Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poručík Tyler je zklamaný tím, že nebyl jmenován velitelem ponorky, jak si představoval, ale pouze jeho zástupcem. Navíc ponorka, na které slouží, dostala právě nečekaný a nesnadný úkol: přepadnout poškozenou německou ponorku, na jejíž palubě je kódovací stroj Enigma. Získáním tohoto kódovacího stroje by spojenecká vojska získala přístup k tajným informacím německé armády, a tedy i rozhodující převahu. Plán na přepadení ponorky a ukradení kódovacího stroje spočívá v tom, že Američané se převléknou za německé námořníky a budou předstírat, že jsou ze zásobovací ponorky a jdou také pomoci s opravou. Plán se zezačátku podaří, ale brzy se pravá totožnost prozradí a dojde k boji, který skončí zcela nečekaně. Němci sice americkou ponorku zničí, ale na německé se zachrání část Američanů se zajatými Němci… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (271)

misterz 

všechny recenze uživatele

Mám rád vo filme uzavreté prostredie ponorky, vždy je tu priestor na hutnú atmosféru. V tomto prípade sa mi to však zdá byť najväčšou slabinou tohto snímku, nebolo to zlé ale mohlo sa pridať. Záchranou je samotný príbeh, ktorý pekne odsýpal a nedal priestor na žiadnu nudu. Nadpriemer s odretými ušami. 70/100 ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Žádnej druhej Das Boot se nekoná. Tohle je po všech stránkách průměrný ponorkový drama. Navíc je nutný brát film s nadhledem. Je to prostě taková vymyšlená báchorka na motivy 2. světový války. Když to budete chtít srovnávat se skutečností, tak to můžete rovnou hodit do odpadu. Ale jinak se u toho dá na 2 hodiny celkem slušně zabavit, protože od první do poslední minuty se tam pořád něco děje. Žádný nudný pasáže s loučenim před vyplutim a podobný píčoviny ve filmu nejsou. A potěšil mě můj oblíbenec Harvey Keitel a překvapivě i Matthew McConaughey, kterej jinak hraje samý takový debílkovský typy v romantickejch komediích. Tady předved zřejmě svůj životní výkon. 65% ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Je to zábavnej film, o to nic. Oddychovka. Prostředí, krása. Herci mi taky nevadili a docela mě i přesvědčovali, že svým rolím dávají dost. Ale pravda je, že takovou hovadinu jsem ve válečným filmu neviděl už hodně dlouho. Nad některými úpravami skutečnosti člověk prostě ani nemůže plakat, spíš něco jako histo(e)rickej smích by bylo na místě. Nejvíc mě ale rozesmálo cameo Bon Joviho. Nejvíc mě naštvalo, jak Enigma vyslovuje na konci Eningma. Nejvíc mě dojalo, když Bill Paxton hrdinně obětoval život. Nejvíc mě dorazilo to konečný věnování. Zábava to je, ale člověk trochu obeznámený s dějinamu druhé světové to prostě musí zavrhnout. Nebo člověk, kterýmu se líbí ponorky. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

No nevím na větvi jsem z toho nebyl, přišlo mi že se to strašně táhne a sleduji víc než tříhodiný film, opravdu pro mě nuda. A nezachrání to ani sympaťák Paxton či Keitel, mě osobně to přijde jako kdyby Mostow chtěl namíchat to nejlepší z Das Boot ale na mě to nepůsobilo. Kamera mi přišla strašně klepavá a celý prostředí ve mě nevyvolalo klaustrofobní emoce. Ale abych jen nehnal, film má přijemnou atmosféru a hudba je brilantní, a ani scénář není k zahození, ale na mě to prostě nijak nepůsobilo. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nie som špecialista na vojnové filmy, druhá svetová ma už na obrazovke pomerne nudí, takže ak vidím priemerný film z tohto obdobia, nemá ma vlastne čím zaujať. Ponorka nemá žiaden výnimočný moment, nič, prečo by ste si na ňu ešte na druhý deň spomenuli. Videl som ju dávno, ale to aj viaceré vojnové filmy, ktoré mi viac utkveli v pamati a chcel som ich vidieť ešte niekedy znova. U Mostova je kvalitatívne až na treťom mieste, po Únose a T3. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (15)

  • Film se nedrží skutečných události, pravdou však je, že se spojencům podařilo získat kódovací přístroj Enigma, který pomohl ke konečnému vítěství. (Indy21)
  • Režisér Jonathan Mostow se inspiroval pro film po prohlídce ponorky z druhé světové války USS Pampanito (SS-383) v San Francisku. (Čulo)
  • V traileru na film je záběr s německým kapitánem, který mluví anglicky. Ve filmu se pak již scéne neobjevila. (Čulo)

Související novinky

David Ayer a pět tankistů bez psa

David Ayer a pět tankistů bez psa

15.02.2013

Specialista na moderní policejní thrillery má za sebou minulost policajta v Los Angeles a člena posádky americké ponorky. První zkušenost proměnil v sérii drsných kriminálních dramat (loni se vytáhl… (více)

Reklama

Reklama