Reklama

Reklama

Saw X

  • USA Saw X (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

John Kramer (Tobin Bell) je zpět. Dosud nejznepokojivější díl série Saw zkoumá nevyřčenou kapitolu Jigsawovy nejosobnější hry. Děj se odehrává mezi událostmi Saw I a II, kdy nemocný a zoufalý John cestuje do Mexika na riskantní a experimentální lékařský zákrok v naději na zázračný lék na rakovinu - jen aby zjistil, že celá operace je podvod s cílem podvést ty nejzranitelnější. Vyzbrojen nově nalezeným cílem se nechvalně proslulý sériový vrah vrací ke své práci a pomocí vychytralých, vyšinutých a důmyslných pastí obrací karty proti podvodníkům svým typickým niterným způsobem. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (279)

verbal 

všechny recenze uživatele

Sawx sux. A ani tak nějak není divu. Je už to takový tisíckrát do naprostého sucha vyždímaný hadr, který někdy po třetím dílu ztratil veškeré scénáristické ambice a sloužil výhradně k léčbě erektilních dysfunkcí řeznických učňů a jiných psychopatologických entit. I tady by udělali mnohem lépe, kdyby to nadále nechali na úrovni tupé kafilérie a vymýšleli jen hnusně originální způsoby rozličného sebemrzačení pod nátlakem. To by alespoň pár deviantů pořádně vyhonilo a každý s vyšším než dvojciferným IQ by se možná tolik neurazil, že z něj dělají slintajícího idiota. Ale to oni ne. Oni to dokonce ani nevyrvali z pokroucených, neinventivních a zcela nekompetentních rukou makabrozních babralů Zlatoprsťáka a Kradledovce, pissálků přesně na úrovni seriálů Prímy Hnooj, kteří už tak úspěšně dokurvili poslení dvě pokračování a jež se opět „snažili“ o „sofystykovanou scenarystyku“ s „netušeným přeqapením“. Tudíž výsledkem další vskutku bestiální kauzální lobotomie s exekucí na úrovni domácího amatérského porna s postiženými včetně stejně stylového hudebního doprovodu, pícnina pro LIVINGDEADKY a všechny ty blahoslavené müslitele, co vždycky takhle zjara s přikousnutým jazykem xmrti rádi podpalují kočičky a dělají si hemenex z obsahu čerstvě vylíhnutých vajec. Když k tomu připočtu ještě to, že ani těch pár masáren už není kdovíjak sugestivních, originálních ani emetikálních, pan Pázl je náhle pouťově prüdce filosofující filantrop a že po tom pro diváky s LMD úděsně přeqapivém přeqapení nechali hlavní zlobábu jen tak čumět z průduchu plynové komory, protože jim skončil pronájem skladu, kde to točili, a na prodloužení už nezbyly prachy, vychází mi z toho jeden do krve rozškrábaný puchýř. A to jen proto, že jsem měl pod kůži implantovaný klíč od klecového lůžka, a kdybych si ho odtamtud rychle nevyšťoural a tu klec nezamknul, akutně hrozilo, že se ten imbecilní rozštěp uvnitř dostane ven a letálně mi poslintá rohovky. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Nechápu jak jsme se už mohli dostat k desítce, ale pořád mě to baví! Zabíjení stále ještě na velmi úctyhodnou úrovni, pak taky skvělý, na několika k úrovních vedený příběh je velkou předností skoro každého Saw. Finále pravděpodobně mohlo přinést i uspokojivější vyvrcholení, ale člověk nemůže pokaždé dostat všechno. Slabší čtyři hvězdy 71%PS: Celkem mne překvapily dvě věci - Skládačkovi už je 81 let a Amanda hrála v každém filmu. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nepatřím ke skalním fanouškům série a upřímně řečeno celé mi to přijde na jedno brdo. Ale tady jsem se překvapivě bavil víc, než bych čekal. Samozřejmě mustr je stejný jako u předešlých dílů, ale tím, že je to pro Kramera hodně osobní, získává film trochu odlišný nádech. A to mě bavilo. Naví jeho hlavní oponentka v podání Synnøve Macody Lund byla fantastická svině, které nelze přát nic jiného než vraždu, smrt, zabití. Samotné procedury byly podány tématicky, byly nápadité a řádně brutální. Jedinou výtku mám k finále. To už bylo moc překombinované a zúčtování s hlavní záporačkou velmi neuspokojivé. Škoda. Ale v rámci celé série se i tak jedná o jeden z nejlepších dílů. Ne-li úplně nejlepší. 75% ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Nostalgická upomínka, jak vypadala taková ta straight-to-DVD béčka před nějakými 15-20 lety než začala být všechna neonová a označovaná za Quality TV. Je tu mexický kamerový piss-filter, půlku filmu se nepohneme z papundeklového pódia, pohybové limity přestárlé tváře frančízy nutí k vynalézavým střihům a úhlům snímání, protože se na téměř všechno využívá dublér, hystericky přehrávající herci hrají kouzelně jednorozměrné charaktery a do toho ty úžasně přitroublý dialogy o vině a trestu a vůli k životu, který si tam vyměňují sadističtí vrazi, který nutí lidi, aby si uřízli nohu a naplnili sklenici svým morkem. No připadal jsem si jak u nějakýho Hellraisera 8 v roce 2004. Tenhle provinilý mód se však nedá udržet po dvě hodiny, kdy se pořád točíme po jednom studiovém setu a to pak jednoho může taky z nudy napadnout přemejšlet o tom, co se v tom filmu vlastně děje a proč, čímž začínají pro všechny zúčastněné kruté časy. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Dalo by se říci, že autoři splnili to, co slíbili. Stylem i kvalitou se zkrátka vrátili k nejúspěšnějším komerčním časům série. Fandové značky navíc dostanou nějaké to cameo, pár pomrknutí a nenáročný divák toužící po co největším humusu bude jakž takž spokojený. Pro ostatní se však stále jedná o prázdnou přehlídku humusáren, kterou trochu zachraňuje alespoň charisma Tobina Bella. Kvalitní horor tu samozřejmě nemá smysl hledat, na druhou stranu, po pištivém teroru Chrise Rocka budu spokojenost cílového publika chápat. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (19)

  • Keďže návrhy pascí boli zložitejšie ako v predchádzajúcich častiach, plán ich natáčania bol rozdelený na dve časti – tri týždne v novembri 2022 a tri týždne v januári 2023. Kevin Greutert vysvetlil: "Museli sme vyrobiť toľko protetík a strojov a celé Vianoce sme strávili vymýšľaním týchto vecí." (Arsenal83)
  • Väčšina krvavých scén bola vykonaná s praktickými efektmi, pričom CGI sa používalo iba na úpravy. (Arsenal83)
  • Jedná se o první film z této franšízy, který se odehrává v Mexiku. (mikki089)

Související novinky

Příští rok dorazí jedenácté Saw

Příští rok dorazí jedenácté Saw

12.12.2023

Studio Lionsgate na nic nečekalo. Desáté Saw se sotva ohřálo v kinech a už na sociálních sítích vyskakuje informace o tom, že jedenáctý přírůstek do této série dorazí již příští rok, a to konkrétně… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Reklama

Reklama