Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nikdo zpočátku netušil, jak hrozivé nebezpečí přilétlo spolu s opuštěným kosmickým tělesem, které jednoho dne hlučně dosedlo v blízkosti poklidného provinčního městečka Ambrose. Podnikaví mladíci mají výhodnou turistickou atrakci, místní televizní stanice atraktivní senzaci a agenti NASA pro mimozemské civilizace, plné ruce práce. Pokouší se odhalit původ a úmysly záludných vetřelců, kteří se dokážou přisát na člověka, proniknout do jeho mozku a zcela ho ovládnout jako bezmocnou loutku, mechanicky plnící jakékoli uložené příkazy. Ani zkušený vládní veterán Andrew Nivers a jeho profesionální tým nedokážou zcela uniknout vlivu temných parazitů, kteří se rozhodli, že si zde, s pomocí svých nedobrovolných hostitelů, vybudují nový domov. Jejich lavinovitá technika množení a ofenzivní napojení na pasivní "lidské nosiče" slaví úspěch. Indikovány jsou i nasazené armádní jednotky - a tak je jediným řešením zoufalá individuální destruktivní akce, která směřuje přímo do skrytého hnízdiště vetřelců. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (76)

Aven 

všechny recenze uživatele

Wow, po dlouhé době děkuji Nově za odvysílání filmu. Pro mě neuvěřitelně nostalgická věc, kterou sem viděl asi v 8 letech v letním kině. Po hodině jsem odešel a byl s odpuštěním "připosranej" ještě další měsíc. I proto mě zajímalo, jak film dopadne - a upřímně bylo by lepší kdybych se k Vládcům loutek nevracel a nechal si je zafixované jako děsivý film. No ale z nostalgie ***. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Poměrně zajímavý sci-fi thriller o mimozemských potvůrkách, které si pomocí nervového systému lidí, na kterých parazitují, razí cestu k ovládnutí naší planety. Tvůrci si žánrový stereotyp plní relativně netradičními cestami, slušné to odsýpá a i když je to občas jako skřípání nehtů po tabuli, něco na tom je!! ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Heinleinovy povídky i knížky jsem vždycky rád čítával a zprvu mě často překvapovalo, že jsou jejich náměty a zápletky i o nějaké půlstoletí později stále záživné, zajímavé, podnětné, zkrátka nadčasové. U Puppet Masters tomu není jinak a jsou krásným příkladem toho, jaké dobré sci-fi příběhy vznikaly "díky" paranoidní a stísněné atmosféře studenoválečných padesátých let. Jen režijně i scénáristicky poněkud odfláknutá závěrečná půlhodinka mi brání v udělení plného počtu. A pak taky třeba srovnání s mým veleoblíbeným, žánrově příbuzným Species s Madsenem; Puppet Masters jsou přece jenom minimálně o půl třídy níž, i když Sutherland je coby cynický a pragmatický agent na jedničku s hvězdičkou. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Sice trochu laciná, ale pořád jedna z nejlepších verzí zpracování klasického Henlainova románu. Tedy, ne že by to přímo opisovalo stránky, ale funguje to jako film. A to s méně známými herci! Svého času byl tento snímek nekorunovaným králem sci-fi, na který se kupodivu dá dívat i dnes, aniž by člověk utrpěl šok z vystřízlivění devadesátkového opojení. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Přílet mimozemského vetřelce je maskován laciným létajícím talířem, který se stane turistickou atrakcí. Kromě agentů NASA a tajných služeb zatím nikdo netuší, že uvnitř se ukrývají paraziti, jejichž cílem je ovládnutí lidí. Jestliže v Lupičích těl jsou mimozemšťané rostlinného původu, pak zde se jedná o živočichy připomínající rejnoky, co se dorozumívají jako pozemský hmyz chemicky, podobně jako třeba mravenci. Už od první scény příletu vesmírného tělesa se vytvoří zvláštní neklid a napětí stupňující se až směrem k závěru. Honičky, pronásledování, lov nenakažených lidí již ovládanými jedinci a děsivý nárůst nakažených vytvářejí temnou atmosféru strachu a bezmoci. Po trikové stránce jsou paraziti dobře uděláni, jelikož se jedná o poctivé mechanické efekty. Film lze vykládat ale také podobně jako snímky inspirované Lupiči těl coby alegorii. Falešná touha po lepší budoucnosti zatím vždy skončila u diktatury, v horším případě rovnou u války. Překvapilo mě, jak i po letech jsou Vládci loutek svěžím snímkem, byť samozřejmě úrovně předlohy nedosahují. Hodnocení proto ponechávám. ()

Galerie (26)

Související novinky

Zemřel herec Yaphet Kotto

Zemřel herec Yaphet Kotto

16.03.2021

Ve věku 81 let zemřel na Filipínách americký herec Yaphet Kotto. Informaci prostřednictvím sociálních médií zveřejnila jeho žena Tessie Sinahon a později ji potvrdil i hercův agent Ryan Goldhar.… (více)

Režisér X-Menů míří na měsíc

Režisér X-Menů míří na měsíc

04.03.2015

Robert A. Heinlein byl jedním z nejslavnějších sci-fi autorů vůbec. Společně s Arthurem C. Clarkem a Isaacem Asimovem patřit do tzv. "Velké trojky science fiction", není tedy divu, že byly některé z… (více)

Reklama

Reklama