Reklama

Reklama

Saw X

  • USA Saw X (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

John Kramer (Tobin Bell) je zpět. Dosud nejznepokojivější díl série Saw zkoumá nevyřčenou kapitolu Jigsawovy nejosobnější hry. Děj se odehrává mezi událostmi Saw I a II, kdy nemocný a zoufalý John cestuje do Mexika na riskantní a experimentální lékařský zákrok v naději na zázračný lék na rakovinu - jen aby zjistil, že celá operace je podvod s cílem podvést ty nejzranitelnější. Vyzbrojen nově nalezeným cílem se nechvalně proslulý sériový vrah vrací ke své práci a pomocí vychytralých, vyšinutých a důmyslných pastí obrací karty proti podvodníkům svým typickým niterným způsobem. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (278)

TomX2 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo veľmi dobrá vec. Myslel som si, že séria už nebude mať čím novým prekvapiť a že sa bude do posledného dychu držať starých zabehaných koľají, ale svete div sa, mýlil som sa. Bavilo ma to a táto zmena (v podobe intímnejšieho nahliadnutia do vnútra pána Kramera, ktorým sa zaoberá prvých asi štyridsať minút filmu) ma veľmi potešila. Nie kvôli tomu, že by ma film donútil s ním súcitiť (naopak, je to obyčajný sadista, ktorý sa snaží vyzerať ako morálny sudca), ale skôr preto, že je tak nejak zaujímavé zisťovať čo všetko ho poháňa vpred, aké sú jeho motivácie a čo je vlastne zač. Keď príde na tú brutálnejšiu časť, z vážneho tónu prejdeme na zábavnú notu, keďže naháňanie "zlosynov" je vtipne-napínavé a ich dopad uspokojivý. To všetko v doprovode trefných dialógov ("Čo robíte vo voľnom čase?" - "No, mám jedno také hobby") a zvukovo-vizuálneho aspektu, čo pôsobí cool a štýlovo. Páčili sa mi aj dejové obraty na konci filmu, ktoré síce boli tupé jak hovädo, ale je zábavné sledovať s akou chujovinou zase scenáristi prídu. Bavil som sa, dosť. Škoda len toho menej uspokojivého konca, keďže paradoxne človek, na ktorého smrť sa tešíte najviac, utiekol z boja s tým úplne najmenším zranením. Čo je tak nejak... hm? Prečo? Prosím? Uniká mi niečo? Potitulková scéna fajn, len jaksi nedotiahnutá do konca. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že na některé sadistické scény už jsem asi přáíliš starý, ale to filmu vyčítat nemůžu, protože to není jeho problém, ale můj. Jinak se jedná o až nečekaně dobře promyšlenou zápletku a film rozhodně nenudí a příjemně odsejpá. To že budu dávat čtyři jsem ani nečekal, ale je to tak, kéž by všechny filmy co jdou do kina měli v sobě takovej drajv jako Saw X. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Legendární série kterou jsem miloval a na všech dílech byl v kině je zpět v plné síle. Glorifikovat psychopata, kterého jste v předchozích dílech mohli maximálně chápat ale rozhodně ne milovat je silný kafe i na mě teda, ale změnit styl z jedné místnosti plné pastí a příběh Johna Kramera ještě trochu víc polidštit asi chápu. Celou dobu jsem byl na svých průměrných 3*, ale jakmile John vyšle svoji finální paštiku na světlo s ikonickou hudbou, tak jsem se spokojeně tetelil a debilně úchylně se usmíval, stejně jako když si ta hnusná šlapka uřízla nohu a rozpadla se do všech stran, jako balíček blbě roztržených miňonek. Na seznamu kvalitních dílu hodně vzadu za nedostižnou jedničkou, pětkou a šestkou, ale i tak, po tolika dílech, příbězích a odnožích pekelně ostrá zábava a pro milovníky série naprostá spokojenost. U mě vždycky na čtyřku vystřelí finální twist a dokonalá znělka, kterou považuju za to nejlepší, co kdy pro jakýkoliv horor vzniklo. Dead Silence, Saw a Insidious....Wan si vždycky uměl vybírat skladatele. V rámci série v lepší polovině. Kramer je zpět, připravte pekáče. 70%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Překvapivě povedený díl dneska už zase nekonečné série. Na scénu se vrací osmdesátiletý Tobin Bell se svou pomocnicí Amandou. Dlouhou dobu sledujeme prakticky normální příběh smrtelně nemocného člověka, který se touží vyléčit a chytí se posledního stébla. Pasti jsou tentokráte velmi nechutné a dělalo mě problém se koukat na když si člověk musí udělat díru v lebce. 70% ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Tak jsem po desítce dohnala rest a zkouknula všech devět předchozích dílů, abych uznala, že spolu s jedničkou, která byla přelomová hlavně na první dobrou, když člověk ještě neznal pointu, se jedná o nejlepší díl SAW série. Což je odvážné tvrzení, vzhledem k tomu, že jsem polovinu filmu obdivovala čalounění sedaček, skvrny na koberci, nebo stěny v kinosále, protože se rozhodně jedná i o díl nejkrvavější a některé scény jsou tady víc explicitní jak nahota v pornofilmu. Přesto jsem si film ve chvílích, kdy jsem neměla odvrácenou tvář (pár se jich našlo), docela užila a odsýpal mi stejně rychle, jak časy odpočtů jeho aktérům. Po dlouhý době je to ke všemu horor, kterej mě v kině vyloženě nenaštval svojí unylostí (Kostlivec, Úsměv, The Invitation) a nechtělo se mi u něj spát. A to je velkej plus. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (19)

  • Väčšina krvavých scén bola vykonaná s praktickými efektmi, pričom CGI sa používalo iba na úpravy. (Arsenal83)
  • Kameraman Nick Matthews povedal, že sa natáčalo tak, aby bola vzdaná pocta pôvodným častiam franšízy: "Myslím si, že pre Kevina a mňa bolo naozaj dôležité, aby sme mohli vzdať hold všetkým raným filmom. Milujeme to, že tie rané filmy majú pomer [1.85], milujeme to, že sú texturálne, že sú drsné, že majú tieto naozaj odvážne, žlté palety farieb, a chceme urobiť svoju prácu tak, aby sme sa na toto odkazovali, so všeobecnou temnotou a publikum to bude reálne a subjektívne pociťovať." (Arsenal83)
  • Ve filmu John (Tobin Bell) používá k odeslání e-mailu Cecilii (Synnøve Macody Lund) e-mailovou adresu „kramerjohn994@gmail.com“. Tato adresa je funkční a diváci na ni mohou posílat e-maily. Obdrží odpověď, že John je pryč, ale odepíše, až bude znovu dostupný. (catnipped)

Související novinky

Příští rok dorazí jedenácté Saw

Příští rok dorazí jedenácté Saw

12.12.2023

Studio Lionsgate na nic nečekalo. Desáté Saw se sotva ohřálo v kinech a už na sociálních sítích vyskakuje informace o tom, že jedenáctý přírůstek do této série dorazí již příští rok, a to konkrétně… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Reklama

Reklama