Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeruzalém roku 1125. Z vlhké kobky maurského vězení odvážně a poněkud nezvykle prchá zasloužilý účastník křižáckého tažení Robin z Loxley (Cary Elwes). Po návratu do rodné Anglie ho ovšem čeká trpké zklamání. Tatínek je mrtvý, sourozenci mrtví, věrný pes mrtvý a oblíbená kočka zadušená posledním členem rodiny - přítulnou zlatou rybkou. Navíc hrad zabavený kvůli nezaplaceným daním. Podivný vděk za bojové zásluhy. Ovšem, co by jiného zlomilo a možná i dohnalo k sebevraždě, to Robina, už brzy Hooda, posílí. Statečně vyráží do temných hvozdů a dává dohromady svou zbojnickou partu. A to si pište, že to jsou daleko ostřejší a hlavně mnohem zábavnější chlápkové než ti, které měl ve své družině Kevin Costner. Pochopitelně je tu i mrzký rottinghamský šerif a dočasný, ale o to podlejší panovník Jan. A taky luzná Mariana, jejímž největším problémem je momentálně pás cudnosti z vysoce kvalitní oceli. Poslední dobou ji začíná být zatraceně těsný... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (278)

monolog 

všechny recenze uživatele

vím že jsem to viděl. dokonce si pamatuju, že ten černoch se jmenoval hepčík a všichni mu přáli nazdraví. nejvíc mi ale utkvěla v hlavě role Mela Brookse, cestujícího prodejce obřízek, který má takovou malou gilotýnku. nevím proč, ale ještě dnes mám při pohledu na guillotinu špatný pocit. ale kromě tohohle si vůbec nepamatuju, o čem to bylo. a to se mi nestává ani po deseti letech. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Nech je Mel Brooks akýkoľvek kultový tvorca, tento film sa mu nevydaril. Je to asi také vtipné ako úvodná sekvencia: áno nápad "Ty hajzel Mel Brooks" je dobrý, ale je to zle nastrihané, nevtipne nakrútené a neskutočne dlhé - a ku konci aj trápne. V tomto duchu sa nesie celý film. Herci sú slabí a scenár je obdobnej kvality. Tento film ani z 1/8 nedosahuje kvality paródií od ZAZ. Nakoniec dávam nadhodnotených 40% len kvôli dvom veciam: kvôli scéne za plátnom a kvôli krásnej Marianne (hlavne kúpeľová scéna je super!). Nevidím absolútne žiaden dôvod, aby ste sledovali tento film. Radšej si znova pozrite Hot Shots! I tisíce pozeranie Hot Shots! je zábavnejšie ako toto. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Mám rád Robina Kapucu, mám rád niektoré paródie (Horúce strely), ale tato kombinácia mi vôbec nesadla. Pár veci bolo fajn, malo to dobrý nápad a pobavili, ale ako celkom mi to prišlo skôr viac trápne ako zábavne a keď to porovnám práve s vyššie spomínanými strelami, tak tu musím dosť ubrať na hodnotení. Dobré to vystihol vo svojom komentári T2: viac sa pobavím a zasmejem na výbornom due Costner-Freeman a to nemusia ani nič parodovať. 35% - 2* ()

burina 

všechny recenze uživatele

Celkom vydarena parodia.Najlepsi bol samozrejme Cary Elwes,ktoreho by som si mozno vedela predstavit aj vo "vaznejsej" verzii Robina Hooda.Ten kostym mu velmi sekol.:)Okrem neho ma este rozosmial Mel Brooks so svojou gilotinkou a serif.Najvtipnejsie mi asi prisla scenka zo "svatby" Marion a serifa.:))) ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

S Melem Brooksem člověk pochopí pojem "kulometný humor". Kadence je několik pokusů o vtip za minutu, cíl strefí malé procento, většinou se spíš cítíte trapně, ale když už se trefí, zanechá škodu. Málokdy to je skvělé, ale člověk se na to nedokáže zlobit a z každého filmu si dva/tři gagy vždy natrvalo zapamatuje. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (24)

  • Nikto z hercov v skutočnosti nespieval. Všetko bolo naspievané profesionálnymi spevákmi. (Mihail123)
  • Scéna, kdy šerif (Roger Rees) spadne skrz střechu k Latríně (Tracey Ullman) a ona se ho následně pokusí svést, byla kompletně improvizovaná. (viperblade)

Reklama

Reklama