Reklama

Reklama

Spider-Man 3

  • USA Spider-Man 3
Trailer 2
USA, 2007, 139 min

Nesmělý student Peter Parker stále bojuje jako Spider – Man proti zločinu. Stále je zamilovaný do kamarádky Mary Jane Watsnové, která právě získala hlavní roli v muzikálu Vzpomínky na Manhattan. Přestože si Peter užívá přízně lidí, médií i Mary Jane, kterou se chystá požádat o ruku, nad jeho životem už se opět stahují mraky. Z meteoru, který dopadl nedaleko místa, kde trávil romantický večer se svou láskou, vyleze černý sliz a přilepí se k jeho mopedu. Uprchlý trestanec Flint Marko, který chce získat pro svou těžce nemocnou dceru Penny peníze na léčbu, spadne na útěku před policií do testovací jámy, kde právě probíhá experiment s demolekularizací. Ta promění jeho molekulární strukturu a smísí ji s pískem na dně jámy, čímž dá vzniknout zcela nové bytosti, Sandmanovi. Navíc je tu Harry Osborn, který Peterovi vyčítá, že mu přebral Mary Jane, a také věří, že Spider – Man zabil jeho otce. Petera, který se dozví, že vrahem jeho strýčka mohl být Flint a nikoli Carradine, se zmocní černý sliz a jako symbiont ho zcela ovládne. Peter se začíná měnit. Jeho síla, energie, ale bohužel také agresivita rostou a jeho temné já ho postupně začíná ovládat. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (1 076)

