Reklama

Reklama

Eliška a Damián

(seriál)
Česko, 2023, 12 h 28 min (Minutáž: 58–66 min)

Hrají:

Emma Smetana, Robert Urban, Hana Drozdová, Anežka Rusevová, Anna Dvořáková, Jan Komínek, Petr Buchta, Milan Šteindler, Michaela Kuklová, Dana Syslová (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Hlavní postava Eliška žije v současnosti, ale Damián pochází z roku 1758. Díky elixíru začne Damián cestovat časem a potkává Elišku, která mu není lhostejná. A jak už to v pohádkách bývá, jejich cesta k lásce nebude jednoduchá. Oba se budou muset vzepřít svému osudu. Damián se totiž má zasnoubit s pruskou princeznou Frederikou a Eliška se zase musí starat o marmeládovnu, kterou zdědila. (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele Binne k tomuto seriálu (2)

Epizoda 1 (2023) (E01) odpad!

Ehm, představte si, že jste slavná francouzská šansoniérka, která vzhledem ke svému umění a talentu, které vede morální zákon v její duši, nemá jak zaplatit nájem, přijde za Vámi Váš domovník s tím, že byste se pro své děti měla obětovat a vyspat se s ním, pak, že Vám ten nájem jistě odpustí. Ano, nešťastné, vím. Co na zbyt, duchem můžete zůstat stále ve svém šansonu, kurva asi už zůstanete. Teď si ale představte situaci, že se pouze tváříte jako francouzská šansoniérka tvrdě se držící vlastních morálních hodnot, hanící vše, co zavání čímkoli komerčním (Emmy velmi důležitý proslov ohledně kostymérek na TV Nova, přičemž nyní hraje v Supermarketu v rozkošném kostýmku mažoretek, který spíše ukradla vlastní dceři), děvče, které se přistěhuje do nuzné české republiky z velké Francie, přímo ze školy prezidentů...a náhle, vcelku zvláštní shodou okolností v době, kdy spolu se svým mužíkem prodá sotva dva lístky do O2 Arény (ty dva lístky jsou ti dva, kteří tento seriál hodnotí pěti hvězdičkami) kývne na nabídku od té nejvíce sračkerské stanice, do toho nejstupidnějšího seriálu, který kdy vyplodila. Scénář vypadá, jako by ho napsal údržbář s řídkou stolicí za prošlou bagetu z automatu, protože ho tam produkce drží přivázaného u topení. Ostatní herci (HERCI) určitě dluží lichvě velké peníze a tak projevují aspoň minimální snahu...Emma dluží jen na nájmu, tak dělá co může než svůj latexový supermarketový kostýmek odhodí stranou - ale ani to málo jí moc nejde. Takové přehrávání, trapnost, otřesný scénář se prostě jen tak nevidí. No a stejně mě to bavilo - asi úplně stejně, jako mě vždy bude bavit přehrávat si "kořenového vězně Zdenu alias bábu pod kořenem"...prostě ohromující bizár, který je zábavný ale zároveň děkujete bohu, že to nejste zrovna vy, kdo exceluje v takové sračce. A ano, Emma bude terčem kritiky ze zcela prostého důvodu, ti ostatní vůbec nepředstírají, že jsou něčím, čím ve skutečnosti nejsou. Každý, včetně toho fejkového zaklínače má na hlavě napsáno "Hraji v tomhle hovnu a jsem na to pyšný". Každopádně...a zcela upřímně, není na co. Asi bych Vám spíše odpustila, kdybyste vydělávali prachy jako šmejdi od Babici nebo telemarketéři z Bohemia Energy...tohle je čistá prostituce před kamerou. Jaro Slávik je proti Vám hvězda. HVĚZDA! --------------------------------- Zapomněla jsem na to nejlepší, co dodává celému tomuhle skvostu na jeho velkoleposti. Celý seriál je veden komentářem cápka, který charakterizuje bezzubé dezoláty ve výměně manželek spolu s jejich hlubokomyslnými úvahami nad životem! ()

Epizoda 2 (2023) (E02) odpad!

Je to tak, pustila jsem se do dalšího dílu. V půvabných kulisách z Ošklivky Katky se odehrává příběh téměř vytržený z gangsterky devadesátých let. Zcela jistě mentálně zaostalý záporák procházející se v balóňáku po Maršeličce vymýšlí zlotřilý plán, ve kterém mu napomáhají dva gauneři, kteří se evidentně neštítí vůbec ničeho. Marmeládovna o třech zaměstnancích se tak dostává do svízelné situace, o které prozatím nemá tušení. Chemie mezi Eliškou a zbytkem herců včetně kulis a dýchatelného vzduchu kolem je stejná, jako v přechozím díle. Neexistuje stejně, jako neexistuje bůh (jinak bychom všichni pracovali v Marmelišce a chválili Emmu Smetanu!!!). Je to jakoby Emma natáčela někde uprostřed sklepa zcela sama a následně jí do záběrů pouze přidali. Zaklínač z Wishe trpí průjmem, za který by mu pravděpodobně pustili žilou a začali kopat hrob na zahradě, tady se pouze trapně přehrává - on ale ve skutečnosti mizí do budoucnosti, kde si čas od času povídá se senilní a psychickou nemocí trpící babičkou, která má tu smůlu, že její scénář patří k těm nejhorším vůbec. Teď něco trochu pozitivního. Navzdory tomu, že samou trapností se mi zkroutily prsty na nohou, z ušního mazu si mohu vyrobit svíci pro pana Damiána a při vzpomínce na Marmelišku ztrácím schopnost ovládat mimiku musím seriál pochválit. Před shlédnutím jsem trpěla depresí ze všech problémů našeho světa...globální oteplování, Agáta Hanychová, gerontofilie, válka, lék na rakovinu, existence Slovenska, co se stalo se Slávkem Bourou a proč Jaro Slávik už nenatočil žádný dobrý "film"...díky téhle vykutálené psychologické pomůcce už mě netrápí definitivně nic. Snad kromě velikosti Emminých košíčků a...co se vlastně stalo s tím Slávkem Bourou a proč tam nehraje?! A kde je těch 30 Kg heroinu?! Že on to lišák prodal produkci?! ()

Reklama

Reklama