Reklama

Reklama

Dramatický příběh o překonání lidského zla, o přátelství a zrodu lásky
Erikovi je 18 let a jeho životem se táhne linie násilí a konfliktů. Po vyhození ze školy, je poslán na internátní školu Stjärnsberg. Ta má být poslední šancí jak jej odtrhnout od starého života a vrátit zpět ke studiu. Na internátě se ale dá zlu těžko uniknout - panuje zde systematický teror páchaný na mladších studentech. Dokáže Erik zlu čelit, aniž by porušil pravidla a riskoval tak své vyloučení a celou budoucnost? Zlo mezi námi je dramatický příběh o mezilidském násilí, ale také o opravdovém přátelství a zrodu lásky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (753)

emma53 

všechny recenze uživatele

Mám ráda filmy ze severu a Ondskan byl pro mě víc než odměnou. Bezvadně zpracovaný film a jak už tady někdo napsal, byla jsem jak přikovaná a čekala jestli to Erik dá ...? Tahle otázka mně visela na rtech po celou dobu až do senzačně vygradovaného konce. Přestože herci pro mě byli poměrně neznámí, tak před nimi smekám pomyslný klobouk. Úžasný zážitek, který zcela jistě nevypadne z mojí paměti. Komentář bych ráda uzavřela tím, co napsal Ernest Hemingway "Svět láme všechny, ale mnozí jsou potom na zlomených místech silní." - to pro mě vyplynulo ze závěru tohoto nad očekávání výborného filmu. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Severania majú asi chladnokrvnosť naozaj vrytú niekde v hĺbke, pretože tie najmrazivejšie tŕnisté drámy s násilím a krutosťou tu majú naozaj hlboký základ. Šikana a nespravodlivosť na školách a v kolektíve zapichne dýku každému, kto sa už s touto témou vo filme (možno i v realite) stretol ako nekompromisná realistickosť v tom najčistejšom tvare, rovno do srdca a nechá ju tam a otáča s ňou až do úplného konca. Nie každému sa to bude páčiť, ale to je prvotným cieľom filmu. Zobraziť krutosť bez akýchkoľvek prikrášlení a akéhokoľvek maznania. A že sa vám pár scén naozaj zakliesni do pamäti vám ručím a nezbavíte sa ich ani keby ste chceli. 100%. ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Porovnávaniu so "Zkazenou mládežou" by som sa veľmi rád vyhol, pretože "Zlo" bolo natáčané úplne iným druhom réžie. Omnoho farebnejším a pestrejším rozostavaním charakterov, a príjemne pôsobiacim prostredím. Zatiaľ čo "Zkazená mládež" je tvrdá až depresívna, "Zlo" je tvrdé až hrdinské. Boj medzi správnym a nesprávnym, boj medzi morálnym a nemorálnym, boj medzi dobrom a zlom. Výborné drama, ktoré bez akýchkoľvek rečí stojí za povšimnutie a ubehne neuveriteľne rýchlo. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet SEK 20miliónov(približne $3milióny)Tržby USA $15,280Tržby Celosvetovo $12,500,000║ Prekvapenie, veľmi silné a pôsobivé spracovanie, Mikael Håfström z jeho štýlom prezentácie príbehu mi vždy sedel a toto je jeho asi najlepší počin čo som videl. /100%/ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tady se musí zatleskat. Skandinávské drama Zlo je působivou sondou do světa mrazivé šikany, která se stává nedílnou praktikou „výchovy“ povedené školní rady v jedné prestižní internátní škole – a dnes se stává doslova civilizačním problémem. Jasně ji definuje, viditelně poukazuje na příčiny, výtečně s ní pracuje. V hlavní roli exceluje debutující Andreas Wilson, coby nováček Erik, který se systému nehodlá podřídit. Nešlo tu primárně o to, jak moc dostanou tihle chcípáci z vyšších ročníků lidově přes držku, nýbrž o celkové uchopení pojmů „šikana“, „odvaha“, „přátelství“. Proto docela nechápu, jaké tu o šikaně panuje mínění. Není snad třeba lámat kosti a rozbíjet obličeje po desítkách, aby divák pochopil, o jak zásadní problém se tu jedná. Famózně vygradovaný a maximálně sugestivní snímek dnes již hollywoodského tvůrce Mikaela Håfströma (poměrně zajímavá Hra s nevěrou) disponuje strhující atmosférou i hmatatelným napětím. A nabízí až tři možné katarze - 1) vyúčtování se Silverhielmem 2) právnické kličky v ředitelně školy 3) razatní řešení týrání nevlastním otcem. K plnému hodnocení ale krapet schází.. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení probíhalo ve Stockholms län (v Gjörvells Castle v Jakobsbergu, Stockholmu a Östermalm). (Tygrys)
  • Ve scéně, kdy jede Erik (Andreas Wilson) vlakem, můžeme spatřit holčičku s panenkou, kterou si zahrála režisérova dcerka Emma Håfström. (Tygrys)

Související novinky

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

28.12.2010

Byl by hřích opomenout při příležitosti končícího prvního desetiletí nového milénia souhrn nejlepších filmů daného období. Zde vám přinášíme žebříček třiceti nejlepších celovečerních filmů dle… (více)

Reklama

Reklama