Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na začátku byl úsvit a v něm několik opic zjistilo, že chodit se dá i po dvou. Pak přišlo první manželství, první homosexuální manželství a 15 božích přikázání. Vize Mela Brookse o historii světa nás zavede do Říma, kde etiopský tanečník, pouliční filozof a palácová panna utíkají před Cézarovými vojáky, aby nakonec skončili jako zaměstnanci hostince, kde v uzavřené společnosti večeří Ježíš. Další část filmu je věnovaná Francouzské revoluci a v upoutávkách na druhý díl uvidíme třeba Hitlera jako krasobruslaře. (hobbitko)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (43)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Bohuzel dost neznamej a pritom jeden z nejvtipnejsich Brooksovo filmu. Je sice fakt, ze se tu najdou i hluchy mista, ale jelikoz tu skacem z jednoho obdobi do druhyho (i kdyz u nekteryho se zdrzuje zbytecne dlouho), neni nutnej nejakej vyraznejsi pribeh a tudiz tady jde jen o jednotlivy vtipny scenky, ktery tu jsou prakticky neustale, sem tam nejakej paradni napad, ale hlavne je porad se cemu smat. Obcas to sice pusobi trochu lacinejs, ale obcas to zase pripomina Monty Pythony, celkove jeden z nejvic vtipama narvanejch Brooksovo filmu, i kdyz ne uplne vsechny vzdy pobavi. ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Svérázný výklad historie lidstva pomocí lehce zjednodušené formy, která diváka provádí od doby kamenné, přes vznik Starého zákona, život ve starověkém Římě, španělskou inkvizici až po Velkou francouzskou revoluci. Je to obrovská škoda, protože film měl dokonalý začátek s parodií na 2001, pokračoval skvělým fórem na téma redukce přikázání a po přesunutí do Říma "marihuanovou" honičkou, druhým Mojžíšovým výstupem a Poslední večeří, ale po odchodu z Římské části už film ztrácí dech a s tím i divákovu pozornost. Kdyby byla kadence vtipů stejná i ve druhé polovině, šlo by o jednu z nejlepších komedií 80. let, ale takhle je to bohužel jen pokažený velmi slibný film. ()

Reklama

Desperado 

všechny recenze uživatele

Nevyrovnané. Miestami geniálne, miestami trápne. Salvy smiechu striedajú zívačkové pasáže. Mel Brooks, krstný otec modernej paródie, svoj skvelý nápad využil len polovične. Brilantný úvod vystriedala konverzačná nuda prešpikovaná svetlými momentmi, hlavne s vydarenou muzikálovou scénou s inkvizítorom. Škoda, že sme sa nedočkali v závere avizovaného pokračovania. Taký "Hitler na ľade" by bol možno k popukaniu zábavný. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Zvláštní. Měl jsem Mela Brookse za režiséra vynikajících parodií, jenže když jsem se podíval na jeho tvorbu, viděl jsem filmy u kterých jsem se většinou nebavil a mezi nimi i dva slušné. History of the World je úplně stejně nevyrovnaná. Občas třeskutě vtipná a občas skoro trapná. Zamrzí to o to víc, že se nepodařilo vypointovat ani ty nejlepší a nejbizarnější nápady. A spousta pasáží vyznívá úplně do ztracena. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Humor Mela Brooksa mi šmakoval odjakživa, možno je to tou židovskou satirou, ktorú môžem v nekonečných obmenách. Navyše má tento film skvelú hustotu rôznorododých gagov, niekedy ide len o chutné detaily a narážky, ktoré však nesmierne potešia milovníka starých komédií i slovného humoru. Už len sledovať herecký výkon fantastickej Madeline Kahn v roli cisárovnej Nympho bola čistá rozkoš :-) "Mám nejaké miesto, ktoré by tento mladý muž mohol vyplniť?" Apropos, neviem, či niekto urobil aj dôstojné titulky, ale tie od Isis z roku 2003 sú paródiou na preklad - aj Google translator má viac inteligencie a citu. Ešteže mám dobrú angličtinu, inak by som z toho českého klenotu dadaizmu nepochopila ani prd. ()

Galerie (105)

Reklama

Reklama