Reklama

Reklama

Cabin Fever

  • USA Cabin Fever (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Pětice vysokoškoláků se o svých posledních prázdninách vydá do opuštěného srubu v lesích. Poté, co potkají pár vyšinutých vesničanů, zjistí, že s místem plánovaných mejdanů není něco v pořádku. Pálí je pokožka, dělají se jim puchýře. Jednoho po druhém napadá masožravý virus. (Magic Box)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (318)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to podpriemerný hororový thriller. Má iba priemerný príbeh o skupinke mladíkov, ktorí sa vydajú zabávať na lesnú chatu, kde ich navštívi chorý neznámy muž a časom zistia, že sa dostali do styku s mimoriadne agresívnou nákazou prenášajúcou sa priamym kontaktom, no na lepšie opatrenia už je trochu neskoro a tak si nie sú istí, kto sa nakazil a ani ako majú postupovať. Spracovanie ma moc nezaujalo, film aj napriek krátkej dĺžke miestami nudí, prakticky až celá prvá hodina je až prekvapivo nezaujímavo podaná, chýba tu pocit bezvýchodiskovej situácie a podobne, postavám až príliš dlho trvá, kým si začnú uvedomovať svoj problém a navyše je tu dosť vedľajších postáv, čo naruší aj pocit vzdialenia od civilizácie a tak tu ani nemá čo zaujať, až posledná dvadsaťminútovka, ktorá síce tiež nie je výraznejšie kvalitná, ale aspoň sa už konečne dej posunie a pomerne prekvapivým smerom, nie takým, aký by napríklad mohol ovplyvniť žáner, čo sa často stáva, ale je iný, ako by som od takejto situácie čakal. Čo sa týka nejakých drsnejších scén, tak problémom je práve tématika filmu, od vírusu sa predsa len moc čakať nedá a tak tu ide prakticky len o nejaké tie krvavé rany na tele, čo ma vôbec nezaujíma. Herecké obsadenie za moc nestojí, potešia aspoň príjemne pozerateľné ženské postavy a to je všetko. Réžia je veľkým sklamaním, aj s touto tématikou sa toho dalo veľa urobiť, ale tu nefunguje vôbec nič, čo by práve malo byť samozrejmosťou, ale aspoň technická stránka si bežný štandard udrží. Nie som až tak moc sklamaný, od tejto tématiky som žiadny zázrak nečakal, ale napriek tomu to dopadlo ešte o dosť horšie. Nebyť zaujímavej záverečnej dvadsaťminútovky a slušného vizuálu, tak hodnotím ešte horšie. Objektívna kvalita filmu- 40%, film sa páči mne na 42%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Na Rothově celovečerní prvotině je dobře vidět, jak má žánrové snímky nakoukané. Nejprve to vypadá jako lesní survival, možná buranský horor, pak se z toho vyvine nákaza, aby skončila jako survival a buranský horor. Ovšem na všechny, co mají s celou věcí nějaké dočinění, padne spravedlivý trest. Ba co víc, padne i na ty, co ne. Kdysi jsem byl spokojenější, a tak po úvaze jednu hvězdu odebírám. Škoda, že se Roth více neodvázal, jelikož masožravý virus, nebo lépe bakterie, si říkal/a o splatter masakr. A tak zbylo jen pěkné holení nohy a sežrané rty. Navíc film nemá přílišné napětí a ani není strašidelný. I tak jde o lepší průměr, kdy většina zaběhlých klišé byla dodržena. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Debut Eliho Rotha trpí nepříliš propracovanou režií, slabším technickým zázemím a zajímavý scénář postrádá dynamiku, ale disponuje slušnou porcí hororové hrůzy. Roth je silnější v budování napětí a atmosféry, ale celkem selhává v hororových scénách, kterým schází větší razantnost, údernost i osobitý styl. Mladé herecké osazenstvo je přehlídkou mladých talentů. Eli Roth pak natočil daleko stylovější Hostel. Tohle je takový předkrm, ale Roth ukazuje, že je s ním třeba v hororovém žánru v budoucnu počítat. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Byly časy, kdy Eli nebyl úplně v prdeli, aneb vítejte v Horečce srubové noci.. Hujer ze třídy Quentina Tarantina bezesporu zaslouží pochvalu za to, že nevraždí nějaký hillbilly v lacláčích, jehož sestra a matka jsou jedna a tatáž osoba, za originalitu některých scén (holení, osahávání pod dekou, harmonika) a taky za vynechání tradičních klišé šablon podobně laděných snímků, kdy první seznamovací půle je jen chozením kolem horké kaše za účelem budování nějakého vztahu na ose divák - ústřední charaktery. Tady kolem ní sice chodí taky, ale ta bohatá paleta vulgární mluvy, sobectví a buranismu mi přišla oproti jiným snímkům přirozenější. Co vám mám povídat, já měl vlastně celou dobu lehký úsměv na rtu a podpořil ho i scénář, který je místy primitivní jako výzbroj pygmejského bojovníka (kopí a tříštivé mango). A dejte už konečně někdo Dennisovi ty lívance! ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Asi najväčším problémom filmu sú hlúpučké dialógy a z toho vyplývajúce hlúpe chovanie sa postáv. Ale odhliadnuc od tohto, ide o pomerne slušnú zábavičku, ktorá síce nenadchne ale ani neurazí. Niektoré scénky sa naozaj podarili, pričom majú šancu pobaviť i hororového fanúšika, a to aj napriek tomu, že vlastne nejde o horor, skôr thriller s hororovou pachuťou. Ako priemerná jednohubka film splnil svoj účel, zároveň i upozornil na ďalšie pokračovanie. 60/100 ()

Galerie (21)

Zajímavosti (20)

  • Původně byl na natáčení pes jménem Jake, který hrál ve filmu Black Dog s Patrickem Swayzem, ale scény s ním se vystřihly, protože nenaháněl strach. (virus10)
  • V závěrečných titulcích je muž v králičím kostýmu zmíněn jako "We'll never tell" (nikdy vám neřekneme). (SHI-SHA)
  • Film si svou premiéru odbyl v roce 2002 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. Původně se ale neměl na festivalu vůbec objevit. Colin Geddes, jenž měl na starosti půlnoční sekci, ho ovšem zařadil do programu i přes oficiální odmítnutí. Nakonec se Cabin Fever stal filmem s nejvyšším ziskem, a to i přesto, že byl promítán jako závěrečný snímek festivalu. (virus10)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Reklama

Reklama