Reklama

Reklama

Vetřelec vs. Predátor

  • USA AVP: Alien vs. Predator (více)
Trailer 2

Zazobaný průmyslník Charles Bishop Weyland podnítí vytvoření mezinárodního týmu archeologů, přírodovědců a bezpečnostních expertů pod vedením ekoložky a cestovatelky Alexy "Lexy" Woodsové, který má prozkoumat záhadné obrysy budovy schované hluboko pod ledovým příkrovem poblíž Antartidy. Tím začíná neuvěřitelné a zároveň strašlivé dobrodružství – nikdo z nich netuší, jaké překvapení, ukryté v hloubce 2000 stop pod zmrzlým povrchem, je čeká… Členové expedice najdou pyramidu se stopami aztécké, egyptské a kambodžské kultury. V jejím nitru objeví bludiště chodeb, jehož technologické vybavení ukazuje na práci neznámých mimozemských civilizací. Stěny místností neočekávaně mění tvar, vězní jednotlivé členy týmu a oddělují je od jejich kolegů. Při strastiplné cestě napříč pyramidou vyjde najevo strašlivá pravda: podzemní chrám obývají predátoři, kteří drží v zajetí živou vetřelčí královnu. Ta ve stoletých intervalech klade vajíčka, z nichž se líhnou vetřelci, jejichž vybíjením mladí predátorští válečníci absolvují zkoušku dospělosti. Expedice tak přichází přímo do války mezi vetřelci a predátory. Dostane šanci zůstat jen nezúčastněným pozorovatelem? Postavu miliardáře Charlese Bishopa Weylanda scenáristé napsali pro herce Lance Henriksena, který hrál ve filmech Vetřelci a Vetřelec 3. Filmem Vetřelec vs. Predátor si režisér Paul W. S. Anderson, jeden z největších fanoušků filmů o Vetřelcích a Predátorech, uskutečnil svůj sen. (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (926)

