Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život na jedné typické americké veřejné střední škole plyne svým depresivním tempem a učitel tělocviku (Ryan Gosling, nominovaný na Zlatý glóbus a Oscara) vnímá svou práci jen jako způsob přežití. Vše se změní ve chvílí, když ho jedna ze studentek nachytá při užívání drog v prostorách školy. Od té chvíle najde často rozmrzelý učitel nový smysl své existence, se studentkou a talentovanou basketbalistkou se sblíží a snaží se ji ochránit před četnými nástrahami jejího okolí. Sám se pokouší nalézt dávnou ztracenou sebeúctu a dát do pořádku i svůj vlastní život. (FebioFest) (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (182)

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Tak asi stokrát ohraný námet už dá poriadnu fušku spracovať aspoň ako tak originálne, ale je vidieť, že to nie je nemožné. Každopádne sa však obávam, či náhodou film nie je k tématike užívania drog až príliš benevolentný, pretože na mňa tak rozhodne posobil. Nechcem moralizovať, ale v niektorých otázkach je nutné rešpektovať určité medze, inak by sa mohlo ľahko stať, že sa povodný zámer ( ak bol aj dobre mienený ) zvrhne práve kvoli interpretácii. Stavať sa zhovievavo k drogovej závislosti, je vždy dvojsečný meč. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Nejsem si jistá, jestli jsem viděla ten samý film jako všichni ostatní, protože přestože postava učitele v podání výborného Ryana Goslinga byla opravdu silná, zbytek filmu ne. Připadalo mi to jako milionkrát ohrané téma a neustále jsem měla pocit,že jsem to už někde viděla, pravděpodobně kvůli podobnosti s Mezi řádky aj. Bílý učitel se snaží pomoct černé žákyni;zde zmiňované souznění jsem já osobně tedy nenašla. Se zpracováním a emocemi se určitě dalo pracovat líp, takhle mě to téměř vůbec nebavilo, nemluvě o kostře příběhu, která ani neexistuje.. ()

Reklama

Jossie 

všechny recenze uživatele

Prostý příběh a učiteli, který bere drogy a jedna jeho studentka na to přijde stojí za podívání minimálně kvůli fantastickému výkonu Ryana Goslinga (nemůžu si pomoct, ale všichni mi přišli lepší, než ten, kdo nakonec Oscara dostal) a jedné z nejdokonalejších scén ve filmu, jaké jsem kdy viděla (jde samozřejmě o předání zásilky). ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Losing a girl can really destroy human being. Ten snímek měl obrovský potenciál, a ve své první polovině držel obdivuhodným způsobem mou pozornost. Protínají se zde hned tři velká témata (láska, drogy, rasová nesnášelivost) a je to hodně silné. Režiséři umějí s materiálem pracovat, ale pak najednou film ztrácí dech a zabředává do prachobyčejného dramatu, kterých se na americké půdě vylíhne do roka několik desítek. Je to velká škoda, protože Gosling hraje - jako vždy - excelentně, a ostatní se velmi snaží držet s ním krok... Soundtrack by šel vybrat možná trochu lépe, nicméně jedna skladba mě v kontextu s filmovými okénky odrovnala. Story o do sebe se propadající "fetce" zklamané ze vztahu si budu pamatovat, ale bohužel jako mírné zklamání. Silné tři. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Anna Boden, Ryan Fleck .. Ryan Gosling nám dozrál! Opět v netradiční roli - podivína a samotáře - snažící se učit a chránit své žáky před světem, kterému on sám plně propadnul a je vlastně jen další troskou plující v moři jeho obětí. Snímek je natočen ve velmi civilním duchu, působí nenápadně a dané problémy rasy nebo drog jen zlehka prosvětluje, nemoralizuje ani neukazuje cestu ven. Na několika místech je atmosféra téměř hmatatelná a velmi intenzivní - hlavně díky ruční práci kamery, hudebnímu podkresu a zesíleným zvukům jsou stavy, jež prožívá Danny Boy, tak věrné. 75%. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (11)

  • V Gowanus, Brooklyn si zahráli Shareeka Epps jako Drey a Karen Chilton jako její matka. Stejné role si poté zopakovali i v tomto filmu. (CliffLee)
  • Film je inspirován krátkometrážním snímkem Gowanus, Brooklyn z roku 2004 oceněném na festivalu Sundance. (CliffLee)
  • Název filmu, Half Nelson, odkazuje na jeden z nejznámějších chvatů z wrestlingu. (CliffLee)

Související novinky

Tvůrci Half Nelson uvádějí...

Tvůrci Half Nelson uvádějí...

27.03.2007

Není to zrovna dávno, co tvůrci Ryan Fleck a Anna Bodenová uspěli se svým nezávislým filmem Half Nelson (uvedený do našich kin v rámci Febiofestu 2007), a to nejen díky Oscarové nominaci Ryana… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno