Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další lákadlo z mysli Mela Brookse. Tentokráte si dělá srandu z mýtu o Draculovi. Normální, bohatí angličané jsou napadáni Draculou a doktor Van Helsing je musí chránit. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (280)

Spectre 

všechny recenze uživatele

Takže ešte raz: videl som totiž nedávno prvý krát film s Klausom Kinskím (a aj som čítal knihu, vôbec celé som si to zrekapitoloval, vrátane ostatných filmov s Lugosim, Leem a pod.), takže mením moje hodnotenie u draculovských filmov. Pôvodne som písal, že za paródiu hviezdička... ono dosť som sa mýlil. Pozrite si pred týmto Draculu s Lugosim z r. 1931 a Nielsen zaručene pobaví. ("Children of the night. What mess they make."). Na svoje si prídu aj priaznivci ostatných adaptácií. Jednoducho treba mať čerstvo v hlave ostatné filmy, inak to človek nevychytá. Jediná otázka však ostáva o tom, komu je film vlastne určený. Tvrdí priaznivci, ktorí budú napríklad ospevovať onen film s Kinskím (1979), ktorý je napr. podľa mňa veľmi blbo poskladaný a miestami aj trápny odvar pôvodného nemého Nosferatu, určite zavrhnú akýkoľvek pokus o paródiu. Naopak, bežný divák väčšinou nepozná všetky filmy o Draculovi, resp. si z nich nepamätá konkrétne dialógy a scény - v tom prípade táto paródia nebude mať efekt. ()

artuš 

všechny recenze uživatele

Sice horory nemusím, ale tenhle "horor" mi nevadill. Jednak proto, že něm hrál Leslie Nielsen, ale také proto, že do hororu má tato komedie hodně daleko. Jinak pěkný film pro ty co nemají rádi horory ale chtějí se pobavit. Parodie na film Van Hellsing se nezapře když Vás nerozesměje potrhlý hrabě drákula tak už nic. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Herec Leslie Nielsen zomrel v roku 2010, vo veku osemdesiat štyri rokov. Mal za sebou dlhú a úspešnú hereckú karieru. Ja si ho budem pamätať predovšetkým ako výborného komika so snehovo bielymi vlasmi. Bol kráľom filmovej paródie. Stačí spomenúť sériu "Bláznivá strela" alebo snímky "Utopenec na úteku", "2001: Vesmírna prda" a v neposlednom rade i "Drakuloviny". Tie sú hodne podarenou komediálnou variáciou na román Brama Stokera "Dracula". Leslie Nielson v nej stvárnil krvilačného grófa z Transilvánie. *** ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Filmu by slušel podtitul: Vše, co jste (ne)chtěli vědět o Drákulovi aneb Co nám Bram Stoker pro jistotu zamlčel! Kdyby tak byli distributoři s překlady originálních názvu do národního jazyka stejně kreativní jako já, to by byl teprve na zemi ráj, co si budeme povídat! Ale nevzdychejme, přátelé, škodí to zdraví, upněme radši své zraky k této, ne-li třeskutě vtipně, kdy za celých cca devadesát minut nestačíte povolit úsměv od ucha k uchu, tak alespoň občasně nutící se za břicho popadnouti parodii. Nebuďme netýkavky, nerozebíraje ďábelského Nielsena podávajícího standardně vtahující dojem, vždyť jen MacNicolův Renfield je tak rozkošný patolízal! A krysa!! A patolízal!!! A Mel Brooks se vážně umí obsadit, Van Helsinga by neztvárnil lépe ni samotný Van Helsing. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Humorné zpracování legendárního upíra hodně pokulhávalo a v celém filmu se objevilo jen několik světlejších chvilek, které mi vykouzlily úsměv na tváři. Jinak se zde totiž objevil jen suchý humor a pár pokusů vytvořit zábavnou atmosféru. Na začátku filmu se to producentům ještě celkem dařilo, ale postupem času se zábava začala postupně vytrácet a začala se dostavovat paní nuda s velkým N. Dopomohly k tomu i prkenné herecké výkony hlavních aktérů, od kterých jsem zvyklý na lepší představení. Hororová podstata se za celý film mockrát neobjevila a tak musím říct, že jsem viděl mnohem lepší upíří parodie. Filmové efekty se v některých místech opravdu překonávaly, jak sliboval text distributora, ale při samotném zpracování prostředí Transylvánie mi velkou radost neudělaly. Umělost prostředí a kulis byla patrná na první pohled. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, kdy Van Helsing otevřel žaluzie, vnikne do budovy světlo. V dalším záběru je žaluzie zavřená, avšak světlo se nezměnilo. (Čiban)
  • Když se Drákula (Leslie Nielsen) sklání nad postelí Lucy Westenry (Lysette Anthony), aby ji kousl, vrhá jeho postava stín směrem na okno, místo od okna, odkud svítí Měsíc. (GordonCZ)

Reklama

Reklama