Reklama

Reklama

Každá noční můra má svůj začátek! V místnostech tvaru kostky se probouzejí lidé, kteří si nepamatují nic ze své minulosti, a jejich jediným úkolem je dostat se z nebezpečného bludiště kostek ven, což ve většině případů znamená jistou smrt. Wynn, který pracuje v pozorovacím centru a má za úkol zaznamenávat chování objektů uvnitř kostky, si všimne krásné Rains. Dívka ho neodolatelně přitahuje, a tak se rozhodne jí pomoci. To se však nelíbí tajemnému vládci celého komplexu, který na Wynna a Rains posílá pološílence Jaxe s jeho dvěma pomocníky... (SPI Film)

(více)

Recenze (281)

ProjectAlice 

všechny recenze uživatele

Obrovské sklamanie. Po vynikajúcej jednotke a dobrej dvojke som sa tešil, že sa konečne dozviem odpovede. Nestalo sa. Dostali sme sa síce konečne aj mimo kocku, ale asi v nejakej forme komédie. Bol to úplne zbytočný diel, ktorý vôbec nič dôležité neprezradil. Síce sa opäť objavili pasce a farebnosť miestností, no vyzeralo to, akoby to bol starší film, než bola dvojka. Škoda. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Docela mily prekvapeni. Tvurci dobre smichali "spinavost" pasti z jednicky s nejakejma tema hi-tech prvkama a vysledek je paradni. Navic jsou smrti originalni a zvlast ta uvodni s vodou je spravne prasacka. Taky se konecne dozvime neco o ucelu kostky a jejich pravidlech a celkove je tenhle dil takovej nejsrozumitelnejsi. Ale ze zacatku trochu vadi, ze pokazdy, kdyz uz se uvnitr kostky vybuduje slusna atmosfera, tak se strihne do kanclu na dva inzenyry, kteri ze zacatku jen nezazivne kecaj. Poina filmu je taky slusna. Navic me potesil i silenej Jax v podani Michaela Rileyho, to byl ukazkovej magor. Proto zamrzi par kiksu, jako jsou ultra vylepseny vojaci, to bylo uz krapet moc. Na to, ze Ernie Barbarash timhle filmem debutoval a vypada jak retardovanej teplous, to zvlad velmi dobre, ale na prvni dil to precejen nema, co se tyce atmosfery. ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Týmto filmom sa z Cube 2:Hypercube stala úplne zbytočná záležitosť. Na rozdiel od dvojky nás film posunie trochu ďalej a poodhalí zákulisie pekelného vynálezu. O chod sa starajú dvajá bezvýznamní technici, ktorí sa v tom začnu nepekne rýpať a mať blbé otázky. A s tým vedenie musí niečo spraviť. Toľko náznak story. No musím priznať, že som bol po skusenostiach s pokračovaním Kocky celkom skeptický, ale výsledok hodnotím skôr pozitívne aj keď nebola to žiadna sláva. Ale je to práve zvedavosť a nádej že budú zodpovedané otázky, ktorých je po jednotke a dvoje neúrekom, núti človeka sledovať toto béčko. Oproti jednotke žiaľ zlyháva veškeré psychologično a nepomáhajú tomu ani hlúpe dialógy. Čo film ale úplne doráža je debilný záver s tým senilným, afektovaným kyklopom. Vtedy sa stráca veškerá nádej o vážne miený snímok. Ale aj napriek týmto nedostatkom je to občas slušná podívaná s pár hustými gore scénami. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Druhý díl jsem viděl před 7 lety a naprosto nic si z něj nepamatuji. Kostka je dílo, kde byl už druhý díl navíc a jen se chtěl svézt na vlně staršího kolegy. Příběh je zde naprosto žalostný. Postavy jsou krajně nesympatické a marně hledáte někoho, komu byste mohli alespoň trošku fandit a ve výsledku tak pouze doufáte v bolestivou smrt všech zúčastněných. Jednotlivé místnosti a pasti v nich jsou bohužel po chvíli strašně stereotypní a nudné. Dojem zachraňuje několik explicitních záběrů poprav. Film docení pravděpodobně pouze milovníci předešlých 2 dílů. [27 %] ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tak Cube Zero je mnohem lepší pokračování, než Hypercube. Vzhled místností je ze všech dílů nejtemnější, ději velice pomáhá pohled z "druhé strany" Kostky. Herci byli dostačující (až na pána s robotickým okem - ten měl nejspíš budit strach, ale nepovedlo se...). Docela potěší i závěr, který zde je (narozdíl od prvního dílu), a není debilní (narozdíl od druhého dílu). Takže po zhlédnutí sem docela spokojenej, celkový dojem trochu kazí vojáci se zelenýma očima. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Když Rainsová, Haskell a Meyerhold vstoupí do místnosti s mrtvolou, Haskell předpokládá, že dotyčný umřel nejspíš vyhladověním, načež Rainsová prohodí "Bože, já mám hlad". Jedná se o odkaz na druhý díl, ve kterém si jedna z postav stěžuje na hlad, následně zabije svého společníka a pak ho sní. (Piggsy)
  • Na Wynnově stole je čajová konvice s nápisem "Přemýšlej o vnějšku krychle" (Think Outside the Box). Je to vidět ve chvíli, kdy kreslí obrázek Rainsové. (Piggsy)
  • V monitorovací místnosti na začátku filmu je rozmazaný záběr na ovladač pro herní konzoli Atari 2600. (Piggsy)

Reklama

Reklama