcovy návnady a jeho chování do Gerardovy hlavy presuje myšlenku, že důvody pátrání po nebezpečném pachateli ztrácejí svou křišťálovou čistotu. Stopu se zarputilostí loveckého ohaře bude sledovat dál, jenom se bude dívat pozorněji kolem sebe, aby zjistil skutečnou motivaci všech zainteresovaných. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování Uprchlíka z roku 1993, kde se sice již neobjeví Harrison Ford, ale Sam Gerard ztvárněný Tommy Lee Jonesem tu zastává hlavní pozici vyšetřovatele. Herecké obsazení ve vedlejších rolích taktéž zaujme, spíše než průměrný Snipes mě mile překvapil Robert Downey Jr., a to s jakou lehkostí si střihl tak zajímavou postavu. Jenže příběh nenabídne nic nového, a hlavně mi v mnoha momentech přišlo, jako kdyby se scénáristi topili ve svých výtvorech a výsledek se pak strašně táhl. Doopravdy jsem čekal daleko napínavější podívanou protkanou scénámi, z nichž bude sálat adrenalin na každém kroku, ale to se nedostavilo. Ten přemrštěný rozpočet nechápu, jako televizní film kvalitní tvorba, jako něco za 60 milionů dolarů vskutku nepochopitelné. Ale neboť mám Jonese v oblibě jako herce a jeho charismatická postava stála jako jedna z mála alespoň za řeč, tak určitou laťku film nastavil. Ale věřte, že není nikterak vysoká a dostatek jiné tvorby ji pohodlně a bez zaváhání přeskočil. Za mě dávám 58 % ()

themic 

všechny recenze uživatele

Podle mě celkem vydařený akční thriller, který nezklame, ale zas výrazně nepřekvapí... Jak už tu psal POMO, obsazení hlavního hrdiny se moc nepovedlo, Wesley Snipes není úplně extra výrazný a ani nevypadá jako několikanásobný vrah... Hodně se tento snímek podobá filmu "Uprchlík" ve kterém ztvárnil hlavní roli Harrison Ford... Musím říct, že Tommy Lee Jones nezklamal, opět hrál nezničitelného policejního tvrďáka, kterému dojde všechno naprosto v pohodě..! Film na mě zapůsobil tak abych dal 4 slabé *..! Rozhodně doporučuji více film "Uprchlík - 1993"..:) ()

Galerie (64)

Zajímavosti (18)

Reklama

Reklama