Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Idylický život Grace Trevethanové se hroutí. Sebevražda manžela, po němž zbyla hromada dluhů, k tomu jeho bývalá milenka a představa, že by Grace měla přijít o svůj nádherný venkovský dům, to vše naši hrdinku donutí, aby se pustila do práce. S pomocí svého zahradníka Matthewa vymění Grace své milované orchideje za marihuanu. Dny i noci tráví ve skleníku, který se promění v jakousi tajnou laboratoř, a doufá, že se Bůh smiluje a dá dobrou úrodu. A vskutku, první ubalený joint z vlastní zahrádky by skolil i indiánského náčelníka. Grace se tedy vydává z bezpečí své vesničky do drsného podsvětí Notting Hillu, aby nalezla odběratele

V úspěšné britské komedii, která sklidila nadšený divácký aplaus už při svém předpremiérovém pražském uvedení na letošních Dnech evropského filmu, ztělesnila hlavní roli renomovaná Brenda Blethynová (známe ji např. z filmů Tajnosti a lži či Tichý hlas), dále hrají Tcheky Karyo (Brutální Nikita, Johanka z Arku) a Craig Ferguson. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (238)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Grace Trevethanová (Brenda Blethyn) si žije poklidným životem, věnuje se zvelebování domu, zahradničení a schůzkám klubu postarších žen. Ale když jí zemře manžel, začíná se její život hroutit - nehledě k tomu, že zjistí, že její muž měl milenku, tak také napáchal obrovské dluhy, které Grace musí nějak začít splácet. Její pomocník Matthew (Craig Ferguson) má ale pro ni zajímavou nabídku - u kostelní zdi mu skomírá pár rostlinek marihuany, a Grace, se svými schopnostmi by je určitě byla schopna zachránit. A jelikož v tom oba vidí výnosný obchod, začnou se věnovat pěstování marihuany naplno ... Nevím nevím - jelikož nejsem příznivcem drog (kromě čokolády :) ), tak mě film až tak neoslovoval, na druhou stranu nemůžu říct, že bych se vůbec nebavil. Největší zásluhu na tom má samozřejmě představitelka hlavní role Brenda Blethyn, hlavně v části, kdy se vyfešákuje a jede do Londýna hledat dealera. Anglický humor, stejně tak spád, jaký film dostane v posledních minutách mé mínění trochu pozvedlo (dvě sjeté babky po marihuanovém čajíčku), ale i tak víc než průměr nedám... ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Anglické maloměsto se svou typickou nezaměnitelnou atmosférou a anglickým humorem, který mi ale přišel až moc suchý, protože těch vysloveně zábavných scén tu bylo pomálu..Ovšem nenudil jsem se (oproti zhlédnutí kdysi před léty) a po skončení filmu ve mně zůstal takový ten příjemný pocit (za to určitě může to městečko...) 6.5/10 ()

Reklama

Cuzan 

všechny recenze uživatele

Na příběhu se mi líbila příjemná komunitní pospolitost lidí v městečku, kde se film odehrává, a jejich, Čechovi sympatický sklon, nedodržovat a nebo rovnou porušovat zákony. Vlídná a kurážná Grace se rozhodne řešit dluhy tím, že začne pěstovat marihuanu. Všichni zainteresovaní se těší na sklizeň, až tedy na Matthewovu přítelkyni Nicky, která je těhotná a chtěla by, aby její přítel byl zodpovědnější. Nakonec se to všechno trochu zamotá, když se do příběhu dostanou londýnští dealeři a vymahač dluhů, a mezi nimi i skvělý Bill Bailey, jako dealer - starostlivej taťka, ale všechno nakonec dopadne dobře. A celkové kladné vyznění filmu mi nezkazila ani faktická chyba, a sice že z čaje připraveného z listů marihuany, se nelze zhulit. Ale ty zhulené babky byly tak boží, že jim to odpustím. ()

LadyDevil 

všechny recenze uživatele

Hahaa, tohle byla skvělá podívaná! Řešení finanční krize a přímý řešení problému postarší dámy a vůbec její změna způsobu myšlení po ovdovění je zkrátka kouzelná..Postupná přeměna konzervativního skleníku v marihuanové doupě s noční světelnou září, kšefty v Londýně, první okusení jointa plus vrcholení na konci filmu (obzvlášť kamarádky, co si ochutnají "magický čaj" a je to na nich pak hodně znát) snad nemůžou nikoho nechat bez úsměvu:-) ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Britská čierna komédia o milej pani pestujúcej trávu. Z filmu ide na diváka dobrá atmosféra (ako z väčšiny takýchto počinov z ostrovov) a je zaľudnený sympatickými postavami, ktorým budete fandiť aj keď sa venujú takejto ilegálnej činnosti. Bohužiaľ tento feeling nevydrží až do konca v ktorom sa udeje až príliš veľa za vlasy pritiahnutých zvratov, ktoré mi trochu skalili pozitívne dojmy zo zvyšku filmu. 7-10 ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Britská vláda dala filmovému štábu na natáčení speciální povolení pro použití 150 rostlin konopí. (Hromino)

Reklama

Reklama