Reklama

Reklama

Obsahy(1)

KGB má nový ďábelský plán: Série atentátů se podle něj stává osudnou pro agenty nepřátelských tajných služeb. Jméno Jamese Bonda v tomto seznamu smrti nechybí. Agent 007 však zařídí v Bratislavě útěk generála KGB Koskova, který ve skutečnosti pracuje pro britskou tajnou službu. Koskov obviní z úkladů svého protivníka Puškina, ale vzápětí je unesen sovětskými agenty. Bond se nyní musí Puškina zbavit a Koskova zachránit. Timothy Dalton je James Bond osmdesátých let. Nové příběhy Agenta 007 díky němu získaly tempo akčních filmů. Bratislavu musel za totality natočit John Glen především ve Vídni. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (423)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Bond schopný rychlých pohybů i tehdy, kdy mu je vidět do obličeje? Oproti Mooreovi, jehož dubléři už ani nemuseli předstírat, že jde o jednoho člověka, protože by jim to nikdo nevěřil, jde o skvělou volbu. Dalton je úžasná změna a měl přijít na řadu zásadně dřív. Krom této castingové záležitosti ale zbytek Bondovky nestačí k úplnému štěstí. I pan režisér měl být odstřelen - také zásadně dřív. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak nějak nevím. Dalton je na roli skvělý, má ten poťouchlý a darebácký, klukovský výraz v očích, jaký od Bonda očekávám, ale nějak nemá co hrát. Ta zápletka je tak divně vycucaná z prstu a raději se nad ní nezamýšlím do hloubky, abych nenarazil na nelogičnosti. Zajímavé je, že tvůrci po Duran Duran sáhli po A-Ha, tak jestli to chtěli směřovat tímhle směrem, pak se nedivím. Samozřejmě potěší pokusy o slovenské reálie, jež se vcelku povedlo zvládnout, a je milé slyšet slovenštinu v bondovce, auta VB rulezz a tak, ale stejně pro mne nuda, spousta vaty a těch pár bonmotů to nezachránilo. U bondgirl jsem si nebyl jist, jestli netrpí chudokrevností. Potěšila mne hvězda béčkových filmů John Rhys-Davis, i když tady taky má jen čurdy, ale on stejně moc neumí hrát. ;-) Po pravdě řečeno, jeden díl MacGyvera je akčnější a vtipnější než tohle. Chybí cokoliv víc výrazného a zapamatování hodného. A je pravda, že noví představitelé Moneypenny a Leitera stojí taky za starou belu. Jinak je vtipné vidět, jak se mění politický diskurz - kde jsou ty doby, kdy západ Afghánistán podporoval. ()

