Reklama

Reklama

Porota

Trailer

Obsahy(1)

Neworleanská vdova si najme právníka, chytrého a čestného Wendella Rohra (Dustin Hoffman), aby zažaloval zbrojařskou firmu, které dává vinu za smrt svého manžela. Terčem obžaloby je morálka tvrdého byznysu. Kdokoliv si může bez potíží pořídit zbraň a použít ji. Soudní proces přivádí na scénu, která se stává skutečným bitevním polem, několik klíčových osob. Je to právník Wendell Rohr, konzultant zbrojařské firmy Rankin Fitch (Hackman) a porotce Nick Easter (Cusack) se svou přítelkyní Marlee (Weisz). Všichni tito lidé mají jediný plán: získat porotu a zmanipulovat ji pro své cíle. Každý má jiný způsob, každý má jiný cíl. Ve hře je spravedlnost a velké peníze... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (272)

Shit 

všechny recenze uživatele

Je to pojatý z jinýho pohledu než jsou podoný filmy ze soudních procesu, ještě jsem neviděl aby se film nejvíc zaměřil na porotu a ne na dva advokáty, kteří spolu soupeří a musim říct, že se to poměrně povedlo, samozřejmě, ža tam jsou nějaký nesrovnalosti, ale to v klidu pokryje skvělej výkon Genea Hackmana, kterj je v takovýhle záporný roli hodně přesvědčivej a ostatní herci jsou daleko za nim, dokonce i Dustin Hoffman, u kterýho mě to docela udivilo, ale asi to bylo hodně tim, že nedostal tolik prostoru jako obvykle. Nedá se říct že by tam byla nějaká super akce nebo dokonalý dialogy, ale jako celek to dává nadprůměrnej film ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Súdne drámy už potrebovali zmenu a práve táto sa o to postarala. Verdikty a súdne prešmyčky podané s tej druhej, zákernejšej strany zohrali hlavnú úlohu s koncom nepredvídateľným do posledného okamihu a to je dôležité. Samozrejme aj herecké nebo sa do toho obulo na plné obrátky a ani scenár im nezostal o nič pozadu. Ešte trošku poskracovať a úvod trošku namazať a je to pecka. 85%. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Tři je asi málo, ale na čtyři se mi jít jednoduše nechce. John Cusack tady rozhodně není za řadového porotce rozhodujícího o vině či nevině mocné zbrojařské firmy, cynický sok Gene Hackman rozhodně nepoužije jen fair principy a sličná Rachel Weisz tady rozhodně nebude jen za anonymní telefonistku. Záhadný mladík má totiž zajímavý plán a nabídne verdikt poroty jak obviněné, tak žalující straně. A divák by se mohl u filmového potomka dalšího právnického bestselleru Johna Grishama začít radovat. Jenže.. Rutinér Gary Fleder neměl úplně snadnou roli, tj. látku filmařsky zjednodušit a téma zatraktivnit, nakouknutí do zákulisí amerického právního systému není nijak „zásadní“ a ani chemie mezi divákem a postavami nijak zvlášť nefunguje, takže nakonec nám z toho vypadne docela slušné drama, na které ovšem do dalšího dne bez větších obtíží zapomeneme. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Typická americká rozprávka o boji dobra so zlom. Pozerať sa na to dá, je to celkom napínavé, ale so stúpajúcim percentom odhalenia oboch hlavných hrdinov stúpa aj znechutenie z nereálnosti príbehu. Škoda, scenár mohol byť oveľa lepší, než ako to spočiatku vyzerá. Inak bohužiaľ opäť americká klasika "ako pravda a láska zvíťazila nad lžou a nenávisťou". Pre mňa priemerná nuda, ktorú nezachránili ani skvelí herci (hlavne John Cusack) a ani ako vždy krásna Rachel Weisz. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

V Hollywoode vedia, ako natočiť dobrú adaptáciu Grishamovky. Porota patrí síce medzi tie mierne nadpriemernejšie, avšak stále je napínavá, čo je vlastne to jediné, čo od adaptácií týchto komerčných právnických románov očakávame. Znova sa podarilo dostať pred kameru herecké esá, ktorých účasť a v podstate aj výkony vyvolávajú falošný dojem, že sa pozeráme na niečo umelecky ambiciózne. U mňa z Grishamoviek jasne vedie Pollackova Firma, ktorá je o jeden a pol triedy lepšia. Na druhý krát som docenil herecké výkony, predovšetkým Hackmana a pridávam 10%. Stále je to ale iba nereálny triler. Povedzme, že celkom originálny. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (14)

  • Jedna z porotkyní se jmenuje "Lydia Deets" a je zobrazena jako goth dívka. To je odkaz na Winonu Ryder, která ve filmu Beetlejuice hraje též goth dívku a navíc se jmenuje "Lydia Deitz". (viperblade)

Reklama

Reklama