Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Plukovník William McNamara (Willis) je zajat v německém pracovním táboře, ale neustává v boji – dokonce i za nepřátelskými liniemi. S pomocí mladého poručíka (Farrell) ve skvělém plánu proti věznitelům McNamara riskuje všechno v nejnebezpečnější operaci celé své kariéry – v misi za osvobození svých mužů… a zvrácení výsledku války. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

HappySmile 

všechny recenze uživatele

Colin Farrell podle mě ve své roli odvedl dobrý výkon, konečně ukázal, že umí hrát i bez toho, že by neustále dělal nějaké ty svoje ksichtíky. Příběh byl sice jednoduchý a závěr očekávaný, ale dá se tu vyzdvihnout jedna věc a to postavy obou plukovníků - jak amerického, tak německého, u kterých člověk do poslední chvíle nevěděl, jestli si je má zaškatulkovat do kategorie "good guy" nebo "bad guy". ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Parádní válečný snímek ze zajateckého tábora s překvapivě nevýrazným Colinem Farellem totálně zastíněným mnohem zajímavější postavou Bruce Willise. Namísto akce však dostáváme atmosférické drama ze zajateckého tábora kde se neválčí zbraněmi, nýbrž vůlemi. Kdo nakonec zvítězí je asi předem jasné, ale i přesto umí film budovat napětí. Patosu se nevyhneme, typicky americkému konci taky ne, ale i tak rozhodně stojí Hartova válka za zhlédnutí. Btw, docela mě překvapilo, kolik na filmu vlastně spolupracovalo Čechů. ()

Reklama

lekr 

všechny recenze uživatele

Pravdivý příběh. Bylo to docela napínavý, smutný avšak dlouhý. Hlavně sem se těšil na Bruce Willise. On tam ale nakonec ani moc nebyl a hrál netradiční, polozápornou roli. Výkon Colina Farella nebyl taky špatný ale byl tam celkem málo. Nulová akce mi sice nevadí ale film byl docela rozvláčný a místy sem se nudil, Akci to nepotřebovalo ale chtělo to větší napětí. Jako Brucyho fanošek sem byl docela zklamamnej ačkoliv sem s tím že to nebude akční počítal ale naštvalo mě že všude píšou že hraje hlavní roli ale ve skutečnosti hraje jen druhý housle. A podobně je to i u Farella. Navíc tenhle film má pár historických chyb a nedostatků. Je to hold průměr. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Druhá světová válka z toho úhlu pohledu, který mě baví víc než znázornění všemožných bitev. Farrell ztvárnil roli mladičkého "právníka" velmi dobře a dokazuje, že kromě hezké tváře byl obdařen i velkým hereckým talentem. Kromě něj a Bruce potěšil i rozkoukávající se "Avatar" Worthington. Vyvrcholení příběhu mě překvapilo, v pozdních večerních hodinách jsem se dokázala vypořádat i s trochu delší stopáží. Nejvíc na mě ale stejně zapůsobily úvodní výslechy. ()

Pohrobek odpad!

všechny recenze uživatele

Má-li někdo výhrady k zde zpodobněným podmínkám v německém zajateckém táboře, nemá proč, protože Němci se ke svým protivníkům na západní frontě chovali poměrně gentlemansky, stejně jako spojenci vůči nim. Nejprve jsem se domníval, že hlavním filmovým záměrem je pokračovat v tendenci amerických filmů o diskriminaci a následné emancipaci barevných, tentokrát dokonce ve vojenském prostředí, což bylo samo o sobě nedokonale a zjednodušeně provedeno, avšak co následovalo dokázalo překonat dokonce i tento ohraný prvek mnohých filmů. Na co asi tak američtí vojáci v zajetí myslili? A jak se zachovali ve vypjatějších okamžicích? No, jak! Předháněli se v tom, kdo se nechá dobrovolně obětovat za záchranu svých kamarádů, čekal jsem už jen, jak se nakonec německý velitel tábora zastřelí sám! Fuj! ()

Galerie (39)

Zajímavosti (15)

  • Viadukt, po kterém na začátku filmu jede vlak, se nachází v Novině na Liberecku. (Flancer)
  • Útěk vězňů zde proběhne během divadelního představení, také jako ve filmu Útěk z Colditzu (1955). (Winster)
  • Ve filmu jsou vidět tři Československé parní lokomotivy: 354.7152 s přezdívkou „Sedma“, „423.094“ s přezdívkou „Velký Bejček“, 464.102 s přezdívkou „Ušatá“. (Pepes749)

Reklama

Reklama