Eddard 

všechny recenze uživatele

Nebudu chodit kolem horké kaše. Raimi to podělal. Ne absolutně, ne tak, že by z toho bylo člověku zle, ale poprvé natočil opravdu špatný film, jehož jediným kladem je, že zůstává v určitých chvílích vizuálně úchvatný a udržel si i jistý komediální kredit (scéna s francouzským číšníkem mi připomněla Pythony a Johna Cleese). Trojka zcela viditelně trpí dvěma velkými neduhy drahých blockbusterů - příběhovou stupiditou a producenským a režijním megalomanstvím. Oba jdou většinou ruku v ruce - což se projevuje třeba v počtu "zlých hochů". Jeden můj oblíbený spisovatel řekl - "v každém příběhu mi stačí jeden záporák, děkuji pěkně." V případě třetího Spideyho to platí stoprocentně. Ani jeden z nich se na plátně neobjeví dohromady déle než pět minut, k žádnému si nevytvoříte žádný vztah a navíc - všichni jsou to v "jádru" přece dobří hoši, kteří za to, že se z nich stali superpadouši vlastně nemůžou... :( rozhodně se ani jeden nepřiblíží svým předobrazům z komixu. Zejména z mého oblíbeného Venoma udělali ve filmu sušinku, která se tam beztak skoro neohřeje. O trapnosti scénáře se mi skoro ani nechce začínat, kdybych začal, popsal bych tady OPRAVDU hodně místa... neodpustím si ale jednu výjimečnou pasáž - když začne Peter nosti pod oblečením černý, symbiontický oblek, stane se kdovíproč extrémně přitažlivý pro ženy. Těch pár minut, co se proháněl po ulicích s drsně přehozenou ofinou, symbolizující jeho agresivní, machovské já jsem se málem rozsypal smíchy. Nevím na kolik myslel Raimi tuhle Tobeyho přeměnu vážně, mám ale pocit, že docela dost. A fakt, že působí jako nechtěný vtip, jakoby vystihoval celý film. Přesto je Spidey trojka stále o třídu výš než trapnosti typu Fantastic four, proto 50% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Raimi dotvořil svou vysněnou sérii a i kdyby mu celý svět dával sežrat, že mu zakončení nevyšlo, zůstane tu jeden comicsový fanoušek, který mu bude do konce života za takhle nabušené finále vděčný. V takhle komplikovaně rozehraném příběhu nemuselo dopadnout dobře vůbec nic a o to víc pak zůstávám v šoku z toho, že právě tady je pro mě pan režisér poprvé v kariéře dokonalý. Uspěšný a šťastný Peter si prohazuje role se svou nespokojenou láskou a problémy tak ani tentokrát nezůstávají jen v superhrdinské rovině. Většina z nás ale čekala na akci a ta i tentokrát bere dech. Typický spidermanovský záporák Sandman, hamletovský Harry i můj oblíbenec Venom se dočkali své chvíle slávy a při velkolepém rozuzlení mi zůstaly všechny nervy i smysly napjaté do poslední chvíle. Pavoukův nejlepší díl a nejúžasnější rozloučení se sérií, jaké mohlo partu kolem Tobeyho Maguireho potkat. ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Mno, nevyšlo to, jak jsme si plánovali, ale totální odhození do kouta si Spidey nezaslouží. Scénáristicky přeplácaná záležitost, v níž chybí víc prostoru pro jednotlivé postavičky na šachovnici a asi i rozvážnost, jak s některými nakládat. Sandman by mohl být klidně vystřihnut a nic by se nestalo. Alespoň by se ke slovu dostali funkční hajzlové Harry a Eddie, bez kterých by bylo třetí dobrodružství Pavoučího muže utrpení. Je to jednoduché jako facka. Buďto se měla prodloužit už tak dlouhá stopáž nebo se mělo škrtat. Jedno nebo druhé. Raimi si totiž místy neví se scénářem rady a i když působí v akčních scénách jistě a roztomile odvážně, neskryje plochost poklidných scén. Jak je možné, že dokáže vylíčit Peterovo temné já v jednom tanečku a v dialozích to nejde? Proč? Jako celek tahle trilogie přesto funguje a možná, nebo právě proto jsem ochoten dát třetímu Peterovi hodně nadprůměrné hodnocení. Jednotlivé linky z minula a předminula jsou ukončeny a Raimi si tak možná chtěl uzavřít cestu ke čtyřce (možná dobře). Samostatně už to taková bomba není a potvrzuje se pravidlo, že méně je někdy více. Spidey je hrdina, ale tentokrát se pod ním pavučina houpala jako nikdy předtím a i on občas uklouzl. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že nejsem fanouškem Raimiho, ani jeho Spider-Manovské série, ale tenhle snímek mě velmi příjemně překvapil. Po prvním zhlédnutí jsem byl šokován tím jak je to zábavné, všemi těmi náhodami a několika věcmi, které mi vadí i teď. Spider-Man 3 však oba předchozí díly překonává a to opravdu mnohokrát. Příběh se více než na akci soustředí na psychologii postav a to je dobře. Scénář sice není nijak úchvatný, ale zůsob, kterým Raimi slepil celý film dohromady je opravdu super. Mnohem více mi to celé připomínalo můj dříve oblíbený animovaný seriál. Celý film je podstatně tmavší a i děj je pochmurný. Peter má zase smůlu a navíc si jej vyhlédne jeden mimozemský symbiont. Zde je první věc, která mi trošku vadila, i když vzhledem k celé komixovosti filmu není až tak hrozná (než symbiont skočí na Petera uběhne velice dlouhá doba, ale přitom je už několik dní u něj doma). Rozfázování na více postav (dvě nové) je též velmi povedené, Tobey neumí přiliš hrát, a tak je každá chvíle, která není zaměřena primárně na něj jenom kladem. Příběh celkově mi seděl mnohem více než jak tomu bylo u předchozích dílů. Děj je sice trochu překombinovaný a navě kam dřív skočit, ale to mi tentokrát vůbec nevadilo. Dokonce jsem se i několikrát zasmál, od srdce. Romatické chvilky fungují a motivace hrdinů jsou docela jasné, film nejde přiliš do hloubky. Sandman není jako záporák nijak úžasný, ale vzhledem k tomu, že se tu hraje ař třetí housle to moc nevadí. Venom potěšil, je dokonce i skvělé ztvárněný - moje oblíbená postava - Green Goblin Jr. - ujde, ale o něj tu také až moc nejde. Celkově jsou akční scény přiliš chatické a ve většině případů se na ně špatně kouká. Navíc ta první je übertrapná. Poslední dvě věci o kterých byhc se rád zmínil je Peterova změna a efekty. Digitální efetky jsou totiž příšerné, některé scény jsou prostě animované a opravdu to nevypadá dobře, zdá se, že všechny prachy zde sežral písek. Bohužel, tohle je dost smutná stránka, ale na druhou stranu mi to až tak moc nevadilo, jen jsem se divil. Peterova přeměna se mi dost líbila, konečně se totiž začal chovat normálně (až na tu obohou chůzi po ulici nebo co to mělo být) a dokonce mi i ten chlapec byl sympatický. Navíc s tím účesem nevypadal Tobey tak uboze jak v normálu. Ale jak se zdá, jsem tu jediný, kdo tenhle názor má. Pokud mohu púronluvit tvůrcům do duší, tak další díl bych si nepřál. Trojka je důstojným zakončením celé série a jsem za ni (jen já?) velmi rád. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Christopher Young: 1. Signal Fire - Snow Patrol ,2. Move Away - The Killers ,3. Sealings - Yeah Yeah Yeahs ,4. Pleased To Meet You - Wolfmother ,5. Red River - The Walkmen ,6. Stay Free - Black Mountain ,7. The Supreme Being Teaches Spider-Man How To Be In Love - The Flaming Lips ,8. Scared of Myself - Simon Dawes ,9. The Twist - Chubby Checker ,10. Sightlines - Rogue Wave ,11. Summer Day - Coconut Records ,12. Falling Star - Jet ,13. Portrait of a Summer Thief - Sounds Under Radio ,14. A Letter To St. Jude - Wyos ,15. Small Parts - The Oohlas , ()

