Reklama

Reklama

Připoutejte se, prosím! 2

  • USA Airplane II: The Sequel (více)
USA, 1982, 85 min

Obsahy(1)

Na palubě je nepříčetný sebevrah, první lunární raketoplán se chystá zničit sám sebe, motory nefungují a co hůř - posádka zjišťuje, že došlo kafe! Když představitelé svérázných hrdinů Robert Hays a Julie Hagerty opustí atmosféru, jako by se vrátilo šílenství původního Připoutejte se, prosím! Bláznivou posádku doplňují Peter Graves, Lloyd Bridges, William Shatner, Chad Everett, Sonny Bono, Raymond Burr a řada dalších. Dokáže Hays i bez kofeinu znovu zachránit situaci? Užijte si jízdu, na kterou nikdy nezapomenete – a Připoutejte se, prosím! 2. (Magic Box)

(více)

Recenze (179)

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Děsná pitomost v níž si kadance absurdních forů na minutu stopádě, v ničem nezadá s pověstnou "bezbolestnou", nekompromisně kosící palmy v džungli Jížní Ameriky. Jenže narozdíl od prvního dílu, zde převládají frky hlavně trapné a přes veškerou snahu nevtipné, mezi kterými těch pár opravdu povedených díru do světa neudělá. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Hodně lidí strhalo Airplane II jako pouhou napodobeninu a vykrádačku jedničky, ale já se k nim nemohu připojit. Ano, některé scény byly recyklované (např. pedofilní pilot nebo šílený navigátor), ale většina byla nějak posunutá dál, případně úplně nová. Já byl spokojený dokonce víc než s jedničkou. Bavilo mě, že fóry ve dvojce jsou místy až surrealistické (třeba ta neskutečná scéna dvou pilotů, co ve vesmíru tančí valčík), rozdíl mezi jedničkou a dvojkou mi připadá trochu jako rozdíl mezi Monty Pythonovým Svatým Grálem a Smyslem života. Grál je sice neuvěřitelná sranda, ale já měl vždycky radši ten bizarnější a úchylnější Smysl. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Lloyd Bridges pri jednom z najlepších fórov sequelu spomenie, že tu nie je nič nové, čo je čiastočne pravda, pretože pri mnohých scénach presne viete, čo bude nasledovať. Našťastie je tu ale aj niečo navyše ako v prvej časti a to predovšetkým dokonalý William Shatner. Vďaka jeho kreáciám som premýšľal aj nad vyšším hodnotením, avšak od cesty na Mesiac som predsa len očakával viac a viac som očakával aj od "boja" s počítačom. Stále ide o kvalitné pokračovanie o niečo kvalitnejšej jednotky a je škoda, že sa mu nedostáva dostatočnej pozornosti. Minimálne kvôli Shatnerovi. 70% ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Bezesporu kvalitní režijně, scénáristicky, narážkově a především a bohudík gagově. Zajímavé i z hlediska hereckého obsazení, když si tu zahrál i nepříliš úspěšný zpěvák a pozdější republikánský kongresman Sonny Bono. Lloyd září, ale Leslie bohužel chybí, proto je to poněkud málo dědkovské, což částečně napravuje alespoň svůdná spolupilotka. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Zbytečné pokračování a nepochopitelný recyklát situací z originálního Airplane. Finkleman sice pochopil, v čem tkví kouzlo humoru bratří Zuckerů a Abrahamse, jenomže znáte to - když dva dělají totéž, není to totéž. Komika ZAZ je podstatně chytřejší, zde si tvůrci spíše vystačí s jednoduchými narážkami, které sice pochopíte, ale ani se moc nepobavíte (E.T. u telefonního automatu). Ani ti herci už nehrají tak dobře, jak v původním filmu. Dvě hvězdy dávám za pár novátorských prvků, jinak film spíše nudí. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (7)

  • Keď sa kapitán raketoplánu (Peter Graves) nadýcha otravného plynu, začne hrať znelka seriálu Mission: Impossible (1966–1973). Peter Graves si v tomto seriáli zahral hlavnú postavu. (ČSFD)
  • Muž, ktorý si na palubu raketoplánu doniesol bombu, ju má v kufríku, na ktorom má nálepky z miest Hirošima, Nagasaki, Pearl Harbor a Drážďany (Dresden). Všetky tieto mestá boli zničené bombami. (ČSFD)

Reklama

Reklama