Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hollywoodská režisérka filmových upoutávek Amanda touží po nepovedeném vztahu uniknout svým starostem a utéct někam hodně daleko. Stejně je na tom i londýnská novinářka Iris, která se právě dozvěděla, že se jediný muž jejího života zasnoubil s jinou. Amanda se rozhodne strávit vánoční prázdniny v pronajatém domku na anglickém venkově, Iris jí přenechá svůj dům pouze v případě, že jí Amanda na oplátku poskytne ten svůj. Plány na příjemně strávenou samotu a odpočinek se ovšem oběma opuštěným ženám jaksi zvrtnou... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (865)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naprosto ultimatni romantarna, kde jsou nejdriv vsichni smutny a neustale nekdo rve nebo breci a pak se to zacne postupne obracet az to skonci ultimatnim happyendem. Navic tohle je ciste romantika, sice tu hraje uchylak Black, ale na zadnou komedii se neteste, je tu jen par vtipnejch hlasek, tot vse. Nastesti Meyers si je v tomhle zanru jista a vse ma pevne pod kontrolou, takze i kdyz je to desne romanticky, zaroven to je docela prijemne natoceny a postavy nejdou cloveku na nervy. Krome toho, ze jsou slusne napsany, tak je tady cela rada vynikajicich hercu a vsichni podavaj slusnej vykon. Na ciste romanticky filmy sice moc necumim, ale tohle se fakt povedlo, objektivne tak na 3*, ale v ramci zanru to ty 4* da. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Romantický příběh, v kterém je jedna linie naprosto dokonalá (Cameron a Jude) a druhá trochu zbytečná a nudná (Kate a Jack). Tohle spojení z Holiday ve výsledku udělá pouhý průměr. Je to škoda, protože potenciál tu určitě byl. Scénárista si asi řekl, že když už vkládá do dvoje Jude a Cameron tolik peněz musí být častěji na plátně a tak se stalo. Příběh je příjemný částečně originální a rozhodně v pár okamžicích vás překvapí všechny postavy. Být dívka určitě si tento film zamiluji více. ()

Reklama

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Krásný, velký dům v LA vs. malý, útulný domek na Anglickém venkově, který bych si vybrala já? I přestože miluju Anglii a Anglický venkov je úžasný, šla bych do toho super velkýho domu v LA. Teď něco k filmu, velice příjemný, odpočinkový, Kate Winslet působila mile. Ale teda ten konec, ten byl příšernej. Od chvíle, kdy Cameron Diaz došlo, že právě odjíždí od muže svých snů, to šlo s filmem jenom z kopce. Někdy mi klasický americký happy end nevadí, ale tohle bylo moc. Uvažovala jsem kvůli tomu nad 3*, ale nakonec jsem se rozhodla jednu přidat. Ale film si radši vypněte 5 minut před koncem ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Umelá romantická komédia so zopár úprimnými momentami, z ktorej navyše cítiť isté nadbiehanie ľuďom z filmovej branže, povedzme že priamo akademikom (línia so zostarnutým oscarovým scenáristom). Sorry, ale medzi hollywoodskymi Prázdninami a britskou Láskou nebeskou je hlboká priepasť. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Ou.... Kdyz to vezmu jako dva odlisne filmy, co natocili dva odlisni reziseri, vznikl britsky, uzasny sladak, ktery se mi libil. A taky hollywoodsky prumerny obyc. romant. film. ... Law a Diazova jsou naprosto bezkonkurencni, druha dvojice spis nudila a ten film zbytecne natahovala. Skoda, ale jinak hezka podivana na Vanoce. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (28)

  • Když Amanda (Cameron Diaz) jede poprvé k domu Iris (Kate Winslet), její řidič ji vysadí kus před domem s tím, že by se na úzké cestě pak neotočil. Na konci filmu ji však přijede vyzvednout se stejným vozem přímo před dům, a dokonce se v následující scéně na její požádání vydá stejnou cestou zpět k domu. (imagoo)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 85 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Romantická komedie za úctyhodných 85 milionů vydělala studiu Sony za první víkend (8. – 10. 12. 2006) promítání 12,7 milionů amerických dolarů na třetím místě žebříčku návštěvnosti. Po měsíci se obrat vyšplhal na 58,8 milionů. (imro)

Reklama

Reklama