Reklama

Reklama

Obsahy(1)

57 let po tvrdé zkoušce s mimozemským tvorem je Ellen Ripleyová v hyperspánku zachráněna dálkovým záchranným týmem. Dojde dokonce k vyšetřování, při kterém ji chtějí obvinit ze zničení tvora, o kterého vysoce postavení vojenští pohlaváři stáli. Nakonec je osvobozena, je jí ale nabídnuta účast na jiné výpravě: na planetě, odkud vetřelec pocházel, mezitím vznikla kolonie s lidskými obyvateli. Ti se nyní odmlčeli a chystá se mise složená z vojáků námořní pěchoty, kteří mají na planetu sestoupit a vyšetřit, co se tam stalo. Ripleyová se svými znalostmi nebezpečného tvora by se v ní uplatnila. Ta se rozhodne takto skončit s nočními můrami a nepříjemnými vzpomínkami na monstrum – vetřelce a s nabídkou souhlasí. Znovu se tedy ocitá na nehostinné planetě, kde nacházejí kolonii opuštěnou. Jediný, koho najdou, je malá vystrašená holčička. Brzy zjistí, že všichni obyvatelé se stali oběťmi vetřelce – ne však jednoho. Vetřelci se poněkud rozmnožili a planeta je jimi zcela obsazena… (TV Prima)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (1 580)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Strach z neznámého obcházející Nostromo je pryč. Nyní je zlo definováno a může začít vesmírná řezničina s kyselinou tryskající na všechny strany. V rukou někoho jiného by to nejspíš dopadlo katastrofálně, naštěstí Cameron je zárukou dobře odvedené režisérské práce. Bill Paxton drží zajímavý primát, neboť ho postupně krouhly všechny legendární sci-fi figury (Terminátor, Vetřelec a Predátor). Director´s cut: Není se co divit bídnému konci kolonie, když tomu velel kapitán Hollister.. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

James Cameron a jeho varianta Vetřelce. Jak už jsem mnohokrát napsal, obdivuji celou ságu o vetřelci především díky různému přístupu tvůrců, kteří si sami látku využili podle sebe a docílili tak rozdílných filmových zážitků. Tento film od Camerona je akční peckou, která se nebojí atmosférou a dějem konkurovat i dnešní produkci (popravdě ji většinou silně překonává). Příjemně potěší i casting. Přesto film má mnoho silných elementů, jako tempo, atmosféru, akci a vše okolo. Jde o skvěle zvládnutý film ve všech detailech. Pro mě osobně asi nejzajímavější a z časového hlediska nejzábavnější film z celé ságy. O velkém finále a scéně ve výtahu ala klasické akční filmy "vezmu si vše a všechny vykosím" ani nemluvě. ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

To jste věděli, jak je ve filmu ten vtip o ilegálním vetřelci (anglicky je to vlastně ilegální přistěhovalec), tak to je podle pravdy? Představitelka Vasquezové totiž přišla na konkurz na podpatcích, s dlouhým hárem a v červených sexy šatech, protože si myslela, že je to něco o ilegálních přistěhovalcích z Mexika. A i přesto tu roli dostala. Vetřelci jsou výtečnou melanží SF, napětí a akce, to všechno podpořeno sympatickými herci a dobrými výkony. Nejvíc mě asi dostalo, že tvůrci měli celkem šest vetřelčích převleků, i když to díky střihu vypadá, jako by jich byly stovky. Film je to výtečnej, miloval jsem ho jako dítě a miluju ho i teď. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Vetřelci už nabízí propracovanější triky a efekty, vlastně to jediné, co mi trochu scházelo u prvního dílu. Navíc mají zatraceně dobře udělané akční scény, které film drží ve vysokém tempu, a to i při trochu delší stopáži a nedají divákovi ani na chvíli vydechnout. Ale při vší té bombastické akci se nějak trochu vytratila ta původní hororová atmosféra se všemi těmi lekačkami. K 5* toho už moc nechybí, ale k udělení plného počtu mi brání konec, který je na mě až příliš v hollywoodském stylu. Každopádně silné 4*, opravdu zdařilé pokračování. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

8 / 10 Zatiaľ čo jednotka sa riadila heslom 'menej je niekedy viac', Votrelci sa naopak riadia heslom 'aj viac je niekedy ešte stále malo' a dávajú svojím slovám zadosť - emzák strieda emzáka, kyselina sa zmiešavá s červeným mokom a do toho všetkého hrá duo samopal - plameňomet. To by možno stačilo na 'normálny' sci-fi film, ale od kultovej série takéhoto formátu čakám predsa len niečo viac - chvíľu som sa dokonca pohrával s kacírskou myšlienkou, že tomu celému dám nemilosrdné tri *, ale to by som sa potom bál vyjsť na ulicu... Jediné, čo ma skutočne dostalo bol samotný super-akčný koniec, s ktorým sa Cameron očividne dosť pohral, ale inak... ()

Galerie (128)

Zajímavosti (195)

  • Ve filmu měla být scéna společné sprchy probuzených mariňáků na palubě Sulaca a právě při mytí rozebírali, že Ripley (Sigourney Weaver) už předtím Vetřelce viděla. Sekvence byla pro film naplánována, ale před natáčením byla vyřazena, protože herečky nebyly ochotny hrát nahé. (Jan.Kanak)
  • James Cameron se během natáčení potýkal s rozsáhlými problémy ohledně autority a respektu svých kolegů vůči jeho osobě. Například jeho asistent Derek Cracknell mu dával často najevo svou nelibost, že je právě třicetiletý Cameron jeho nadřízeným, až ho režisér musel nakonec vyhodit. To ale vyvolalo hromadnou stávku celého štábu, kterou Cameron žehlil jen těžko. I když se nakonec obě strany dohodly, režisér se po premiéře nechal slyšet, že pro něj natáčení bylo velmi nepříjemné a už nikdy nechce mít se zmíněným štábem co do činění. (Azurovydrak)
  • Pistole, kterou používají koloniální mariňáci, je Heckler a Koch VP70. (Don_Salieri)

Související novinky

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

26.02.2017

Pooperační komplikace nám dnes sebraly hereckého veterána Billa Paxtona. Mladší ročníky tohohle pána možná neznají, v 80. a 90. letech ho však nešlo přehlédnout. Kdo za to může? V první řadě James… (více)

Avataří sága bude mít 5 dílů

Avataří sága bude mít 5 dílů

14.04.2016

Pamatujete si, jak se v roce 2012 vyklubaly ze dvou sequelů Avatara tři? James Cameron tehdy zvednul nejedno divácké obočí, no a teď se mu to povedlo znovu. Jeho vystoupení na CinemaConu totiž… (více)

O čem měl být pátý Vetřelec?

O čem měl být pátý Vetřelec?

30.11.2015

U 20th Century Fox nedávno zrušili dva velké filmy. Nejdřív se škrtly plány na Fantastickou čtyřku 2, protože jednička bolestivě neuspěla, a záhy jsme přišli o pátého Vetřelce. Ten je údajně jen… (více)

Reklama

Reklama