Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý, ještě nedostudovaný právník Rudy Baylor, se dostává k případu, který na první pohled vypadá prostě a průhledně. Čím více se s ním seznamuje a čím více poznává své klienty, tím více odkrývá kolosální řetěz pojišťovacích podvodů, v němž jde především o obrovské zisky na úkor zdraví lidí. Rudy si uvědomuje, že narazil na ojedinělý případ v historii civilního práva, že jde o miliony, ale také o holou existenci. Protivník je až příliš silný a sebevědomý. Proti mladému a ještě nehotovému právníkovi stojí jeden z nejlepších státních obhájců USA. (Vapet Production)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (351)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Vynikající eticky motivovaný právnický film. Francis Ford Coppola odvedl svůj vysoký režijní i filmový standard a natočil jeden z nejlepších snímků ze soudního prostředí. Příběh o mladém právníkovi plném ideálů hozeném do bažiny právní a morální reality současné Ameriky. Matt Damon potvrzuje, jak dobrý je herec (když má to správné režijní vedení - rozehřivací kolo před Dobrým Willem Hautingem) a Danny DeVito vlastně rovněž:-) Místy vtipné, místy mrazivé (chování a uvažování managmentu zdravotní pojišťovny i týmu elitních právníků), každopádně (téměř) dokonalý film... Podobné filmy: Erin Brockovich, Porota, Firma ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Slabé 4 hvězdy, něco mezi 3 a 4. Chvilku mi trvalo, než jsem pochopil, že jde o tragikomedii, ale i tak mi přišlo, že na dvě a čtvrt hodiny řešit v podstatě jen dva případy je málo, navíc, když tak nějak tušíme, jak dopadnou. Herecké výkony jsou velmi dobré a uvěřitelné, jaké jsou asi praktiky pojišťoven v USA, je myslím taky slušně načrtnuto. Ale celkově mne film až tak nevtáhl, ačkoliv oceňuji jeho kvality i to zdařilé střídání vtipných, a na druhé straně dramatických situací. ()

Reklama

Remedy 

všechny recenze uživatele

Hutné drama z americké soudní síně, které díky sympaticky idealistické postavě Matta Damona udržuje naději na zdárný konec až do svého finále. Coppolovi se díky jeho umu a typově takřka „čistému“ charakteru Rudyho Baylora podařilo celý příběh podat stravitelně a lidsky – s ohledem na to, jak (ne)stravitelné a nelidské praktiky se tu odehrávají. Vedlejší linka s Claire Danes je výborná a plně dokresluje Rudyho charakter, který se jako hedvábná nit line celým filmem. Závěrečná naléhavost a gradace soudního líčení je působivá, nicméně těm nejsilnějším žánrovým zástupcům (Čas zabíjet a Philadelphia) „jen“ dýchá na záda. [85%] ()

aluna 

všechny recenze uživatele

Právo - stroj na peníze, nebo se někdy najde někdo, komu opravdu záleží na morálce a spravedlnosti? A když už se někdo takovej najde, zvládne jeho čistá duše tohle hnusný povolání? A když zvládne, vydrží mu jeho čistota i nadále? A když vydrží, nepomýšlí taková dobrá duše v prostředí podvratnejch žraloků každej den na sebevraždu? A co na to Jan Tleskač? "Go memorize!" ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Coppolova klasika, asi ani sám neveril, že nejaký z jeho filmov z 90tych rokov budeme môcť počastovať takýmto ohodnotením. Film bohužiaľ prepadol a je to veľká škoda, pretože vo svojom subžánri súdnych trilerov patrí ku špičke. Zaujímavá zápletka, celkom vhodne obsadený Mat Damon, vedľajšia zápletka s domácim násilím, ktorá dej vôbec nebrzdí, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Ku koncu to vo vás bude pekne vrieť, pokiaľ ste zástancom spravodlivosti pre všetkých. Takýto film sa dá pozrieť určite viac krát a televízie ho našťastie neignorujú. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (9)

  • Scéna, kde Danny DeVito prebudí Matta Damona zo spánku na lavičke, bola natočená na prekvapenie Matta, ktorý vtedy naozaj spal po natáčaní. (MDesign)
  • Hrubý sestřih filmu měl kolem 6 hodin. (Satan)

Související novinky

Francis Ford Coppolla se vrací!

Francis Ford Coppolla se vrací!

25.09.2005

Už je tomu osm let, co Francis Ford Coppolla natočil svůj poslední film Vyvolávač deště. Od té doby se tvůrce takových děl jako Kmotr nebo Apokalypsa věnoval produkci, díky níž například spatřilo… (více)

Reklama

Reklama