Reklama

Reklama

Připoutejte se, prosím! 2

  • USA Airplane II: The Sequel (více)
USA, 1982, 85 min

Obsahy(1)

Na palubě je nepříčetný sebevrah, první lunární raketoplán se chystá zničit sám sebe, motory nefungují a co hůř - posádka zjišťuje, že došlo kafe! Když představitelé svérázných hrdinů Robert Hays a Julie Hagerty opustí atmosféru, jako by se vrátilo šílenství původního Připoutejte se, prosím! Bláznivou posádku doplňují Peter Graves, Lloyd Bridges, William Shatner, Chad Everett, Sonny Bono, Raymond Burr a řada dalších. Dokáže Hays i bez kofeinu znovu zachránit situaci? Užijte si jízdu, na kterou nikdy nezapomenete – a Připoutejte se, prosím! 2. (Magic Box)

(více)

Recenze (179)

duklak2 

všechny recenze uživatele

Mám za sebou podzimní víkend, kdy venku panovalo babí léto. Já místo pouštění draka, opékání buřtů a užívání posledních slunečních paprsků před příchodem paní Zimy jsem se rozhodl, že shlédnu 3 filmy. Prvním filmem byl: Než si pro nás přijde, druhým Záhada Blair Witch, no a do třetice jsem dlouho vybíral něco na odreagování. Nakonec má volba padla na jednu z nejoblíbenějších parodií 80. let. První díl jsem viděl před mnoha lety a ještě nyní si pamatuji na některé scénky a vybavuji si, jak jsem se pořádně bavil. Ani jsem netušil, že existuje pokračování. Mohu zase, už poněkolikáté děkovat POMOVI a „jeho“ CSFD. Tento druhý díl mě trochu, ale vážně trochu zklamal. V této parodii se z letadla (kterým jsme cestovali v 1. díle) přesouváme do raketoplánu a míříme na měsíc. Cestující jsou nejvíce zděšení informací od letušky, že došlo kafe! Nu což, co vám by vadilo více? Že raketoplán za několik hodin vybouchne, nebo že došel váš oblíbený nápoj. Já doteďka nevím, co by mě více šokovalo:-) Pár vítek bych měl ke gagům, které místy působí směšně, až trapně. Je to možná tím, že jsem film neviděl v dětství, ale až nyní, kdy se blížím kristovým létům. Tento snímek považuji za čistý průměr a rád ho za pár let zase uvidím a zavzpomínám si, že kdysi dávno se točily povedené parodie. Viď, Scary movie, Superhrdino aj:-). ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Dvojka sice mírně opakuje vtipy z jedničky, ale dělá to geniálně a navíc má pro mě přidanou hodnotu v žánru sci-fi a kapitánu Kirkovi na konci. Takže opět za 4. EDIT 2024: Ano vtipy se opakují - opět dojde na fackování hysterické ženské, v kontrolním centru řádí Lloyd Bridges, na palubě je ujetý Peter Graves a Haysův hrdina má další traumata, nikdo mu nevěří, je rozejitý se svoji láskou a ničí cestující svými flashbacky. Ale kadence fórů je smrtící (ženská ojíždějící půlku pasažérů, televizní zpravodajství, E.T. a telefonní budka :D) a ty přesahy do sci-fi jsou super. Namísto letadla raketoplán, na palubě magor s bombou a díky šílenému počítači z Vesmírné odysey letí loď ke Slunci. Navíc se na konci objeví Shatner, měsíční základna a kupodivu i pěkné efekty a troška napětí. A to si zkrátka zaslouží 5*. Komedie roku 1982. ()

Reklama

mcleod 

všechny recenze uživatele

Na co jste přišel? - Přišel jsem na to, že tyhlety červený světýlka lítají sem a tam. Jinak mi připadá, že to nemá absolutně jinou funkci, opravdu ne. - To je nesmysl. Musí to mít nějaký účel. Vláda by přece nekupovala tak drahé zařízení jen proto, že umí posílat červená světýlka sem a tam. Zkoumejte dál. - Pane, tahle světla neblikají v žádném pořadí, pane. Co s tím máme dělat, pane? - Zařiďte, ať blikají v pořadí. Co pro mě máte? - Zkoušeli jsme tyhle testy, pane. - Díky. Co vidíte, kapitáne? - Tohle je kůň s kloboukem na hlavě. - Pane, našla jsem desky se Strikerem. - No a? - Asi se Vám to nebude líbit (Ted Striker - 400 Polka Favorites). - Je to horší, než jsem čekal. Závěr komedie na měsíční základně je výborný, perfektní humor, výborná role Williama Shatnera. Ovšem ta větší část filmu před tím zdaleka nedosahuje této kvality, ani kvality prvního dílu... vlastně až příliš často odkazuje na první díl, některé vtipy jsou prostě jen okopírované, občas jsou dokonce i použity scény z prvního dílu. A to je asi to nejhorší, čeho se může režisér/scénárista druhého dílu jakékoli komedie dopustit. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Bezesporu kvalitní režijně, scénáristicky, narážkově a především a bohudík gagově. Zajímavé i z hlediska hereckého obsazení, když si tu zahrál i nepříliš úspěšný zpěvák a pozdější republikánský kongresman Sonny Bono. Lloyd září, ale Leslie bohužel chybí, proto je to poněkud málo dědkovské, což částečně napravuje alespoň svůdná spolupilotka. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Popravde receno, ja se bavil vic nez u prvniho dilu. Maximalni hodnoceni nedavam z jednoho prostyho duvodu, druhej dil je proste jednicka sjeta pres kopirak, mame tu stejnej pribeh, tentokrat jen misto letadla raketoplan, dokonce tu mame i stejny vtipky a hlasky a stejny herce, jen Leslie tu chybi. Ale krome ty spousty obslehlejch vtipku tu je i spousta novejch, proste jak kdyby tvurci vzali prvni dil a pridali sem tam nakej forek, takze ve vysledku to je jeste vtipnejsi, sviznejsi a jelikoz je film kratsi, tak tu prakticky nejsou hluchy mista a ma tu paradni rolicku kapitan Kirk. Lepsi 4* ()

Galerie (52)

Zajímavosti (7)

  • Snaha odpojiť hlavný počítač, ktorý sa bráni a nebojí sa zabiť každého, kto sa o to pokúsi, je odkazom na film 2001: Vesmírna odysea (1968). (ČSFD)
  • V jednej scéne sa objaví loď USS Enterprise zo seriálu Star Trek (1966–1969). (ČSFD)

Reklama

Reklama