Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po jednom ze svých typicky rázných zásahů je inspektor sanfranciské policie Harry Callahan přeložen z oddělení vražd do personálního. Na scéně se však objeví pětičlenné komando vyhozeného vojáka Bobbyho, které přepadne armádní sklad a odcizí zbraně, dynamit, a dokonce i rakety. Jsou sice překvapeni inspektorem DiGeorgiem a jeho kolegou, v přestřelce však oba policisty smrtelně postřelí a zmizí. Harry se v nemocnici dozví od umírajícího přítele DiGeorgia důležitou informaci, než ji však stačí využít, vrazi se sami ozvou. Ohrožují město ukradeným arzenálem a požadují milion dolarů výkupného. Je čas, aby Drsný Harry znovu vyrazil do akce. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (202)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale Clint Eastwood, ať je jak chce fajn, kvalita jeho filmů je jak na sinusoidě. Člověk nikdy neví, jestli ho jeho film zrovna bude bavit nebo ne a každý má na jakýkoliv jeho film různorodý názor. I u tohohle filmu se najdou tací, kteří ho budou opěvovat, ale najdou se zaručeně i ti, co budou tvrdit, že to byla jedna velká nuda. Já patřím do té druhé várky. Řekl bych, že Násilník je naprosto typická americká kriminálka sedmdesátých let, s celou tou osobitou atmosférou a typickou muzikou, ze které si v dnešní době plno jiných lidí dodnes dělá legraci. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Mierne sklamanie sa dostavilo v podobe menej záživného pokračovania príbehov Harryho Callahana,čo bude s pokračovaniami nastávať pocit nudy... Harry sa musí stretnúť zoči voči teroristickej skupine,ktorá ukradla veľké množstvo munície,a tak majú čoraz väčšie požiadavky... Harrymu je pridelená nová kolegyňa,ktorá na vlastnej koži zisťuje,čo obsahuje táto profesia,ktorá nie je pre každého,kto nechce byť vystavený všelijakým hriešnikom... Záruka je v podobe Clinta Eastwooda,kde tu vidím náznaky humoru na odľahčenie komplikovaných medziľudských vzťahov. Nie je to výhra,ale ja osobne mám dilemu,čo si mám myslieť o filme,ktorý nie je úplne dotiahnutý... Výraz tváre a slovník hlavného hrdinu je to,čo nikdy neprestane baviť,ale ani herec nič neurobí,ak má slabší scenár,či réžiu. Keby si sadol na stoličku za kameru Clint,myslím že výsledok mohol byť o triedu lepší.. ()

Reklama

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood potřetí jako inspektor Harry Callahan. I tentokrát je San Francisco v nesnázích a zachránit jej od RÚJ (Revoluční úderné jednotky) může jen právě Harry a jeho svérázně tvrdé, ale velmi platné metody. Oproti vynikající jedničce je to veliký posun k většímu krveprolití a scénáristicky je to opravdu chatrný, ale pořád je to ten pravý Harry, jak ho všichni známe. I když ta bazuka na konci být přeci jen nemusela :-) Harry Callahan potřetí s ještě drsnějšími metodami. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Asi najväčším plusom tohto dielu Harryho je svižné tempo. Neustále sa tu niečo deje. Či už drsné hlášky alebo akcia. Zo začiatku aj tá banda parchantov vyzerá celkom hrozivo, ale postupne sa ukážu ako riadny dementi, ktorí majú viac šťastia ako rozumu. Akcia je taká neohrabaná a žiadna scéna ma neohúrila. Nová parťáčka je ok napriek tomu, že Tyne Daly nemusím, tak za mlada vyzerala celkom dobre. Celkovo mierny nadpriemer rovnako ako zvyšné diely. Táto séria ma nikdy nijak extra nebavila a ani po rokoch sa na tom nič nezmenilo. Clintovi bolo lepšie vo westernoch. 6/10. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood nakrútil nemálo o dosť lepších filmov, ale dopozerať sa to dalo. Vcelku dobrá akčná kriminálka. Čo mi na nej celkom vadilo, bola jazzová hudba v akčných scénach, moje uši trpeli. Drsný Harry sa vracia potom čo mu odpálili parťáka (opäť) a tentoraz k sebe dostane buchtičku - parťáčku. Záverečná prestrelka samozrejme nechýba, ale na Harryho predchádzajúce snímky už to celkovo jednoducho nie je ono. Ako akčný thriller však napriek tomu stojí za povšimnutie a s porovnaním s ostatnými svojej doby sa nijako neodlišuje. Z prvých troch dielov jasne najslabší aj keď je tam pár dobrých hlodov a Harry zase pritvrdil, ale zápletka je slabučká, nič moc zaujímavá a stred filmu je veľmi hluchý. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (14)

  • Natáčení probíhalo v San Francisku v Kalifornii. (reich)
  • Jedná sa o deviaty najziskovejší film roku 1976 na svete. (westerns)
  • James Fargo měl původně u snímku pracovat jako asistent režie, ale Eastwood, kterému se líbil jeho přístup, se rozhodl prosadit ho jako režiséra. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama