Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Richard Gere se představuje v roli prominentního právníka Martina Vaila, který se rozhodne bezplatně hájit kentuckého mladíka Aarona Stamplera (Edward Norton), obviněného z vraždy chicagského arcibiskupa. Zkrvavený Aaron byl zajat po zběsilé honičce odvysílané v přímém televizním přenosu. Vail proto cítí, že by tento zdánlivě jednoznačný případ mohl přispět k jeho prestiži. Obžalobu zastupuje asistentka státního návladního Janet Venableová (Laura Linneyová), Vailova bývalá přítelkyně. Vailův případ se navzdory jeho očekávání zkomplikuje poté, co psychiatrička Molly Arringtonová (Frances McDormandová) dospěje k závěru, že Stampler trpí mnohočetnou poruchou osobnosti. Vail také odhalí důkazy o tom, že byl arcibiskup zapleten do spekulací s pozemky a zneužíval mladé ministranty. Cynický a prospěchářský právník tak čelí skličující vyhlídce, že si jeho klient skutečně zaslouží tu nejlepší obhajobu. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (609)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Dokonalý Edward Norton v roli vychytralého a mazaného mladíka ARo(y)na:), který nám ukázkově předvádí, jak obelstít snaživého právníka a jak se vyhnout kriminálu. Touto svou, v podstatě první větší rolí, dal Edward filmovému světu jasně najevo svou existenci. Lidé však ještě nemohli tušit, že tento chlapík v průběhu let vytvoří tak zásadní a silné postavy, které se zapíšou do historie. Vedle tradičně elegantního Richarda Gerea jsem byla okouzlena noblesou, krásou a osobností Laury Linney, která se již tímto filmem, v němž jsem ji prvně viděla, zařadila mezi mé oblíbené herečky. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

U filmov s prekvapujúcim koncom ma zaujíma, či zmením ich hodnotenie pri opakovanej projekcii, teda v dobe, keď už "prekvapenie" nie je prekvapením. Ak nie, je to dobrý film (ani na Shakespearove hry nechodím do divadla zistiť ako to dopadne). Toto je však ten druhý prípad, keď pointu príbehu poznáte a ostalo iba herectvo Edwarda Nortona. Aj to ochudobnené starostlivosťou televízie o negramotných divákov a o inak nezamestnateľných hercov a z toho vyplývajúcim masovým dabovaním. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zjistil jsem, že soudní thrillery jsou mou krevní skupinou. Ten film je tak skvěle napsaný, zahraný, inteligentní, napínavý, místy dech beroucí a s úžasným a nepředvídatelným závěrečným zvratem, že opravdu nemohu nic vytknout. Gerard Gere geniální, nikdy jsem ho nemusel, zde jsem mu však velmi fandil a Edward Norton byť jako mlaďík tak klobouk dolů před jeho talentem. 90% ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

A keď si myslíte, že ste to všetko videli, nakoniec sa ukáže, že nie. Pre mňa je tento film ďalšou ukážkou toho, že Edward Norton v hocakom filme hrá, ten film je dokonalý. Neexistuje iný herec, ktorý v tomto filme zažiaril. Ale k samotnému filmu, Ed ma môže zaujímať aj inde. Príbeh je pre mňa nový, film podobného zaradenia som ešte nevidela, nemyslím film, ktorý sa odohráva v súdnej sieni, ale film, ktorý nie je ničím podfarbený záleží na hercoch a scenári. Scenár bol famózny, niekedy ste sa v ňom možno strácali ale z hľadiska filmu to nevadilo. Herci v poriadku o Edovi som povedala, čo som chcela. Richard fajn, Laura-nevýrazná na herečku jej kalibru, pán Mahoney-páni tento chlap vie hrať aj zlých ujov! Ja som sa bavila a na konci som mala otvorené ústa, oči som mala až na obrazovke. Veľmi dobrý film 100%(jedna rada, pozerajte v origináli, koktajúci Ed, to je niečo!) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„I speak. You do not speak. Your job is to just sit there and look innocent.“ Hoblitův chytrý thriller ze soudního prostředí, v němž si chameleon Norton systematicky lepí na svůj dlouhý jazyk sebevědomou právnickou mouchu v drahém obleku. Právě herecké výkony jsou prvek, o který se Primal Fear může opřít a dokonce i u mě ne zrovna dvakrát oblíbení F.McDormand, či seladónek Gere skvěle zapadli do rámce svých rolí. A Edward Norton? To, že před svým debutem spláchl na konkurzu 2100 uchazečů, připravil se na budoucí roli Hulka a v titulcích byl uveden až někde na šestém místě, nepotřebuje dalšího komentáře. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (14)

  • Schizofrenie se často laicky používá nesprávně a takto je tomu bohužel i v tomto filmu. Správné označení ze strany znalkyně ve filmu mělo znít disociativní porucha (také mnohočetná porucha osobnosti). (rezzzy)
  • Ve 23. minutě se Martin (Richard Gere) sleduje zprávy v TV a odkládá flašku vody vedle sebe na křeslo. Flaška spadne, přesto o pár záběrů později stojí. (J.A.K.)
  • Edward Norton dostal za svoji roli 50 000 amerických dolarů. [Zdroj: časopis TV Max] (SONY_)

Reklama

Reklama