tron 

všechny recenze uživatele

Ak sa považujete za fanúšika oboch filmových ság, logicky ste sa na ich historicky prvý filmový stret určite veľmi tešili. Nakoniec asi zostanete zarazení. Mne sa to síce páčilo, ale uznávam, že tie 4* sú tak trochu "zvrhlé" a vzhľadom na to, ako sa Paul W.S. Anderson (Horizont udalosti) chvastal, že nikoho správnejšieho štúdio nemohlo na réžiu crossoveru najať, v praxi to na to príliš nevyzerá. Prečo sa kopija hodená neviditeľným Predátorom zviditeľní až po zasiahnutí obete, hoci ju neviditeľný Predátor už dávno nedržal a tým pádom teoreticky mala byť viditeľná už počas letu? Životný cyklus Votrelcov mi pripadal brutálne zrýchlený, hoci pravdou je, že v Scottovej jednotke sme sa nedozvedeli čas, ktorý "musí" utiecť od oplodnenia po pôrod. Skutočne trápne je však až ozbrojenie človeka s láskavou pomocou strýčka Predátora a ich spoločný boj proti spoločnému triednemu nepriateľovi. Ako bonus film ponúka len ťažko akceptovateľné nápady (Predátori sú drsní, ale v zásade dobrí rytieri a Votrelci chovné zvieratá, ktoré sa rozprsknú na litre nechutnej kaše len čo do nich silno kopnete). Na strane druhej, atmosféra je skvelá. Poteší tiež snaha skladateľa Klosera skĺbiť v jednom filme kultové hudobné motívy oboch sérií. Výprava je pôsobivá (pyramída pod Antarktídou!) a akcie nie je veľa, ale je kvalitne zvládnutá (tvorcovia pred CGI uprednostnili masky a animatronické modely a 20 rokov očakávaná bitka Predátora s Votrelcom podľa toho aj vyzerá, myslené v dobrom). Takisto herci sú typovo fajn vybratí, preto škoda, že je film krátky a postavám sa príliš nevenuje, čo je u niektorých ozaj veľká škoda (Colin Salmon, Henriksen ako "pôvodný" Bishop). Vzťahy medzi nimi sú až rušivo skratkovité a jednotlivých hrdinov si zapamätáte skôr podľa toho, ako vyzerajú (sexi lesba s búchačkou, popletený Škót s divným prízvukom, šarmantný taliansky fešák...). Palec hore za to, že je to vcelku brutálna vyvražďovačka (nie v krvavom zmysle, ale v zmysle, že prežije len skutočne málokto, čo ostatne dáva logiku, keďže verejnosť o existencii daných príšer nevie). ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Kurník Andersone, dobrovolně abdikuj na funkci režiséra nebo se z toho budu mít trvalý následky. Když jsem se prvně dostal k Vetřelci, byl jsem ochromený hrůzou a plíživým strachem. Když jsem prvně viděl Predátora, z tý akce jsem téměř nedýchal. A když jsem prvně viděl tu PC hru, některé útoky velkého množství vetřelců mi málem přivodili naplnění mého spodního prádla. A když jsem viděl tohle, málem jsem obšťastnil kvartýr hlasitým zívnutím. Příběh účelově zpatlanej tak, aby do něj bylo možné namontovat pokud možno co nejvíc efektních kousků. Prostředí se docela povedlo, ale po pár desítkách minut už zevšední a tu všeobecnou nudu kolem jen podtrhuje. Vetřelci tu hrají roli predátora likvidující všechno co se hýbe a Predátor tu hraje velkého zlého bitkaře co sem tam někomu z nich nakope zadek. Vzájemné souboje jsou sice ukázkou současného počítačového umění, ale leckdy se stane, že ztrácíte přehled. Lidský faktor postrádá charisma a originalitu, Lance Henriksen ač nyní nehraje androida furt mi ho připomínal. No a závěr? Ty bláho, Paule jak ty na tohle chodíš? To je jako když si přečteš scénář, pak se ti o tom zdá a když se probudíš, snažíš se ty sny co nejrychleji realizovat. Jó, sice je to efektní čůčo, ale trochu chaos. Jen co mi není jasný? Proč ta lovestory? Asi se jí ten klučina predátorskej líbil, ale pak to není daleko od parodie. Proč tedy nemůžu víc jak na 2? Nejsou v tom antipatie. Nesnažil jsem se srovnávat nesrovnatelné a přesto mi tohle přišlo jako akčák s velkým rozpočtem co se přiživuje na legendách. Atmosféra u ledu stejně jako ta svatyně obou nesmrtelných monster... ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Vetřelec vs. Predátor přináší především příběh o tom, jak se uprostřed jedné nelítostné mezidruhové bitvy zrodilo jedno mimořádné přátelství:) Kdo by to byl řekl, že Predátor dokáže být i docela přátelský tvor. A ještě k tomu, když se jedná o sličnou, odvážnou černovlásku, která mu nejednou zachrání "kůži." Navzdory tomu, o jakého krutého a udatného zabijáka se jedná, oplývá Predátor smyslem pro spravedlnost, uznání a má své zásady. Nemluvě o vysoké inteligenci a organizovanosti Predátoří komunity. Velmi vydařené triky a kulisy. Nejvíce působivý je důmyslně propracovaný systém pyramidového komplexu. Predátoři na mě sice místy působili trochu gumově, ale to, ani pár dalších žánrových nedostatků, mi nezkazilo dynamickou podívanou na tuto mimozemskou bitevní "párty." Závěr vskutku velkolepý:) SPOILER Měla letět s nima:) Taková bojovnica by se jim mohla hodit:) KONEC SPOILERU. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Ten film prostě nemá charizma, a to ani béčkovýho produktu. Jediný, co by se dalo zmínit, je Lance Henriksen, ač i ten působí dost unuděně. Ostatní postavy absolutní nula. Akční část je o poznání lepší, ale to myslím hlavně díky tomu, jak jsou obě monstra cool a že z nich jde respekt když jsou zvlášť, ale dvojitý respekt, pokud jsou spolu. Takže za těch pár zdařilejších bitek jdou moje 2*. Jinak odmítám tenhle film spojovat s jakoukoliv mimozemskou sérií. Anderson Horizont události nepřekonal. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Teda to jsem zase jednou měla kliku jak od blázince. Oba titulní hrdinové jsou mi volní jak triko po Marlonu Brandovi a tím pádem je to pro mě jen jeden z mnoha mizerných filmů místo prznění legendy. Osamocenou hvězdičku věnuji Henriksenovi, který byl v tomhle filmovém ekvivalentu zánětu dásní osamocený jakožto jediný slušný herec, aby ani jemu, ani hvězdičce nebylo smutno. Ale třeba je Lance zvyklý přijímat útěchu od jiných hvězdiček, co já vím. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (57)

  • Při plavbě ledoborce polárním mořem, kde jsou teploty pod nulou, se cestujícím, konverzujícím na odkryté palubě, nekouří od úst. (pjotri)
  • Napriek tomu, že majú v tíme expertku na polárne expedície, chýba im základná výbava a znalosti. Do ľadového tunelu zlaňujú, pričom vzhľadom na uhol by to bolo veľmi nepraktické, nemajú mačky a z celej výpravy má iba jeden člen cepín. (Jumar)
  • AvP je první film, který zobrazuje predátora jako leváka. (imro)

Související novinky

Predátora čeká další sequel

Predátora čeká další sequel

26.06.2014

Začalo to Predátorem a Predátorem II, pokračovalo crossovery Vetřelec vs. Predátor a Vetřelci vs. Predátor 2 a nakonec přišli Predátoři. Jakýs takýs sequel jedničky, kterým chtěli Robert Rodriguez … (více)

Souboj akčních velikánů

Souboj akčních velikánů

11.01.2008

Tak tohle je stoprocentní kachna, a i kdyby náhodou ne, sotva se někdy podobný projekt dočká realizace. Zní to však natolik zábavně, že se s vámi o tu představu musíme podělit. Co napsat na úvod?… (více)

Guillermo del Toro zešílí

Guillermo del Toro zešílí

07.10.2007

Talentovaný mexický tlouštík hodlá přitvrdit. Ne že bychom snad považovali jeho temnou fantasy Faunův labyrint a právě natáčeného komiksového Hellboye 2 za nějaké pohádky pro děti (to rozflákání… (více)

Spy Hunter opět na programu dne

Spy Hunter opět na programu dne

04.06.2007

Nemůžu se ubránit pocitu opakovaného déja vu. Transformers ještě ani neměli světovou premiéru, ale už teď jako by Hollywood ovládla posedlost futuristickými auty, které na nás vystrkují všelijaké… (více)

Reklama

Reklama