Reklama

Reklama

Tančím, abych žil

  • USA Take the Lead (více)
Trailer

Obsahy(1)

Škola, kterou vede ředitelka Augustine Jamesová, se potýká s nedostatkem peněz i s kriminalitou studentů. Navštěvují ji děti z chudých poměrů a ředitelku velmi pobaví, když za ní přijde bývalý profesionální tanečník Pierre Dulaine s návrhem vyučovat žáky společenskému tanci. Pierre má svou vlastní akademii, kde učí tančit bohaté. Byl svědkem, jak jeden student rozmlátil ředitelce auto, a rozhodl se pro zlepšení jejich společenského postavení. Augustine mu dá šanci, protože stejně potřebuje dozor pro delikventy, a zavede ho do odloučené místnosti, kde si žáci dělají, co chtějí. Pierre je chce naučit klasickým společenským tancům, ale mládež holdující hip-hopu ho zpočátku přijímá se značným despektem. Jeho obětavost v mladičkých tanečnících postupně probouzí zájem i inspiraci. Krok za krokem se jim daří propojit klasický tanec s jedinečným hip-hopovým tanečním stylem a hudbou. Účast na prestižní taneční soutěži je jen jedna část společného úspěchu. Na tanečních hodinách je učí respektu, toleranci i sebedůvěře... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (199)

Cassandra 

všechny recenze uživatele

Uáá, že já káča se ještě pokouším dívat na filmy typu jak vizionářský učitel vytvořil ze skupiny delikventů lepší lidi - Nebezpečné myšlenky mi měly stačit. Mám ráda Banderase a taneční filmy (dobré taneční filmy, i když jich moc není), ale tady Banderas neměl co hrát, v podstatě se tu skoro netančilo, a film byl v podstatě vyplněn klišovitými dialogy a zobrazováním těžkého života teenagerů. Jedna hvězdička za scénu s otvíráním dveří a obstojnou taneční scénu v závěru. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ach jo, čakal som to zlé, ale nerátal som až s takým utrpením. Prišlo mi to, ako keby tu pozliepali všetky možné "osvedčené" klišé výňatky a dejové schémy zo stoviek úspešnejších starších filmov v domnelej snahe a myšlienke, že keď niečo zostavím z kúskov len z toho najlepšieho, tak že aj výsledné dielo bude najlepšie. Je tu všetko čo si len viete predstaviť v rámci nenáročného, hudobného dojáka - ulica, škola, snaživí učitelia, černosi v gangoch, černosi po škole, černosi s rodinnými problémami, outsider čierny, outsider biely, zo začiatku posmešky, potom tanec začne baviť, samozrejme nechýbala súťaž, víťazstvo, týpek čo dorazí na poslednú chvíľu, potom ako z Hriešneho tanca všetci začnú tancovať miesto oficiálneho to svoje undergroundové... koniec, titulky a spása. Moja desaťročná dcéra nad tou trápnosťou privierala oči. Jediné čo ešte ako tak išlo bola hudba a pár spoločenských tancov, na ktoré sa dobre pozeralo. Na hranici s odpadom. 20/100 ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nesmírně elegantní učitel tance Banderas na trnité cestě k osvícení školních "delikventů", kteří tak maximálně po sobě házejí o přestávce svačinou.. Ač natočeno podle skutečné události, do hlavy se vkrádají Nebezpečné myšlenky, že nosný příběh Take the Lead není pro film zrovna dvakrát originální. Ke konci mi to dokonce připomnělo epizodu Star Dance (ovšem bez břitkého humor Ebena) a kdyby bylo někdy nějaké příště, tak na otázku: „Smím prosit?“ odpovídám obratem: „S Antoniem zásadně netančím..“ ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $34,742,066Tržby Celosvetovo $65,742,529Tržby za predaj DVD v USA $21,076,075 //počet predaných kusov 1,376,520║ v rámci možností to ušlo, až na ten miestami strašne banálny dej, ten to dosť kazil a zbytočne otravoval /40%/ ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Je to omšelé téma: mezi bandu otrávených, fetujících a na šikmé ploše se vezoucích teenagerů se vydá učitel, který jim nabídne alternativu. Začne je učit společenské tance, hru na housle, ikebanu, pletení, výrobu sýrů...atd. A děcka po počáteční nedůvěře jeho nápad přijmou, skvěle se to naučí, takže ohromí i profesionály a přitom najdou samy sebe a jejich budoucnost je náhle růžovější.____Tahle verze je svižně, i když nijak překvapivě natočená, scény tance jsou opravdu vášnivé a já mám ráda Banderase, proto dávám za tři. /19. 9. 2010/ ()

Galerie (40)

Zajímavosti (4)

  • Původně Antonio Banderas roli Pierra odmítl poté, co si přečetl scénář a dozvěděl se, že je celý film o tancování. Producenti ho poprosili o pár minut, že mu námět vysvětlí. Potom, co si námět poslechl, zhlédnul dokumentární film na toto téma a setkal se se skutečným Pierrem, roli přijal. (Cheeker)
  • Ve filmu se jako jeden z porotců mihne i Pierre Dulaine. (Karlos80)
  • Dante Basco hrál studenta střední školy, když mu bylo 31 let. (Cheeker)

Reklama

Reklama