Reklama

Reklama

Ocelový meč

  • Česko Ocelový úsvit (neoficiální název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Nacházíme se kdesi v budoucnosti, kdy se ze světa stala pouze suchá pláň. Oceány již neexistují a jezera jsou vyschlá na prach. K posledním existujícím pramenům pitné vody se stahují přeživší lidé a budují kolem nich města. Jednu takovou osadu však vykořisťuje proradný Damnil a jeho skupina banditů a zabijáků. Jejich studny totiž rychle schnou a potřebují vodu správců osady za každou cenu. Ale do města v ten čas přichází osamělý válečník s dlouhým mečem na zádech, který se před bandity odmítá sklánět. Damnilově skupině začíná být jedinou překážkou v cestě a nekompromisní výzvou k boji. (Slimak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (45)

tuwanakha 

všechny recenze uživatele

Nejedná se o žádné veledílo, ale přesto jde o koukatelnou akční SF v jakési postkatastrofické budoucnosti. Patrick Swayze pro mne vždy byl a bude "Pan herec" a tudíž jeho výkonu nemohu mnoho vytknout. Škoda, že John Fujioka (starý voják) nemohl výrazněji zasáhnout do děje. V malé, ale výrazné roli padoucha se představí začínající Arnold Voosloo (Mumie, Mumie se vrací). Film samotný svým stylem trochu připomíná Šílenoho Maxe 2. - temná budoucnost, kdy svět zmírá v poušti a bojuje se o vzácnou tekutinu (zde voda, v MadMaxovi ropa). Z pouště přichází neznámý hrdina, který vše vyřeší a pak opět zmizí v dáli. Poprvé jsem tenhle motiv asi zaregistroval ve westernu Shane (Jezdec z neznáma) a naposled v Temném rytíři (jezdec na černé motorce ujíždí do dáli...). To xxlch: že by Rudý úsvit nějak souvisel s tímto filmem??? To bude asi omyl, je to válečný film a byl natočený o 3 roky dříve... ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Když pominu, že ten tzv. ocelový meč vypadal jako plechový nožejk, co se v silnějším vánku ohýbá jako pruty lísky, není to tak mizerný film. Dva životní partneři v jednom filmu, zajímavá kombinace. Je to sice minimálně béčková šabloňárna od A do Z a de facto je jasné, jak to skončí i jak to bude probíhat, čili typická práce 80. let, ale Swayze to zahrál dost dobře, je vidět, že jako tanečník má bojovou choreografii v malíčku + solidní muskulatura, proto - i z nostalgie mládí - dám 4*. I militantní maniakácký záporák je velmi efektivní. Jen ty vlasy, ty vlasy...to nesehnali jinou paruku? Mohli zajet do ČSSR a koupit si na Václaváku pravý vlasy Jiřinky Bohdalové...a k tomu neustále se opakujícímu srovnávání s Mad Maxem 2 asi tolik - Ocelový meč mám radši hned z několika důvodů: 1) mám radši vodu než benzín; 2) mám radši meče než auta; 3) mám radši Swayzeho než Gibsona; 4) Christopher Neame je coolovější záporák než Humus a jeho sebranka s holými zadky; 5) Lisa Niemi byla kočka. Asi tolik :-) A Mel Gibson celý film působil tak, jakoby to chtěl mít co nejdřív za sebou ()

Reklama

Slimak 

všechny recenze uživatele

Z nostalgie...opravdu srdcovka... pro mne Patrick Swayze nebyl v prvé řadě nějaký tancující šašek z "hříšňáku" nýbrž právě tenhleten chlap s ocelovým mečem. Zkrátka se zaryje do paměti nenáročný, jednoduchý, krátký příběh o utkání dvou chlapů, bojovníků, kteří prostě vědí že jsou v boji nejlepší.Oba zvítězili v mnoha bitvách a s mečem to uměj. Ted stojí proti sobě. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Cakal som nejaky lepsi klon na temu Mad Max, ale toto je ovela slabsie. Trapne vozidla na ekologicky pohon vo mne nezanechalo ani kusok adrenalinu v mojich zilach, ked ten maly smradoch s tym vozidlom unikal pred tym banditom. Obcas sa vo filme nieco vydarilo, ako boli tie suboje s mecmi, ale ostatok stalo za nic. ()

Dárius 

všechny recenze uživatele

Tak v takové roli jste Patrika jěště neviděli.Kdysi dávno za soudruhů po večerech-když bylo daleko do výplaty jsme na takové filmy koukali.Holky zblázněné do Patrika,viděly už "Hříšný tanec" jen komentovaly "Je něco co tenhle člověk neumí?"Docela se těším až si koupím právě vycházející Dvd a celou tudle perlu si připomenu. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama