Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sydney Wells (Jessica Alba) je známou losangeleskou koncertní houslistkou, která v dětství přišla nešťastnou náhodou o zrak. Transplantace očí je její jedinou šancí. Konečně nastal její čas. Po operaci se zdá být vše v naprostém pořádku. Za pomoci lékaře Paula Faulknera (Alessandro Nivola) a své sestry Helen (Parker Posey) se začne Sydney znovu zapojovat do běžného života. Jenže její štěstí je krátkodobé. Začínají se jí zjevovat stínové postavy a děsivé představy. Jedná se o následky operace, nebo si jen její mozek zvyká na zrak a přízraky jsou pouhým produktem její fantazie? Ale co když je to vše skutečnost? Rodina a přátelé začnou pochybovat o její příčetnosti, ale Sydney brzy zjišťuje, že jí její anonymní oční doktor nějakým způsobem otevřel dveře do hrozivého světa, který kromě ní nikdo nevidí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (222)

Chen 

všechny recenze uživatele

Až tak si nejsem jistý, co je důvodem zdejší averze vůči filmu. Přikládám to tomu, že většina hodnotí na základě srovnání s originálem. Já jsem ho neviděl, takže mohu soudit a hodnotit předlohou nepoznamenán. Oko je pro mě solidní duchařinou, která dokáže i slušně vylekat. A už by bylo možná dobré odprostit se od módního, ale ne vždy pravdivého - hezká znamená netalentovaná. Jessice Alba není herečka z nejlepších, ale film dokáže utáhnout na vlastních bedrech, aniž by bylo nutné si trhat vlasy a lamentovat nad jejím výkonem. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Pro mě stejně kvalitní jako předloha, každý má svý, ten původní byl podle mě líp natočenej celkově jako film, ale dost mi chyběly nějaký lekačky, čehož se zase tady dostává dostatek a několik z nich je fakt hodně kvalitních a dokonce nečekaných. Už mam dost nějakejch psychologickejch hororů atd, já se chci prostě a jednoduše bát a lekat a to tohle v některých fázích splnilo, i když hluchý místa se taky našly a ne zrovna málo. 3,5* ()

Reklama

dawe04 

všechny recenze uživatele

5/10 - Američané by měli přestat přetáčet asijské duchařiny. Ačkoli je totiž americké Oko dějově téměř totožné s hongkongským originálem, nedaří se mu tvořit tu správnou atmosféru strachu a jeho finále nemá gradaci. Pár lekaček a digitálních triků vylouhovaný horor nezachrání, stejně jako krásná a podceňovaná Jessica Alba. ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Typický horor pre tupú americkú mládež. Remakovat Oko bol strašný krok pre doteraz skvelých režisérov(ich Ils je 100%-tná záležitost). Film len každou scénou kopíruje skvelý originál a nemá čo nové ponúknut. Totálne bez atmosféry s pár lakačkami, ktoré sú nehorázne predvídatelné. Jessica Alba je strašná koza a dostal som od nej to čo som čakal, nič. Ako som predvídal, zbytočný film. 30% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Úspešná husľová virtuózka Sydney Wells v mladosti stratila zrak, je úplne nevidiaca. Preto, keď dostane po rokoch slepoty možnosť, rozhodne sa pre transplantáciu. Lenže s očami mladej Mexičanky sa jej dostane viacej ako len dar zraku. Vidí aj veci, ktoré sú skutočne desivé. "Oko" je celkom solídny duchársky horror, v hlavnej úlohe so sympatickou Jessicou Alba. *** ()

Galerie (47)

Zajímavosti (7)

  • Zlatá malina: Nominace - Nejhorší herečka v hlavní roli (J. Alba). (Petr23)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 69. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama