Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý, ještě nedostudovaný právník Rudy Baylor, se dostává k případu, který na první pohled vypadá prostě a průhledně. Čím více se s ním seznamuje a čím více poznává své klienty, tím více odkrývá kolosální řetěz pojišťovacích podvodů, v němž jde především o obrovské zisky na úkor zdraví lidí. Rudy si uvědomuje, že narazil na ojedinělý případ v historii civilního práva, že jde o miliony, ale také o holou existenci. Protivník je až příliš silný a sebevědomý. Proti mladému a ještě nehotovému právníkovi stojí jeden z nejlepších státních obhájců USA. (Vapet Production)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (351)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu oceňuju věrnej popis systému dravotních pojišťoven, pojistnejch plánů a řízený péče, kterej by naše pravice vydatně podporovaná užitečnými idioty z řad českého novinářstva už už zavedla i tady. Na druhou stranu americký představy o spravedlnosti, kdy přisouzenim vysokýho odškodnění jednomu se zabrání jakýmukoliv mimosoudnímu vyrovnámí komukoliv jinýmu neni zase mojí představou spravedlnosti. Co se týče herců, z šedi průměru vyčnívá pochopitelně Danny DeVito. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film mě svým obsahem neuvěřitelně nasral. Což je možná známkou jeho kvalit. Opravdu se smíříme jen s konstatováním: "Smutné, ale takhle to prostě chodí!"??? Není to přesně to, na co oni spoléhají? Když už ani to právo a zákon, kterým se všichni (hlavně ONI) tolik ohánějí, prostě nestačí? Eat the Rich! ()

Reklama

fannah 

všechny recenze uživatele

Zpočátku pomalejší děj, ale po půl hodince diváka chytne a už nepustí, až do konce jsem čekal co z toho vyleze.. Nevím jestli Drama / Thriller, pro mě spíše Drama / Komedie, díky hláškám Dannyho DeVita a soudce Dannyho Glovera :-) Dávám 90%, Francis Ford Coppola má prostě nezaměnitelný styl a ten se mi líbí!!! ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Mladý Matt ještě za něco stojí, je vidět tu jiskru v oku a tu vervu s kterou se vrhá do dalšího případu a snaží se uspět ve světě finančních žraloků a velkých korporací... kdo by to byl do něj řekl. Dneska? Jen starý páprda, co skáče ze střechy na střechu a nosí příčesek... jo a taky má doma 3 holky, omg. Jako čaroděj mě dejme tomu chvílemi zaujal. 7/10 ()

repe 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zajímavý film ze soudního prostředí. Jenže výkon Damona, který měl excelovat, neboť se kolem něj točí vše, mi připadal takový, jako počáteční právnický výkon Rudyho. Roztěkaný, nervózní, ztuhlý a tak trochu nesvůj. Nemůžu si pomoct. DeVito a Voight mu zcela utekli. Coppola bez debat velmi dobře zachycuje to, jak to v právnickém světě chodí co se týče lží a podvodů, ale když přijde na samotné dialogy, co se odehrávají v soudní síni, nemají takový náboj. Jakékoli problémy ve vyslýchání jsou v podstatě záhy jednoduše vyřešeny dalšími a dalšími esy z rukávu bez žádného pořádného zvratu a nutnosti měnit taktiku. Když to porovnám s Časem zabíjet, tam to bylo o něčem jiném - z prostředí síně jste cítili jak se oběma stranám vaří mozky, aby něčím vyzráli na ty druhé. To mi tu chybělo. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (9)

Související novinky

Francis Ford Coppolla se vrací!

Francis Ford Coppolla se vrací!

25.09.2005

Už je tomu osm let, co Francis Ford Coppolla natočil svůj poslední film Vyvolávač deště. Od té doby se tvůrce takových děl jako Kmotr nebo Apokalypsa věnoval produkci, díky níž například spatřilo… (více)

Reklama

Reklama