Reklama

classic 

všechny recenze uživatele

„Životné svitania” sú pre Jamesa Bonda naprosto kľúčové, aby sa na základe toho, že sa opäť ráno prebudí do nového dňa, sa mu mohla vôbec automaticky vsugerovať ďalšia myšlienka, kde ho zase MI6 znovu nasadia, na ktorej misii bude musieť mať „uši nastražené a oči na stopkách” , kedy trebárs v takej, našej Bratislave (Blavu suplovala Viedeň, no aspoň počuť ľubozvučnú (česko)slovenčinu, ako z komunistických, náučných dokumentov, pozorne počúvajte a budete ju počuť !) chce ochrániť generála KGB Koskova pred daným ostreľovačom, keď predchádzajúce cvičenie na Gibraltari, zrovna nevyšlo podľa ich najlepších predstáv... ? Na tom by v podstate nebolo absolútne nič zvláštne, ak by "snajper" nakoniec nebola jedna, útla violoncellistka, menom Kara (budúce Bondovo dievča) Milová, z ktorej sa čochvíľa vykľuje milenka G. Koskova. Bondovi táto skutočnosť asi nedáva úplne poriadne spávať, preto sa ju i snaží horlivo vystopovať, infiltruje sa do jej náručia, pričom taký špičkový a chameleónsky vrah Necros, tiež používa taktiku uškrcovania svojich obetí pomocou slúchadiel od walkmana, čiže aj on má svoj špecifický štýl, alebo jestvuje i program vyvražďovania amerických a britských agentov: „Směrť Špionam” , čiže tým pádom by sa mal mať "007" minimálne pred ním na veľkom pozore ? Americký obchodník so zbraňami Brad Whitaker, taktiež nie je žiadne neviniatko, schyľuje sa ku komplotu šéfa sovietskej tajnej služby Leonida Puškina, a toho je ešte oveľa viac, než si sami vonkoncom myslíme, je to tak celé popretkávané, až je z toho taký, navarený guľáš, no i napiek tomu nemôžem povedať, že by mi bohvieako nechutil, treba si iba zvyknúť, zapojiť všetky chuťové receptory, nič ťažké. / Prospela výmena Rogera za Timothyho... ? Je to prostá vec názoru, a to mimochodom, každého, jedného fanúšika, za ktorého sa pokladám. Dalton mi extra neprekážal, ale ani ma zase extra nenadchol. Naskočil do rozbehnutého vlaku, v ktorom už sedel (režisér, strihač) John Glen, kedy sa chcel celkom a dozaista odpútať od svojich, niekdajších kolegov, preto je väčšinou smrteľne vážny, niečo mu taktiež chýba i z povestného šarmu Seana Conneryho, skrátka, je nanajvýš svojský, keď sa chce čo najviac priblížiť Flemingovej predlohe. Na jednej strane to je dobré, no na druhej, sám neviem ? Uvidím, ako ďalej v „Licencii na zabitie” , možno sa miska váh preváži na tú, pozitívnu ? Pomerne často som si všímal náležitý obsah akčných a úderných sekvencií, až som mával normálne určitý dojem, že sa pozerám súčasne aj na „Nemožnú misiu” s Ethanom Huntom, trochu mi to splývalo práve s touto, fiktívnou postavou, ktorá je zrejme samotnou napodobeninou Jamesa Bonda v modernejšom kabáte ? Upgradeovaný J_B ? Táto bondovka je mierne chaotickejšieho vnímania, neviem, čím to je, ale tri hviezdičky sa mi zdali akosi málo na konečne zúčtovanie. Dám mu ešte poslednú šancu. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Bonda - Daltona mám sice ještě radši v pětihvězdičkovém Povolení zabíjet, ale to nic nemění na tom, že Dech života je dost povedená věc! Hodně dělá především Dalton osobně - ten chlap je prostě sympaťák. Vtipy sice vzaly za své (pár fórů tady je, ale víceméně jen k pousmání), zato napětí a vcelku živě podanou akci tu máme od začátku do konce, a hudba, kterou John Barry pro tenhle díl složil, je jedna z mých nejoblíbenějších. Filmaře bych chtěl pochválit za pečlivost, s jakou přeměnili Vídeň na Bratislavu. Slovenské nápisy všude, kam se podíváte, lidé mluví slovenštinou, která se ozývá z rádia i televize... pěkné. Moje nejoblíbenější část je stejně ale ta závěrečná afghánská. Že by odtud opisoval Rambo 3 natočený o rok později? ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jelikož pohyb Rogera Moorea už připomínal lenochoda s arterosklerózou na cestě do jídelny domova důchodců, vytasili se producenti se staronovou volbou zvanou Timothy Dalton a ten i přes image učitele tance úplně nezklamal. V Living Daylights se především soustředil na agentskou práci, přestal honit každou sukni a u té jediné, co uhnal, horko těžko toleroval její někdy až přehnanou naivitu. Svižná bondovka se symbolickým hozením klíčů od cely Usámovi a s ukázkou vlivu nadměrného solení silnic na československé Lady ve službách VB.. ()

Galerie (185)

Zajímavosti (49)

  • Při honičce na horách střílejí českoslovenští vojáci po Bondovi ze zbraní AK47. Tuto zbraň však československá armáda ve výzbroji neměla, jelikož měla vlastní SA58. (JohnSmith)

Reklama

Reklama