Reklama

Reklama

Obsahy(1)

KGB má nový ďábelský plán: Série atentátů se podle něj stává osudnou pro agenty nepřátelských tajných služeb. Jméno Jamese Bonda v tomto seznamu smrti nechybí. Agent 007 však zařídí v Bratislavě útěk generála KGB Koskova, který ve skutečnosti pracuje pro britskou tajnou službu. Koskov obviní z úkladů svého protivníka Puškina, ale vzápětí je unesen sovětskými agenty. Bond se nyní musí Puškina zbavit a Koskova zachránit. Timothy Dalton je James Bond osmdesátých let. Nové příběhy Agenta 007 díky němu získaly tempo akčních filmů. Bratislavu musel za totality natočit John Glen především ve Vídni. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (424)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Neurvalý James Bond v podání Timothy Daltona je takřka úplným protipólem vtipkujícícho postaršího gentlemana Rogera Moora. I tento film je proti předchozím Moorovkám zbaven lehkosti a nadsázky, naštěstí to však vůbec neovlivňuje kvalitu snímku ani jeho zábavnost. Našinec si jistě nejlépe zapamatuje honičku s VB, avšak skvělých scén je tu víc. Škoda necitlivě nastavovaného konce. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Série dvaceti filmů s jedním hrdinou je jedinečná krom jiného tím, že tento hrdina má hned několik podob. A jaká je v pořadí čtvrtá tvář 007? Výtečná! Snaha produkčního týmu byla zcela jasná: přijít s něčím úplně odlišným od moorovek, se zcela "novým" Bondem. A volba Daltona byla šťastná. Narozdíl od šaramantního páprdy Moora přichází čtvrtý Bond s image nebezpečného zabijáka a typického akčního hrdiny. Přičemž ale nepostrádá tradičně suchý a protřepaný (nemíchaný) smysl pro humor a umění vypustit sarkastickou hlášku v pravý čas, podobně jako smrtící kulku. Hlavní hrdina tak skvěle kloubí vražedný chlad modrých očí a až dětsky odzbrojující úsměv. Příběh se (opět) snaží vrátit k modelu Srdečných pozdravů z Ruska (rozuměj: k tradiční špiónce bez zbytečných fantasmagoriích), ale má velkou slabinu v podobě Bondovy opozice... Zkrátka trio břichatý americký pašerák, sovětský renegát a árijský hrdlořez (i zde si povšimněme odkazu na druhou conneryovku) nedělá žádné velké terno. Slabá je i "Slovenka" Kara (Maryam d´Abo), jejíž ustavičné "óóó Džejmsi!!!" mi zvedalo žluč. Na Dechu života je tak nejsympatičtější právě nová podoba Bonda (kupodivu nepříliš svůdnického, ale o to koncentrovanějšího na svou práci), velmi povedené akční sekvence s několi "udělátky" pana Q, správně pomatené reálie a John Glen, který měl skvělou fazónu a dokázal i z průměrné zápletky vykřesat solidní spektákl, který agentovi 007 ostudu neudělá... BTW: Dech života je poslední Bondovka s originálním Flemmingovým příběhem... poslední? ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

#15 - Daltona a Lazenbyho považujem len za takých dočasných náhradníkov medzi ozajstnými agentmi 007. Lazenby mal tú smolu, že prišiel po Connerym, Dalton teda mohol využiť výhodu starnúceho Moorea a nahradiť ho hlavne v senilnejúcich akčných scénach. Chýb však nastalo viac. Dalton je v akčných scénach pomerne svižný, ale ak to porovnám, tak asi aj tie treba vedieť zahrať. Charizmu nechal zavesenú niekde doma na vešiaku a tak to všetko zachraňoval len kvalitný scenár. A potešili najmä počiatočné scény z prostredia Bratislavy a Slovenska a originál slovenská reč, nie nejaká úbohá náhrada ruského nárečia. 65%. ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Ideálním způsobem, jak se nezbláznit z nekonečných spekulací o pandemii, je zavřít se na celý den s filmem, na který máte zrovna náladu - a napsat jeho analýzu. Třeba s relativně málo diskutovanou bondovkou DECH ŽIVOTA, která má přitom překvapivě členité vyprávění a jednu psychologicky i herecky nečekaně komplexní scénu, kterou bychom v předchozích bondovkách sedmdesátých a osmdesátých let hledali marně: Uhýbání pohledem, dvojí vědění a komplexnost vyprávění: poznámky k bondovce DECH ŽIVOTA (The Living Daylights, 1987). ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $51,185,897Tržby Celosvetovo $191,200,000║ Bratislava, Czechoslovakia, pekne že aj do našich končín zavítal agent 007, Timothy Dalton mi nikdy moc nesedel ako Bond a tu v "Dychu života" mi to tiež potvrdzuje, že to v jeho podaní nie je úplne ono, príbehovo kolísavé, akcia sa strieda lepšia zo slabšou, taký "Bond" priemer čo ničím prevratným nezaujme. /55%/ ()

Galerie (185)

Zajímavosti (49)

  • Odstřelovací puška Walther WA 2000, kterou použije agent 007 (Timothy Dalton) při přeběhnutí sovětského generála Koskova (Jeroen Krabbé), je jednou z hlavních zbraní používanou v herní sérii „Hitman“ od studia IO Interactive. (Snickors)
  • Policisté hlídající horský tunel byli vyzbrojeni samopaly HK MP5, které tehdy ve výzbroji VB nebyly. Stejně tak nebyl ve výzbroji armády kulomet MG 42, který byl používán na pásovém vozidle. (JohnSmith)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno