Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hollywoodská režisérka filmových upoutávek Amanda touží po nepovedeném vztahu uniknout svým starostem a utéct někam hodně daleko. Stejně je na tom i londýnská novinářka Iris, která se právě dozvěděla, že se jediný muž jejího života zasnoubil s jinou. Amanda se rozhodne strávit vánoční prázdniny v pronajatém domku na anglickém venkově, Iris jí přenechá svůj dům pouze v případě, že jí Amanda na oplátku poskytne ten svůj. Plány na příjemně strávenou samotu a odpočinek se ovšem oběma opuštěným ženám jaksi zvrtnou... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (865)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Prázdniny spadají do kategorie podařenějších komerčních romantických snímků, které zvládají uvolnit i slušně pobavit. Stojí to na charismatických hercích; právě oni pozvedávají výslednou úroveň minimálně o jednu kvalitativní třídu výše. Především Kate Winslet. Potěší i Eli Wallach (tohle je taková jeho benefice). Velká škoda, že neexistuje pořádný scénář, natožpak nějaký děj. Výsledek je slepenec různě podařených scének. Mezi nejpovedenější se řadí většina těch, kde se autoři s vkusem trefují do poměrů ve své branži. Ač snímek celou dobu baví a nenudí, tak rozhodně se mohlo pobýt delší dobu ve střižně, jelikož skoro 140 minut je napřeci jen na samé hranici snesitelnosti. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Od dob kdy spolu v romantických komediích přestali randit Tom Hanks a Meg Ryan už to jde spíš z kopce než naopak. PRÁZDNINY (nechápu jak mohou mít procentuální hodnocení vyšší než např. SAMOTÁŘ ZE SEATTLU) jsou sice klasickým příjemným sladáčkem, dokonce i stopáž 138 minut utíká celkem dobře, ovšem Cameron Diaz je jako téměř vždy hrozná, Kate Winslet jen o malinko lepší. Libí se mi tu ale jedna věc. V úvodu nám Nancy Meyers ukáže sice "sympatické", ale bezkrevné postavy Edwarda Burnse a Rufuse Sewell (oba jsou vlastně ve skutečnosti hajzlové), aby je v zápěti zahodila a nabídla nám mnohem lepší alternativu v podobě charismatického Juda Law a Jacka Blacka. Celkem vtipný tah, ale uznejte že to je na romantický film, kde je nakonec ze všeho nejzajimavější příběh stárnoucího scenáristy Eli Wallacha, docela málo. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Wau...Sice jsem na film koukal poněkud roztěkaný, ale už od začátku mě tato žánrovka (ne nepodobná Lásce nebeské) dostala a několikrát jsem dokonce vyprskl smíchy. Dokonalá harmonie herců, které jsem dřív neměl tolik rád, mě v tomto případně plně přesvědčili a skvěle poskládáná double-date srší příjemnou atmosférou a skvělými hláškami na tělo. Dokonalá vánoční jízda! ... 90% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Niekoľko rokov som tento film v požičovni obchádzal. Našiel si ma v tv a po zistení, že sa filmom preženie aj Eli Wallach som neodolal. Dostal viac priestoru ako som očakával a jeho spoločné scény s Kate Winslet a Jackom Blackom boli tými najlepšími. Nás - filmových nadšencov asi najviac poteší scéna z dvd požičovne i to, že J. Black hraje skladateľa filmovej hudby, ktorému v aute vyhráva Morricone. C. Diaz veľmi nemusím, ale neurazí a niektoré spoločné scény s J. Lawom by som skrátil a naopak pár minút pridal sympatickejšej dvojke Winslet-Jack. Navyše tradične pekná hudba od H. Zimmera. 70%. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Někdo láskou žije, jinému chladne a pro některé je láska prostě ztracena.… PŘÍBĚH:***2 naštvané holky si na dva týdny vymění domovy. Rozdílné povahy, rozdílné domovy. Proto jim to vyhovuje. NUDA. Přicházejí návštěvy. NUDA. Divný nudný keci o složitosti vztahů, které ovlivňuje láska. Taky romantika, ale až když…a jen když… . Jinak nic moc. Mnoho rádoby moudrých vět. NUDA. Těším se, až bude konec. Film pro holky./ HUMOR:*co vám to nalhali? Můžou tak působit rozpačité dialogy o lásce. Nesedí mi to. A jestli měl být vtipný příchod J.Blacka, tak já říkám: TRAPNÝ. Nebo jeho zpěv? To je spíš horor./ Na pláč a na lásku není nikdy pozdě. Alespoň trocha optimismu na závěr. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (28)

  • Když Amanda (Cameron Diaz) leží v posteli v Anglii a vidí v televizi svojí reklamu, je jasné, že se dívá na Malou Velkou Británii (od r. 2003). Tento seriál vysílá anglická BBC, která získává peníze z televizních poplatků a reklamy nevysílá. (Seriál ale mohl být také vysílán na komerčních kabelových televizích Dave nebo G.O.L.D., které reklamy mají.) (imro)
  • Cameron Diaz (Amanda) prohlásila, že to byl její fyzicky nejnáročnější film, protože v něm musela běhat. (HellFire)

Reklama

Reklama