Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muž, považovaný za bezohledného a tajemného vraha (Wesley Snipes) je na útěku před zákonem a snaží se zjistit, díky komu byl obviněn ze dvou vražd, spáchaných v New Yorku. nemá však mnoho času... zkušený šerif Sam Gerard (Tommy Lee Jones) a jeho muži jsou mu na stopě. Nelítostné pronásledování začíná... (Warner Home Video CZ)

Recenze (268)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování Uprchlíka z roku 1993, kde se sice již neobjeví Harrison Ford, ale Sam Gerard ztvárněný Tommy Lee Jonesem tu zastává hlavní pozici vyšetřovatele. Herecké obsazení ve vedlejších rolích taktéž zaujme, spíše než průměrný Snipes mě mile překvapil Robert Downey Jr., a to s jakou lehkostí si střihl tak zajímavou postavu. Jenže příběh nenabídne nic nového, a hlavně mi v mnoha momentech přišlo, jako kdyby se scénáristi topili ve svých výtvorech a výsledek se pak strašně táhl. Doopravdy jsem čekal daleko napínavější podívanou protkanou scénámi, z nichž bude sálat adrenalin na každém kroku, ale to se nedostavilo. Ten přemrštěný rozpočet nechápu, jako televizní film kvalitní tvorba, jako něco za 60 milionů dolarů vskutku nepochopitelné. Ale neboť mám Jonese v oblibě jako herce a jeho charismatická postava stála jako jedna z mála alespoň za řeč, tak určitou laťku film nastavil. Ale věřte, že není nikterak vysoká a dostatek jiné tvorby ji pohodlně a bez zaváhání přeskočil. Za mě dávám 58 % ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Když dva dělají totéž není to totéž. Aneb Baird si tu zahrál na Davise a stvořil něco jako remake a pokračování v jednom. No Baird je pro mě hlavně elitní střihač, ale jako režisér už nic moc. Tohle aspoň neuspí jako nudný Boeing 747 v ohrožení. Akce je tu určitě dostatek a Wesley Snipes v té době v elitní formě se i stará o její kvalitní provedení. Akorát se člověk nemůže zbavit dojmu, že sleduje něco co už tu jednou bylo a lépe. S tím že civilnost celého příběhu se s hrdinou profíkem v hlavní roli jaksi vytrácí. Nicméně původní dvě hvězdy byly příliš přísný, protože musím už poněkolikáté konstatovat, že ve srovnání se současností na tom tyhle filmy který pro mě nebyly ve svý době úplný bomby nejsou zase až tak špatně.55% ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nabízí se srovnání s filmem A.Davise, který je ve všech aspektech alespoň o třídu výš. Vidím to asi tak. Zatímco v jedničce Chief Deputy Marshal Samuel Gerard zahajuje akci slovy: „Poslouchejte, vážení! Uprchlík je na útěku asi 90 minut. Průměrná pěší rychlost v terénu bez zranění je 4 míle za hodinu. Tím vzniká rádius 6 mil. Od každého z vás chci, abyste prozkoumali centimetr po centimetru všechny čerpací stanice, sklady, farmy, kurníky, chlívky a psí boudy v daném okolí..“, tak v U.S. Marshals mohl klidně pronést prosté: „Nechte ho jít..“ ()

choze 

všechny recenze uživatele

Jelikož mě už originál neoslnil, nepřijde mi tenhle spin-off až tak špatný. V popředí se tu ocitá Sam Gerard-výborný Tommy Lee Jones, takže až tak nevadí, že nový uprchlík-profík nevzbuzuje ani zdaleka tolik sympatií jako ten starý-obyčejný člověk. Sice tomu chybí nějaká zapamatovatelnější akční scéna, ale je to dost hektické, aby se člověk většinu času nenudil a osvěžuje to i zápletka s tajnou službou. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

1. Film jde ve stejných kolejích jak první film Uprchlík. Pochopitelně se dalo očekávat, že tým Sama Gerarda bude chytat nějakého uprchlíka, to zas takový hnidopich nejsem. Jde jen o to, že syžet příběhu je vlastně opsán z prvního dílu, jen si bohatší producenti usmyslili, že protentokrát by zločinec (SPOILER - zločinec je opět nevinný) mohl utéct z nějakého pompéznějšího dopravního prostředku. Tedy, místo autobusu rovnou letadlo. Obávám se, že pokud by měl vzniknout třetí díl, trestanci unesou raketu a Gerardův tým je bude nahánět po Měsíci. Prostě budou prohledávat i ten nejledovatější kráter, dokud toho pacholka nenajdou. Koneckonců, to bych si možná nechal líbit. 2. Ve filmu jsou do popředí protlačována ta stejná klišé. Už jen třeba to složení týmu. Je prostě takové, aby byl film pro všechny. Černoška, chlápek v saku, nováček nebo správňácký Cosma s výrazem králíčka Duracell. To, co fungovalo v jedničce, tady už jen obtěžuje. Já tam vidím jen trapné panáky a ne špičkový a hláškující tým. Dále opsali Harrisonův velký skok do megapeřejí. Tentokrát uprchlík skákal na vlak a Gerard zas jen čuměl. To už se ale vracím k bodu jedna. Opsané je všechno. I ten místní policista (funny local hero), který nezvládá situaci těsně po útěku vězňů. Je stejně bezradný jako ten v prvním díle. Jedna inovace tu ovšem je. A tou je Robert Downey Jr. Je to jistá ingredience, která dává filmu trochu nového glancu, je to oživení a díky tomu dokáže člověk získat dojem, že kouká na něco jiného, než na Uprchlíka, kde to jen Harrison Ford trošku přešvihl se solárkem. Přesto všechno se dá od toho odprostit a koukat tak na svižný akční film s dobrými herci. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (18)

  • Film sa natáčal v Chicagu, West Vienna a Bay City (Illinois, USA), New Yorku (New York, USA), Bentone (Kentucky, USA) a Reelfoot Lake (Tennessee, USA) od 7. júna do 26. septembra 1997. (Arsenal83)
  • Vyšetřovací tým Gerarda (Tommy Lee Jones) je z většiny stejný jako ve filmu Uprchlík (1993) s Harrisonem Fordem, i tam se v týmu objevili Joe Pantoliano, Daniel Roebuck a Tom Wood. Tím ale podobnosti filmů nekončí. Po havárii na začátku filmu je Mark (Wesley Snipes) odvezen do Chicago Memorial Hospital, v níž pracoval Dr. Richard Kimble (Harrison Ford) ve filmu Uprchlík (1993). Stejné je i samotné jméno hlavního vyšetřovatele Sama Gerarda, tak se jmenoval vyšetřovatel i ve filmu Uprchlík (1993). (headshot)

Reklama

Reklama