Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladého spisovateľa Richarda Colliera /Christopher Reeve/ navštívi po premiére jeho hry staršia dáma, ktorá ho žiada, aby "sa vrátil späť". Mystifikovaný sa snaží zistiť, kto to je. Zistí, že ide o známu herečku zo začiatku 20.storočia - Elisu McKennovú. Richard je ňou stále viac a viac posadnutý. Samo-hypnózou sa mu podarí cestovať naspäť v čase, kde sa s ňou stretne. Zamilujú sa do seba, čo sa však nepáči jej manažérovi. Odolá ich láska všetkým prekážkam? Dokážu sa vysporiadať s problémom časovej diferencie? A dokáže Richard existovať v inej dobe, ako tej svojej? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (32)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Láska skrze čas. Divadelní autor je po oslavě nově uvedené hry navštíven neznámou starší dámou, která mu předá hodinky. Jeho následující tvůrčí krize ho zavede do majestátního hotelu v jehož útrobách najde historickou místnost s nejznámějšími osobnostmi, které hotel navštívili. Je uchvácen fotkou neznámé ženy, kterou brzy pozná jako dárkyni hodinek. Příjemný a pomalý milostný příběh, v kterém čas neovlivní velikost lásky, mezi dvěma lidmi. Dobře odvedená práce od první do poslední minuty, která však vedle tématu jen stěží měla větší potenciál. Kdo do teď neznal Rachmaninova, už na něj nezapomene. ()

Hedka 

všechny recenze uživatele

Ako dávno som nevidela Christopehra Reevesa v plnej sile a kráse jeho mladosti! Aké milé prekvapenie, nepoznala som tento film. A to som netušila, že tu objavím aj Jiřího Voskovca! Neľutujem čas, ktorý som s nimi strávila, bolo to milé spestrenie dnešného večera. Ďakujem, Hanka! ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Podle mne nejlepší milostný film s motive cestování časem, jaký jsem viděl. A to i po zhlédnutí Zakletého v čase. Nádherné využití skladby od Rachmaninova. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Romantická sci-fi ( fantasy ? ), ktorú z môjho pohľadu topí spôsob cestovania v čase. Naozaj uverí niekto, že sa dá silnou myšlienkou na miesto a čas v minulosti, preniesť do nej svoje telo? Wau! Ako romanca, však príde snímok ako silnejší a pre sentimentálne diváčky to môže byť naozaj TEN láskyplný príbeh. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Trochu nuda, trochu kýč, trochu sentiment, takové neurazí, nenadchne, jsem trochu na rozpacích. Tak tedy tři hvězdy. ()

Želik 

všechny recenze uživatele

Romantika, zaujímavý nápad cestovať v čase, krásna Jane Seymour, ktorej veľmi pristanú šaty zo začiatku 20. storočia, ale je to veľmi pomalé a dlhé. ()

Beagle 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem viděla už hodně dávno (určitě tak před deseti lety) a jenom jednou, přesto jsem si na něj z ničeho nic vzpomněla. Vyvolal ve mně tehdy vážně dojetí, Christopher Reeve a Jane Seymour utvořili dokonalý pár milenců rozdělených časem, možná mám selektivní paměť jen na hezké filmové zážitky, ale mně to přišlo jako krásný příběh, který nebyl ztráta času. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Christopher Reeve mimo Supermana 1978 nic schopne nenatocil, pribeh je len priemerny, tempo az nudne a nezachranili to ani herci ako Plummer /Trojity Kriz/, Teresa Wright /Shadow of a Doubt 1943/. Jo a Jane Seymour /bondovka Zit a nechat Zemrit/ hrala hovno. 56 % ()

Sammya 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že jsem nečekala, že to bude až tak intense, hlavně ten konec. Jsem trošku zklamaná, čekala jsem epický romantický příběh, ale Richard byl až moc posedlý, manipulativní a docela stalker. Možná na to koukám moc moderními měřítky, ale on se zamiloval do jejího obrázku a ona do něj po jednom dni, co ji doslova udolal? A to bylo vše? Každopádně na oba herce se moc pěkně koukalo. ()

Vilhelmína 

všechny recenze uživatele

Výtečná romance s lehce mysteriózní zápletkou a báječným hereckým obsazením. Začátek je možná zbytečně rozvláčný a je poznat, že jde o starší snímek – zřejmě proto to pomalejší tempo. Ale pokud přistoupíte na tuto hru a nebazírujete na absurdnosti, s jakou hlavní hrdina cestoval časem, určitě vás tento příběh okouzlí a zanechá ve vás krásný pocit a chuť snít. ()

Kalidor_ 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že tento romantický doják u mě zabral. Možná je to i tím, že obsahuje překrásnou hudbu Johna Barryho. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Superman a Doktorka Quinnová v lásce napříč časem... Když jsem dokoukal anglofonní sedmdesátky, napadlo mě projít si systematicky osmdesátkové scifárny. Některé jsem neviděl 15, 20 let, některé nikdy. Kdysi dávno ale za to nestálo. Mladý dramatik se v roce 1980 zakouká do obrazu herečky z roku 1912 a rozhodne se vydat časem za ní. Jak? Inu prostě se hodně soustředí a za pomocí sugesce se mu to povede, což je asi nejpitomější cestování časem jaké jsem kdy viděl a jediné sci-fi ve filmu. Zbytek je těžkotonážní, kýčovitá červená knihovna padající někam na úroveň Danielle Steelové. Láska na celý život vzniklá za jedno odpoledne, nepřející manažer i na ruku zhášející lampičku (teda svíčku) před sexem dojde. 2* za sympatické herce a konec později vykradený v Titanicu, ale jinak pekelný kýč a děsivá nuda. ()

Reklama

Reklama