Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Idylický život Grace Trevethanové se hroutí. Sebevražda manžela, po němž zbyla hromada dluhů, k tomu jeho bývalá milenka a představa, že by Grace měla přijít o svůj nádherný venkovský dům, to vše naši hrdinku donutí, aby se pustila do práce. S pomocí svého zahradníka Matthewa vymění Grace své milované orchideje za marihuanu. Dny i noci tráví ve skleníku, který se promění v jakousi tajnou laboratoř, a doufá, že se Bůh smiluje a dá dobrou úrodu. A vskutku, první ubalený joint z vlastní zahrádky by skolil i indiánského náčelníka. Grace se tedy vydává z bezpečí své vesničky do drsného podsvětí Notting Hillu, aby nalezla odběratele

V úspěšné britské komedii, která sklidila nadšený divácký aplaus už při svém předpremiérovém pražském uvedení na letošních Dnech evropského filmu, ztělesnila hlavní roli renomovaná Brenda Blethynová (známe ji např. z filmů Tajnosti a lži či Tichý hlas), dále hrají Tcheky Karyo (Brutální Nikita, Johanka z Arku) a Craig Ferguson. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (238)

Seuata 

všechny recenze uživatele

Mám ráda anglické filmy, ale tento jsem si zamilovala! Pokaždé mě rozveselí a při každém dalším shlednutí už jen čekám, kdy to příjde, ty vtipné scény, nemůžu se jich zkrátka dočkat. Film je zajímavý tím, že je to komedie a začíná velice špatnými zprávami a krásný v tom, že hlavní hrdinka se elegantně, ale především velmi vtipně a kuriózně se situací popere. Opravdu velmi vyvedený snímek a možná kouzelný i tím, že se opravdu mohl stát! :) ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

S trávou nějaký zkušenosti mám a to je důvod, proč už jsem jí pár let nevtáhnul do plic. Celkově mi hulení i huliči vaděj. V týhle komedii šlo zase jednou o to, že se po trávě člověk hihňá jako osel (což se mně ani jednou nestalo). Námět celkem dobrej, ale jinak to bylo podle mě dost nepropracovaný. Herecký obsazení dobrý, teda až na hlavní roli. Brenda mi přijde jako typická postarší hloupoučká pani. Z Ostrovů už vylezly lepší komedie, než je tahle. Pro mě je to průměr, znova už to jaksi vidět nemusim. Ani Bill Bailey to jako drogovej dealer nezachránil. Potenciál to mělo větší. ()

Reklama

phoebe.h2 

všechny recenze uživatele

nečekala jsem od toho to,co mi film dal..britský humor mi prostě sedl a přestože se o angličanech říká že jsou suchaři tak to není pravda..moje dříve nevtipná teta v anglii zhumorněla..Brenda Blethyn byla jako vždy výborná a v takové roli jsem si jí před tímto filmem nedokázala představit...film mě bavil od začátku dokonce,přestože je to obyčejný film a obyčejně ženě,tak člověka pobaví..a musím dodat že konec mě pobavil asi nejvíce ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Další ukázka typického černého anglického humoru. Vdova, kterou zanechal manžel po své smrti s hromadou dluhů, se rozhodne vyřešit svou finanční situaci svérázným způsobem. Pěstěním konopí. A jelikož je botaničkou celý život, její produkt je prvotřídním zbožím. Jednoduchý příběh a sympatičtí herci. Není víc, co bych dodal. Zkrátka skvělá komedie, která rozhodně pobaví mnohé. 80% ()

Carbo 

všechny recenze uživatele

Jemná,britská komedie o problémech s financemi a řešení jich pěstovaním trávy. Snímek jede podle schématu uzavřené komunity se zvýrazněnými charaktery což zde není vůbec na škodu. Postavy jsou vybrány velice zajímavé ať už samotná Grace, její zahradník Mathew s přítelkyní, místní doktúrek, hipiesacký hulič. Musím povědět že Billu Baileyovi sedí role lidí s trošku ujetým vkusem. Abych to zhrnul je to příjemná komedie říznutá britským konzervatismem a humorem,tudíž nečekejte žadné fujtajbly, s možná lechce moralizujícím koncem který moc neruší. Pro mne slabší 4*. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Britská vláda dala filmovému štábu na natáčení speciální povolení pro použití 150 rostlin konopí. (Hromino)

Reklama

Reklama