Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nedaleko francouzského pobřeží vytáhnou rybáři z moře postřeleného muže. Když se probere, nedokáže říci, kdo je a co se mu stalo. Jediným pojítkem s minulostí je čip s kódem k účtu ve švýcarské bance, který měl implantován pod kůži. Když se uzdraví, vydá se pátrat po své minulosti. Ke svému překvapení zjistí, že dokonale ovládá bojová umění, když v parku hravě vyřídí policisty, kteří chtějí vidět jeho doklady. Pátrání ho zavede k bankovní schránce, kde objeví pistoli, velkou finanční částku, americký pas na jméno Jason Bourne. Jde na americký konzulát, tam je nečekaně napaden a musí prchnout před ozbrojeným komandem. Dostane se z budovy a venku přesvědčí německou dívku Marii, aby ho za dvacet tisíc odvezla do pařížského bytu, jehož adresu našel také v bankovním boxu. Teprve s její pomocí začíná skládat první kamínky do mozaiky své minulosti. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 153)

Lavran 

všechny recenze uživatele

Fajnově "oldschoolová" špionážní partie obrozená fasádou v moderním odstínu 21. století. Naštěstí to neznamená příklon k frenetickému očistci soudobých akčních hříček, jenž je tak vehementně prosazován velkým počtem "umělců", ale spíše (a naštěstí) přenesení těžiště na maximální realističnost, syrovou atmosféru a precizně budované napětí (za doprovodu Powellova hudebního čarování, jehož rytmický základ se od té doby stal jakýmsi nepsaným standartem pro béčkovější plagiace). Kdo ovšem jednou načichl k dvojitému upgradeu Paula Greengrasse, neubrání se určitému despektu. P.S. Mini bylo stejně nejlepší! ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Hm, mírně nadprůměrný akční thriller, mysterioza a dramatu tedy zas tak mnoho tam není, to je zase nějaká finta distributora, že... Tři a půl hvězdičky, v rámci žánru a pro příjemnou Franku Potente tedy snad lze zaokrouhlit nahoru... - - - P.S. Na dvd s alternativním (prý korektnějším - kvůli 11.září - jaká pitomost - však vypoceně happyendovějším) koncem, jenž zaplaťpánbourn skončil nakonec jen mezi bonusy... ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Výborná akční podívaná, kde ani tak moc nejde o příběh, kterej je ovšem taky dobrej a celkem promyšlenej( i když agent se ztrátou paměti mi nepřijde moc dobrej nápad, ale opak byl pravdou), ale spíš o tu skvělou akci, kterou mi dokázal neservírovat Matt Damon, u kterýho jsem zrovna nečekal takový schopnosti, i když byl zřejmě něco málo zrychlenej, ale i tak mě příjemě překvapil. Ale zase abych to nepřeháněl s tou chválou, tak některý ty akční scény nebyly zrovna moc uvěřitelný, tim mam namysli ten damonův skok na konci z nějakejch 50 metrů, kterej v pohodě přežil, to bylo hodnš za hranou a ještě ten trik jak letí nevypadal moc dobře a taky to šlo občas oživit nějakým tim vtipem či hláškou, ale i tak jsem se skvěle bavil ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Moje absolutní špička v akčních filmech. Výborný napínavý děj, Matt Damon je dokonalý agent, který se nenechá nikým zaskočit (ty měsíce příprav bojových umění dokonale zůročil), únikové scény jsou výborné a naprosto uvěřitelné, automobilová honička je prostě dokonalá a Franka Potente se sem výborně hodí. Prostě skvělá akční jízda. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Ta hlavní stránka je úplně v pořádku.. Má to dostatek akce, drama i vypočítavosti. Co mi tu ale vadí je poměrně nesympatická atmosféra. Je to jako nákres nanečisto nebo jako příprava na něco velkého, co nakonec není až tak velké. Podle mě Matt Damon v té době ještě nebyl dokončený. Stále stejné tempo může po chvíli nudit. 3,5* ()

Galerie (132)

Zajímavosti (77)

  • Brian Cox (Ward Abbott) a Chris Cooper (Conklin) natočili své scény shodně za pět dní. Oba herci později dotáčeli závěrečné scény filmu. Coxovy scény jsou ke shlédnutí na DVD. (HellFire)
  • Při natáčení v Praze panovala silná zima. Matt Damon (Jason Bourne) sice pobíhal ve svetru, nicméně mu tak drkotaly zuby, že svůj původní hlas musel později v postprodukci znovu předabovat. (raininface)
  • Film měl mít původně premiéru v červnu 2001, ale natáčení se protáhlo kvůli automobilové honičce uprostřed filmu. (Kulmon)

Související novinky

Jamie Dornan bude turistou v Austrálii

Jamie Dornan bude turistou v Austrálii

28.01.2021

Britský herec Jamie Dornan (Synchronic, Anthropoid) byl obsazen do hlavní role v připravované koprodukční limitované sérii s jednoznačným názvem The Tourist. Natáčení šestidílného seriálového… (více)

Producent Jasona Bourna uvažuje o restartu

Producent Jasona Bourna uvažuje o restartu

26.05.2020

Producent akční série Jason Bourne Frank Marshall v čerstvém rozhovoru uvedl, že hledá nového filmaře spolu s námětem pro další film. Jednalo by se tak o šestý snímek celkem, není přitom však jasné,… (více)

Připomeňte si začátky kultovních postav

Připomeňte si začátky kultovních postav

13.10.2017

Oblíbené filmové postavy zažívají v posledních měsících hned několikanásobné návraty. Roztomilí mimoňové opět potěšili (nejen) dětské diváky ve třetím dílu Já, padouch. Jason Bourne skládal další… (více)

Reklama

Reklama