Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hollywoodská režisérka filmových upoutávek Amanda touží po nepovedeném vztahu uniknout svým starostem a utéct někam hodně daleko. Stejně je na tom i londýnská novinářka Iris, která se právě dozvěděla, že se jediný muž jejího života zasnoubil s jinou. Amanda se rozhodne strávit vánoční prázdniny v pronajatém domku na anglickém venkově, Iris jí přenechá svůj dům pouze v případě, že jí Amanda na oplátku poskytne ten svůj. Plány na příjemně strávenou samotu a odpočinek se ovšem oběma opuštěným ženám jaksi zvrtnou... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (865)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Jen zřídka se povede USA takhle dobrá romantická komedie. Celý film mi přišel šíleně upřímný. A na to, že má přes 2 hodiny, jsem se ani chvíli nenudila. Úžasná čtyřka doplněna o kouzelné momenty a situace. Mě tu nechybělo opravdu nic. Žádná scéna, kde bych si řekla "Nooo, tak tohle mělo být jinak". Jedním slovem (a to nepřeháním) - DOKONALÉ. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Dlouhý dvě hodiny po závěrečných titulkách, jsem zvažoval jestli přece jen 5* není moc. NE NENÍ ! Na film Prázdniny jsem se opravdu těšil a jelikož mi v kině utekl, musel jsem počkat až na DVD. Čekání rozhodně stálo za to a já vám tenhle snímek mohu jen doporučit. Už při prohlížení fotogalerie na mě neskutečně dýchla atmosféra. Krásně zasněžená chaloupka v Surrey a výborný výhled na malebnou krajinu, byl vážně nezapomenutelný zážitek. A i když velký domy, jako byl ten v L.A., mám taky rád, stejně u mě vyhrávala ta Anglie. Atmosféru jsme probrali a teď chci prodebatovat herce. Jack Black už v King Kongovi předvedl, že "normální" role mu nedělaj problém a tady to znovu dokazuje. Kate Winslet je po všech směrech neskutečná kóča a vlastně vytáhla film až na těch 5. Teď na rovinu řeknu, že Juda Lawa nemusim stejně jako Cameron Diaz a i když mi ze začátku lezli krkem nakonec jsem si na ně zvykl a v mézích jim i fandil. Navíc tenhle film podpořuje jeden z nejlepších soundtracků všech dob. Dvojka Winslet+Black mi přirostli k srdci nejvíc nejen pro to, že jsou geniální, ale ve filmu debatují o filmech-hudbě-knížkách, což je přesný úder do mého vkusu. Prázdniny jsou prostě po všech stránkách relaxační film, který si za život pustím ještě stokrát. Doporučení: chcete-li si film pořádně vychutnat, uvařte si horkou čokoládu+ něco k snědku a zachumlejte se do tý nejteplejší deky... pak vám bude fakt krásně.... ()

Reklama

Jamal 

všechny recenze uživatele

Něco jako Láska nebeská jenže slabší ( už jen kvůli Keiře ). Jenže se propojuje příběh pouze 4 lidí, kteří mají problém se svýma vztahama. Vynikající Winslet jako redaktorka Iris, Jude, vdovec mající dvě dcery jako Graham, Jack skládájící hudbu pro studio jako Miles a podle mě nejslabší a moc vyumělkovaná Cameron jako Amanda. I když ve filmu hodně slaďoučká. Ale jinak krásná podívaná, kdy se z vás na konci filmu stane skoro romantik ( pokud ještě nejste ). Jinak zajímavá forma prázdnin, kdy si vymění dům-auto-všechno, možná bych měl taky nějakou podobnou naplánovat. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Náhoda, osud, nebo snad Boží ruka spojila životy hlavních hrdinů?? Ne, byl to romanticko - nenáročně založený scénárista, který napsal těžko uvěřitelný příběh, ale přesto příjemný, koukatelný a naprosto odpočinkový! Jak já bych spojila ten útulný domeček s počasím z LA, s tou obří obrazovkou, plnou stěnou dvdček (postačí jeden dvd přehrávač), s komplet celým vybavením ložnice (hlavně tou písničkou v budíčku) a v té posteli by mi dělal společnost Jude Law… ach… Krásné prázdniny by to byly :o) Bohužel mi bude muset postačit film samotný a jelikož jsem skromné děvče, film stačí :o) ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

CouchSurfing v nablýskaných hollywoodských barvách. Až do teď jsem si myslel, že je to spíše výsada těch, kteří mají hlouběji do kapsy, ale to bychom asi nekoukali na romantickou komedii nýbrž na nějaké sociální drama. Takže jsou tu všichni standardně krásní - aha, Jack Black - nebo jinak výjimeční, thymolínově se na sebe usmívají a občas si nezávisle vrznou, aby později pochopili, že i tohle může být láska .. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (28)

  • Severoamerické tržby byly 63,2 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 205,9 mil. (NIRO)
  • Když Amanda (Cameron Diaz) leží v posteli v Anglii a vidí v televizi svojí reklamu, je jasné, že se dívá na Malou Velkou Británii (od r. 2003). Tento seriál vysílá anglická BBC, která získává peníze z televizních poplatků a reklamy nevysílá. (Seriál ale mohl být také vysílán na komerčních kabelových televizích Dave nebo G.O.L.D., které reklamy mají.) (imro)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno