Reklama

Reklama

Když se dva krasobruslařští rivalové Chazz Michael Michaels (Will Ferrell) a Jimmy MacElroy (Jon Heder) na mistrovství světa znemožní v trapné rvačce, přijdou o zlaté medaile a navíc dostanou doživotní zákaz krasobruslení v mužské kategorii. Nyní, po třech a půl letech, našli skulinu v pravidlech, která jim umožní znovu soutěžit. Pokud totiž dokáží odložit vzájemnou nevraživost stranou, mohou se o medaili utkat společně – v soutěži párů. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (511)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Nikdy by mě nenapadlo, že by mohl být sport, který bytostně nenávidím, až taková skvělá zábava. Ferrell a Heder vytvořili vskutku úžasně přihřáté duo, které nemá jedinou chybičku. Spousty velmi šílených vtípků u mě rozhodně zafungovaly. Krasobruslařské choreografie stojí za to a místy se z nich až prohání mráz po zádech. Film zcela splnil svůj účel - bavil.Troufnu si jej tedy ohodnotit velmi vysoko. Viděno v rámci Filmové výzvy. Film jsem dostal od uživatelky harfuska. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Will Ferrell jede a jeho jméno začíná být opravdový pojem a záruka legrace, jenže Jon Heder už mi tak sympatický není, zatímco za každou Ferrellovou grimasou cítim, že je komikem z celého srdce a pobaví mě klidně i jenom tím, jak se předvádí, tak u Hedera bych věřil, že se retardovaně tváří snad i v reálu :) Jako komediální duo jim to však klape dobře, bohužel o to víc mě mrzí, že film přišel pouze s minimem POŘÁDNÝCH vtípků (boob handshake), na které by se dalo vzpomínat i déle, než jen pár dní. Když už se film drží klasicky stupidního scénáře o sportovním vzestupu/pádu (což samozřejmě vůbec nevyčítám, neboť je to pro tento styl komedií typické), tak mohl atakovat mou bránici trochu víc. Dodnes vzpomínám na některé kousky z Old School, Wedding Crashers, či na famózní výkon Jacka Blacka v School of Rock, ovšem Blades of Glory byla "jen" středně nadprůměrná, pohodovka, takže musím zůstat na pohodových třech hvězdičkách. 6/10 ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Koukám na film, ve kterém nesnáším dvě hlavní herecké jména a přesto jsem se u něj docela bavil, i když to všechno bylo zastřené tou vlnou nelibosti k něčemu takovému se odhodlat a podívat se na to. Will Ferrell ať se snaží sebevíc, nikdy mi nepříjde takový sympaťák, jako jeho parťáci z Frat Packu, jenže když se do toho přimotá pro mě dosud neznámý Jon Heder, nechápu, že se mi to může ještě trochu líbit. I když jako komedie mi to všechno příjde opravdu průměrně, jak po příběhové tak po humorné stránce. A i když se zde jedná o sport, jedno jaké, dycky to skončí stejně. Jako všechny filmy tomu podobné. --- Problémové dětství? No jestli nazýváte 9 letýho kluka s 35 letou přítelkyní problémem... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Když jsem tenhle film viděl poprvé, ani ne v polovině jsem ho vypnul. Říkal jsem si, že na ty dva buzeranty se dívat nebudu a navíc mě neskutečně sraly reklamy v televizi, které byly snad každou čtvrthodinu. Po nějaké době jsem tomu dal šanci ještě jednou – no ne že by to bylo o moc lepší, ale o trochu ano. Našel jsem tu docela dost vtipných momentů / parodování „krasobruslařských filmů“ bylo patrné, stejně jako fakt, že tvůrci i samotní herci to měli všechno u prdele…50% ()

anais 

všechny recenze uživatele

Po výborném Zprávařovi další praštěná komedie s Willem Ferrellem. V tomto případě mu v tom sekunduje Jon Heder (známý z Napoleon Dynamite) Není to nijak náročná zábava, ale tenhle člověk umí dělat humor bez zbytečných vulgarit a nechutností, což je dnes poměrně nedostatkové zboží. Nejlépe by se to dalo asi přirovnat ke starým komediím National Lampoon s Chevy Chasem a Danem Aykroydem, jen snad ještě víc ulítlejší a bláznivější. Děj je až primitivní, gag však střídá gag a nenechá vás vydechnout. ()

Galerie (246)

Zajímavosti (23)

  • Podle vlajek vztyčených při ceremoniálu by se na medailových pozicích umístili USA, Severní Korea a Švédsko. Švédsko nezískalo medaili v mužích-jednotlivcích od roku 1929 a Severní Korea dokonce nikdy. (Bajda)
  • Když Chazz (Will Ferrell) nastoupí do taxíku k jednomu ze sourozenců Sthranzimu (Will Arnett), dostaně on něj ránu do hlavy na pravou stranu, avšak v dalších záběrech má modřinu na straně levé. (Sign)
  • Když vstupují bruslaři na svůj tréninkový led, po otevření chladíren se nám naskytne stejná místnost s ledem a bednami, jako při seznamovacím videu, ve kterém se představuje Will Ferrel coby Chazz, undergroundový jezdec. (CjKukis)

Související novinky

Kolty a magie

Kolty a magie

02.04.2009

Kulku ze šestiraňáku by si zasloužil člověk, který vypustil na internet sice nedokončené, ale obrazově velmi kvalitní X-Men Origins: Wolverine, a magii zase studio Fox, aby se mu povedlo odčarovat z… (více)

Reklama

Reklama