Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další lákadlo z mysli Mela Brookse. Tentokráte si dělá srandu z mýtu o Draculovi. Normální, bohatí angličané jsou napadáni Draculou a doktor Van Helsing je musí chránit. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (280)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Mel Brooks točil vždy parodie trochu jiné,než ostatní.Nejsou to ty typické třeskuté nářezy(viz.Bláznivé střely,Žhavé výstřely),naštěstí ale ani parodie/trapárny(viz.posledních pár filmečků Leslieho Nielsena).Člověk prostě vždy brzy pozná,.že ten film je z Brooksovi dílny.A buď jeho filmy máte rádi,a nebo jednoduše ne.Mě jsou bohužel tak nějak lhostejné.A tak mi nijak připadá i ten jeho humor-lhostejný.Ušklíbnu se,ale vzápětí zapomenu. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jsem ohromen, Van Helsingu. Vy znáte naši staromoldavštinu?" Tak v té trochu tápu a stejně tak mi není úplně jasné, proč tato parodie není vtipná. Patrně to bude má vina, neboť jsem nikdy pořádně nenastudoval životopis pravého Draculy, takže když falešný Dracula paroduje skutečného Draculu, tak mi určitě unikají nějaké souvislosti. Anebo je to jenom debilní film, k čemuž se samozřejmě přikláním, aby nebyla odhalena mezera v mém vzdělání a někdo mi do ní nevrazil dřevěný kolík. ()

Reklama

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Hodnocení (zvlášť u těch, s kterými se jinak obvykle shoduji) mě tu lehce překvapuje...není to dokonalé dílo, ani dokonalá parodie, ale velmi zábavný film, který naprosto přesně imituje jak Coppolova Drákulu, tak i onu černobílou perlu z roku 1931 s famózním Belou Lugosim. Některé scény vytahuje za uši, jiné přepracovává, jinde parduje celý žánr. Stylem humoru je zde Brooks velmi blízko Mladému Frankensteinovi, čili není to taková řacha jako Spaceballs, ale pořád výborný. Pár hloupých fórků a opakující se kulisy se hravě schovají jen za Harkera vrážejícího kůl do Lucyina srdce :-) ()

Bat55 

všechny recenze uživatele

"Máme šťastie. Je to imbecil." Zabavná paródia plná skvelých hercov. Leslie Nielsen ako gróf Dracula rozhodne ťahá film z podpriemeru, ale musím uznať, že film obsahuje plno dobrých nápadov, ktoré fungujú aj pri opätovnom pozretí. Vzhľadom na dĺžku filmu prakticky nie je čas na nudu. A ak to porovnám s ostatnými filmami tohto žánru, ktoré si "uťahujú" z iných diel, ide presne o ten prípad, ktorý ma pobavil, ale neurazil. /60%/ ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Filmu by slušel podtitul: Vše, co jste (ne)chtěli vědět o Drákulovi aneb Co nám Bram Stoker pro jistotu zamlčel! Kdyby tak byli distributoři s překlady originálních názvu do národního jazyka stejně kreativní jako já, to by byl teprve na zemi ráj, co si budeme povídat! Ale nevzdychejme, přátelé, škodí to zdraví, upněme radši své zraky k této, ne-li třeskutě vtipně, kdy za celých cca devadesát minut nestačíte povolit úsměv od ucha k uchu, tak alespoň občasně nutící se za břicho popadnouti parodii. Nebuďme netýkavky, nerozebíraje ďábelského Nielsena podávajícího standardně vtahující dojem, vždyť jen MacNicolův Renfield je tak rozkošný patolízal! A krysa!! A patolízal!!! A Mel Brooks se vážně umí obsadit, Van Helsinga by neztvárnil lépe ni samotný Van Helsing. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (5)

  • Když se Drákula (Leslie Nielsen) sklání nad postelí Lucy Westenry (Lysette Anthony), aby ji kousl, vrhá jeho postava stín směrem na okno, místo od okna, odkud svítí Měsíc. (GordonCZ)
  • Ve scéně, kdy Van Helsing otevřel žaluzie, vnikne do budovy světlo. V dalším záběru je žaluzie zavřená, avšak světlo se nezměnilo. (Čiban)

Reklama

Reklama