Galerie (97)

Zajímavosti (83)

  • Animátoři ze Sony Pictures Imageworks založili pohyby Venoma (Topher Grace) na pohybech tygrů, panterů a gepardů. (HellFire)
  • Režisér Sam Raimi zamýšlel natočit i čtvrtý díl, ze kterého však nakonec sešlo. V jednom rozhovoru řekl, že se v něm měla objevit komiksová postava Black Cat, kterou měla ztvárnit Anne Hathaway. Bruce Campbell měl zase hrát superpadoucha Mysteria. (karlik4801)
  • Snímek byl rozesílán do kin pod mnoha fiktivními názvy, například Two Timing Friend, Back for More či Listening Heart. (imro)

Související novinky

Sam Raimi a třetí světová válka

Sam Raimi a třetí světová válka

02.03.2016

Režisér kultovní "trilogie Evil Dead" momentálně tráví čas u návratu svého krvavého dítka, seriálu Ash vs Evil Dead. Fanoušci za něj Sama Raimiho opět milují a pomalu mu odpouštějí třetího Spider… (více)

Joseph Gordon-Levitt je Sandman

Joseph Gordon-Levitt je Sandman

19.12.2013

Nepleťte si jej s „přesýpacím“ záporákem ze Spider-Mana 3. Tenhle Sandman je vládce snů a pochází z komiksové série napsané kultovním fantasy spisovatelem Neilem Gaimanem (autorem Hvězdného prachu).… (více)

Pokračování, pokračování, pokračování

Pokračování, pokračování, pokračování

10.03.2012

Americká kina se po zimní mizérii konečně teší solidní návštěvnosti. Hned několik filmů si vedlo tak dobře, že studia okamžitě nařídila pokračování. Především se daří Cestě na tajuplný ostrov 2,… (více)

Zdřímněte si u televize s Neilem Gaimanem

Zdřímněte si u televize s Neilem Gaimanem

04.09.2010

Sandman je komiksový fenomén. Samozřejmě nemyslíme přesýpacího recidivistu ze Spider-Mana 3. Sandman, kterého stvořil fantasy spisovatel a komiksový scénárista Neil Gaiman (foto), je Pánem snů,… (více)

Reklama

Reklama