Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další lákadlo z mysli Mela Brookse. Tentokráte si dělá srandu z mýtu o Draculovi. Normální, bohatí angličané jsou napadáni Draculou a doktor Van Helsing je musí chránit. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (280)

B!shop 

všechny recenze uživatele

No, bavil jsem se o moc vic, nez kdyz sem film videl poprve. Je fajn, ze dejova linie je vicemene stejna, jako v Coppolovo verzi, az samozrejme na spoustu drobnejch az vetsich odlisnosti, coz zrejme zpusobil mensi rozpocet filmu. Co se tyce hercu, Mel Brooks jako Van Helsing potesi a Leslie je obcas neskutecne trapnej a silene se xichti, ale misty hraje fakt slusne, ze ma dokonce naky to charisma. No a musim zminit Petera MacNicola, kterej se zrejme prastil do hlavy a myslel si, ze je Jim Carrey. Jinak celkove tu jsou naky perfektni vtipy, spousta docela slusnejch a dalsi spousta nevtipnejch, ale k vylozene trapnejm to casto nastesti nesklouzne. Taky musim tvurce pochvalit za solidni, misty skutecne drobet hororovou atmosferu. Ackoliv ma Leslie lepsi parodie, tahle se urcite v jeho filmografii da zaradit mezi ty zdarilejsi, lepsi 3*. ()

Junglista 

všechny recenze uživatele

I když se to dalším Brooksovým parodiím (Spaceballs, Robin) neblíží ani k patám, tak aspoň ty dvě * dát musim. Protože u scén zabíjení Lucy a tanec před zrcadlem sem se chechtal jak málokdy. Jinak je to bohužel docela zdlouhavá nuda a pokaždý, když se objevil přehrávající Peter MacNicol, měl sem chuť ho narazit na kůl. Leslie bohužel ani z 10% nedosahoval charizmatu Bely Lugosiho, což je přecejen potřeba, i když je to jenom parodie. ()

Reklama

Renfield 

všechny recenze uživatele

Nechápu, co se na této povedené parodii tolika lidem nelíbí. Leslie Nielsen jasně paroduje Belu Lugosiho a že mu to jde znamenitě, už jen ten přízvuk, pohledy. Peter MacNicol je dokonalý, šílený Renfield, navíc podobný Dwightu Fryeovi a Mel Brooks, taktéž skvělý Van Helsing. Je tedy jasné, že je to parodie především na Draculu z roku 1931 a já se u ni výborně bavil. She's Nosferatu! She's Italian? 70% ()

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Na parodii je tenhle film nesmírně nevtipný a tupý, některé gagy připomínají vtipy v novácké Country estrádě. Dokonce i samotný příběh moc nefunguje, alespoň od té chvíle, kdy hrabě zhypnotizuje nebohého muže... Než se příběh rozjel, tak se zdálo, že příběh tam bude - dokonce jsem si myslel, že budu umírat v záchvatech smíchu, ale jak už jsem výše naznačil nic z toho se nekonalo. Dobrá nemůžu o filmu říct, že bych ani jednou nevybuchl smíchy, ale na druhou stranu to mohlo být mnohem lepší. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Snad nejlepší parodie, jakou jsem viděl. Málem mě to odrovnalo, brutální vtipy, úžasnej Nielsen a další herci taky dobrý, hlavně Brooks a jeho Van Helsing. Všem těm, kteří tu naříkají, že se ani jednou nezasmáli bych doporučil podívat se nejdřív na původního Drákulu z roku 1931 s Belou Lugosim a potom si pustit tenhle film v originále, protože Nielsen paroduje Lugosiho naprosto nepřekonatlně a jeho zvláštní způsob řeči napodobuje téměř dokonale. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, kdy Van Helsing otevřel žaluzie, vnikne do budovy světlo. V dalším záběru je žaluzie zavřená, avšak světlo se nezměnilo. (Čiban)
  • Když se Drákula (Leslie Nielsen) sklání nad postelí Lucy Westenry (Lysette Anthony), aby ji kousl, vrhá jeho postava stín směrem na okno, místo od okna, odkud svítí Měsíc. (GordonCZ)
  • Ve scéně, v níž herec Steven Weber zatlouká postavě Lucy do srdce dřevěný kolík, ho režisér Mel Brooks nevaroval, že na něj vystříkne přes 700 litrů krve, proto je jeho reakce čistě přirozená. (mi-ib)

Reklama

Reklama