Reklama

Reklama

Každá noční můra má svůj začátek! V místnostech tvaru kostky se probouzejí lidé, kteří si nepamatují nic ze své minulosti, a jejich jediným úkolem je dostat se z nebezpečného bludiště kostek ven, což ve většině případů znamená jistou smrt. Wynn, který pracuje v pozorovacím centru a má za úkol zaznamenávat chování objektů uvnitř kostky, si všimne krásné Rains. Dívka ho neodolatelně přitahuje, a tak se rozhodne jí pomoci. To se však nelíbí tajemnému vládci celého komplexu, který na Wynna a Rains posílá pološílence Jaxe s jeho dvěma pomocníky... (SPI Film)

(více)

Recenze (282)

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se rozhodoval mezi 4 a 5 hvězdičkami...jak sami vidíte, zvolil jsem 5. Třetí díl Kostky se stylově vrací k 1. dílu (rozhodně správný krok). Mnohé se zde vysvětluje a taky se tu znovu objevuje agresivní negr (stejně jako v jedničce ;o) ). Krásné pasti, krásné "hebání" => KOSTKA jak má být. Stále se ovšem nedozvídáme, PROČ existuje KOSTKA (pardon, ale vysvětlení, že jde jen o zábavu nepovažuji za vysvětlení...) a PROČ si vybírají PRÁVĚ ti a ti lidi. BTW, aspoň víme, kdo byl (a jaké zaměstnání měl) retarďák v 1. dílu ;o) ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Porovnateľné s jednotkou a určite omnoho lepšie ako dvojka. Jednotlivé pasce boli vynaliezavé a smrť v nich naozaj strašná. Na filme však bolo najlepšie to, ako to na konci príbehovo pekne zaklaplo ku jednotke a ako sa vysvetlila podstata toho blázna, ktorý bude hlavnou postavou v jednotke. Ten kto videl prvé dve časti, nemal by si nechať ujsť aj tento diel (prequel). 70/100 ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Nie su dve hviezdy ako dve hviezdy. Kocka nula je béčko ako hrom, ale dá sa na tom baviť. Atmosféra je fajn mrazivá, prostredie drsné, postavy O.K. To, že vidíme ako "funguje" kocka oberá film o klautrofóbiu, ale aspoň je o ďalšieho mega záporáka na svete viac. Záver sa zvrhne na riadnu SF blbosť, ale napriek tomu sú to poctivo odmakané dve hviezdy... Podobne ako u SAW II, len tu nemáte šancu dopredu uhádnuť, čo sa bude diať o chvíľu... ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Tohle je asi nejvydařenější díl z celé série. Konečně se trochu rozjel kameraman, atmosféra tu byla podle mě nejlépe zmáknutá. I herecké obsazení (až na toho s prominutím debila hrajícího si na šéfa) nebylo tak špatné. Ale bohužel jsem zklamaný z některých hoooodně trapných scén jako např. s tím ´´létajícím´´ černochem, ale co je mnohem horší, tak se ZÁVĚREM. Zase ten závěr takhle odfláknout si tento díl nezaslouží. Noo tak či onak, film má své klady a to solidní napětí, herce a kameru, tak i své zápory a to hlavně závěr, zpracování příběhu a taky bych řekl, že celá koncepce snímku (i kostky) je trochu kostrbatá a na to, že jde o 3. díl a 2 předchozí tu koncepci vysvětlovali jinak, tak v tom mám popravdě galimatiáš a s chápáním a porozuměním kostky jsem na tom podobně jako ti co jsou v ní. Přitom bych toho chtěl tooooolik vědět a všemu porozumět....:-((( :-))) ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Kostka 0 nám konečně odhalí i něco ze zákulisí, otázkou bohužel zůstává, jestli je to dobře nebo ne. Technici jsou zase dva typicky béčkové a nezajímavé charaktery a když z vedení přijde ještě boss a supervojáci, říkám si, jestli to "vysvětlení" stálo vůbec za to. Naštěstí na rozdíl od čtvrtého rozměru se v Kostce 2 tentokrát opět orientujeme v aspoň trochu reálném světě. Gore scénky vypadaly slušně, ale bylo jich málo a co je horší, pastí ještě méně. Kostka 0 určitě není to co jednička, je to typické béčko s nyní už po třetí vyvařeným námětem, které sice vyloženě nenudí, jenže ani nijak neuspokojí. 5/10 ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Na Wynnově stole je čajová konvice s nápisem "Přemýšlej o vnějšku krychle" (Think Outside the Box). Je to vidět ve chvíli, kdy kreslí obrázek Rainsové. (Piggsy)
  • Když Rainsová, Haskell a Meyerhold vstoupí do místnosti s mrtvolou, Haskell předpokládá, že dotyčný umřel nejspíš vyhladověním, načež Rainsová prohodí "Bože, já mám hlad". Jedná se o odkaz na druhý díl, ve kterém si jedna z postav stěžuje na hlad, následně zabije svého společníka a pak ho sní. (Piggsy)
  • V monitorovací místnosti na začátku filmu je rozmazaný záběr na ovladač pro herní konzoli Atari 2600. (Piggsy)

Reklama

Reklama