Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další lákadlo z mysli Mela Brookse. Tentokráte si dělá srandu z mýtu o Draculovi. Normální, bohatí angličané jsou napadáni Draculou a doktor Van Helsing je musí chránit. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (280)

ti88na 

všechny recenze uživatele

Moja úplne najobľúbenejšia paródia s Lesliem Nielsenem. Aj po rokoch keď si ju pozriem, mám hneď lepšiu náladu a pri niektorých scénach idem puknúť smiechom aj keď som ich už videla niekoľkokrát. Veľmi šarmantné herecké obsadenie, ktorému kraľuje Nielsen a Brooks, čoby pľuvajúci Van Helsing, výborne vyskladaný príbeh, v ktorom nechýba nič z klasického Drakulu, ale zosmiešneného z každej možnej stránky. ()

Junglista 

všechny recenze uživatele

I když se to dalším Brooksovým parodiím (Spaceballs, Robin) neblíží ani k patám, tak aspoň ty dvě * dát musim. Protože u scén zabíjení Lucy a tanec před zrcadlem sem se chechtal jak málokdy. Jinak je to bohužel docela zdlouhavá nuda a pokaždý, když se objevil přehrávající Peter MacNicol, měl sem chuť ho narazit na kůl. Leslie bohužel ani z 10% nedosahoval charizmatu Bely Lugosiho, což je přecejen potřeba, i když je to jenom parodie. ()

Reklama

Stegman 

všechny recenze uživatele

Kdybych to tu nenapsal, tak bych se nemoh na sebe podívat do zrcadla: Toto je film, u kterého jsem se bavil jako málokdy. Bavil jsem se prostě nezřízeně, až jsem se bál, že nepopadnu dech. Málem mi z té hodiny a půl zůstal škleb. Prostě, byla to legrace. ALE POZOR: Jen s dabingem ČT! - Viděl jsem to také na Primě, a tam to bylo hóóódně špatné, většině vtipů tam úplně vysáli šťávu. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Nech už hrá kdekoľvek, nech hrá kohokoľvek, Leslie Nielsen je jednoducho Leslie Nielsen. Lacné vtípky váľajú celý film na hranicu stupidity, ale komu to prekáža? Vám snáď áno? Mne nie! Nečakajte prvotriednu, britskú komédiu. Nečakajte skrátka nič. A ak sa nebudete zamýšlať nad každým, sebamenším nedostatkom, ručím vám za kvalitnú zábavu. ()

Wyrdas 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že než se Dracula setká s Van Helsingem, tak je to takové utahanější. Nicméně pak už to jede na plné pecky. Nebudu popírat, že je to film o třech postavách (Nielsen jako Dracula, Brooks jako Van Helsing a MacNicol jako Draculův poskok), ale který dnešní film má tolik charakteristických postav? Někdy jsou rádi alespoň za jednu. Jak jsem již psal, z počátku slabý průměr, nakonec to vygraduje do extáze! Film neurazí, jednou za pár let se na něj dá znovu podívat a opět pobaví - jeví se mi za ta tři shlédnutí (prakticky v sedmileté periodě) jako nestárnoucí klasika. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (5)

  • Při osvobozování Lucy Westenry (Lysette Anthony) z hrobky pohne chasník víkem "kamenné" rakve tak nešťastně, že divákovi nechtěně odhalí, jak lehké vlastně celé víko je. (GordonCZ)
  • Ve scéně, kdy Van Helsing otevřel žaluzie, vnikne do budovy světlo. V dalším záběru je žaluzie zavřená, avšak světlo se nezměnilo. (Čiban)
  • Ve scéně, v níž herec Steven Weber zatlouká postavě Lucy do srdce dřevěný kolík, ho režisér Mel Brooks nevaroval, že na něj vystříkne přes 700 litrů krve, proto je jeho reakce čistě přirozená. (mi-ib)

Reklama

Reklama